taylor-gloryPhil Taylor heeft vandaag zijn 2e Perth Darts Masters titel behaald met een 11-7 overwinning op James Wade in de finale.

Drie weken geleden wist Wade op de World Matchplay Taylor zijn eerste nederlaag in acht jaar te bezorgen, maar vandaag miste Taylor weinig en kreeg hij zijn revanche. In de beginfase maakte de man uit Stoke on Trent het verschil, na zes legs stond het 5-1 en deze achterstand wist Wade niet meer weg te werken.

In de halve finale speelde Taylor tegen Gary Anderson ouderwets, raakte 52 % op de dubbel en haalde een ruime 108 gemiddeld. Anderson speelde ook zeker niet slecht maar benutte te weinig kansen op de dubbel en moest dan ook met 10-5 de overwinning aan Taylor laten.

James Wade versloeg in de halve finale Michael van Gerwen met het kleinst mogelijke verschil, 10-9. Het was zeker geen "Mighty Mike" die op het podium stond. Waar een dag eerder tegen van Barneveld bijna niets mis ging wilde het ditmaal niet lukken bij de Gemondenaar en kwam hij op een 8-4 achterstand te staan. Van Gerwen wist zich echter knap langszij te spelen en een beslissende 19e leg af te dwingen. Het was echter Wade die met een 13 darter deze leg naar zich toetrok en zich daarmee voor de finale tegen Taylor plaatste.