martin_anouschkaHet begint een beetje eentonig te worden maar ook op het voorlaatste toernooi van de 8chthuizen ranking ging de zege naar de man uit Den Bommel, Martin Jongejan. Ditmaal waren achtereenvolgens, Cor v.d. Made, Wilko Kattestaart, Manuel Legierse, Jan Hokke en Michael Streijl niet opgewassen tegen Martin.

Uiteraard was het toernooi ook nu weer gestart met een poulesysteem om de wat mindere goden te scheiden van de dames en heren in vorm. Van de dames wist Marjolein Bunk al in de poulewedstrijden de nodige slachtoffers te maken en zij kwam dan ook als eerste uit de poule. Na de poule was Anton Nieuwenhuizen dan echter te sterk voor Marjolein.

Er waren meerdere poulewinnaars die er in het knock out gedeelte direct uitvlogen. Justin Schilperoort, Bert van Schouwen, David Bouman, Ronald Snaauw en Jaap Dijksman konden na hun eerste partij aan het schrijfbord plaatsnemen. Bij de laatste vier zaten echter enkel nog poulewinnaars in het toernooi, Jan Hokke, hij verloor dus van Martin Jongejan, en Roy Moerenhout die op zijn beurt verloor van Michael Streijl.

In de verliezerronde was het Cor Leeuwesteijn die voor de tweede opeenvolgende maal de zege naar zich toetrok. Cor versloeg in de finale Jean Paul de Man met 3-2 nadat hij in de halve finale met 3-2 Ria de Pan had uitgeschakeld. Jean Paul was in de halve finale nog met 3-0 te sterk geweest voor Cor de Geus.

Het aantal maximum scores kwam ditmaal op 37 uit, 10 daarvan werden door Martin Jongejan gegooid terwijl Jan Hokke het met de helft daarvan moest doen. Ook de hoogste finish kwam uit handen van Martin met 140.

Het koppeltoernooi wat voorafgaand gehouden werd viel ditmaal ten prooi aan Arend Horseling en Arjan Versendaal die in de finale toch wel enigszins verrassend Wilko Kattestaart en Danny Troost versloegen.

Op zaterdag 2 mei wordt het laatste rankingtoernooi van dit seizoen gespeeld en ook dan kan men zich weer tot 19.30 uur ter plaats inschrijven. Voor degenen die ook nog willen koppelen, tot 17.50 uur kan men zich hiervoor inschrijven.