Havenzicht rankingNieuws

Donny Scheurwater wint 3e Havenzicht Zomertoernooi.

Donderdag 29 Juni was het weer tijd voor de 3e ranking van de Havenzicht Zomer ranking. Met 16 deelnemers konden we starten met 4 poules van 4.

In poule 1 waren het Remco Oost en Erik van Ree die de lakens uitdeelde en zich kwalificeerden voor de winnaarsronde. Ria de Pan en Erik Gorter moesten het doen met een 3e en 4e plaats.

In poule 2 werd niet geheel verrassend Wesley Plaisier 1e. Andy de Waaij verslikte zich in Edwin Volaart en werd daardoor 3e in de poule. Linda Gorter moest genoegen nemen met de 4e plek. Wesley sloot zijn partij tegen Linda in stijl af met de “big fish”.

In poule 3 zagen we een strijd tussen de gebroeders Mak welke gewonnen werd door de oudste van de twee. Tegen Simon Aupperlee stond Remco 2-0 voor maar kon niet voorkomen dat Simon langszij kwam en zodoende moest Remco genoegen nemen met een 3e plek. De in uitstekende vorm verkerende Donny Scheurwater moest nog even bijzetten bij een 2-2 stand tegen Danny Mak maar trok alsnog de partij naar zich toe en zo eindigde Donny als nummer 1 gevolgd door Simon, Remco en Danny.

In poule 4 zagen we 2 nieuwe gezichten op de ranking. Tom Degens en Aron Kwakernaat. Voor Aron was dit zijn allereerste dart toernooi. Na een 3-0 verlies tegen Tom werd er met 3-0 gewonnen van Corne van den Burgh en enigszins verrassend moest ook Jeroen Gorter door onder andere een 127 finish met 3-2 eraan geloven. Uiteindelijk werd Jeroen wel 1e gevolgd door Aron, Tom en Corne.

In de winnaarsronde ging Aron vrolijk verder en werd Remco Oost met 3-0 verslagen. Wesley Plaisier had geen zin in een lange partij, met een 13 en 2 15 darters werd Simon naar het schrijfbord gestuurd. Erik van Ree kon geen vuist maken tegen Jeroen Gorter evenals Edwin Volaart tegen Donny Scheurwater. Ook deze partijen eindigden in 3-0.

In de halve finale mocht Jeroen het opnemen tegen Wesley. Waar Wesley moeite had de dubbel te vinden was het Jeroen die daar optimaal van profiteerde en met 3-1 zich plaatste voor de finale. Hierin moest hij het opnemen tegen Donny die een maatje te groot bleek voor Aron. Een keurige 3e plek voor Aron. De finale ging tot aan het gaatje. Gemiste kansen over en weer maar het was uiteindelijk Donny die de trekker overhaalde en zich de winnaar van het 3e toernooi mocht noemen.

In de verliezersronde waren het de gebroeders Mak die zich naar de finale speelden. Danny kwam hier door te winnen van Andy en Corne. Remco won van Linda en Tom. Danny was gebrand om revanche te nemen tegen zijn broer maar hier dacht Remco anders over. Voor de tweede keer deze avond werd Danny verslagen en met 3-1 zette Remco de verliezersronde op zijn naam.

Aankomende evenementen