Maandagavond 6 juni was het weer tijd voor de 1e Makkie Moneydarts van de zomer van 2016. Met het warme weer was het niet geheel verwonderlijk dat er maar 17 deelnemers de weg wisten te vinden naar Partycentrum Concordia te 's-Gravendeel, maar dat kon de sfeer zeker niet drukken.

In gekoelde sferen traden we zoals gebruikelijk aan in een poulefase, hetgeen weinig verrassingen opleverde. Al was het noemenswaardig dat Matthijs de Graaf zich op zijn 1e officiële toernooi direct tot poulewinnaar mocht kronen ten koste van Arnod Timmermans, Andy de Waay en Christian van den Berg.

Uiteindelijk waren het de laatste 2 genoemde die zich voor de finale van de verliezersronde plaatsten. Andy stond geen leg meer af aan Peter 't Jong en Francois Mittertreiner en ook Christian bleef aan de goede kant van de score tegen John Kraijo en Melvin van Hulst. In een gelijkwaardige finale die tot het gaatje ging was het Christian die, na enkele gemiste matchdarts van Andy, de verliezersronde op zijn naam schreef.

van duivenbode PlaisierKwartfinale:
Christian van den Berg 2-0 John Kraijo
Dana van Ewijk 0-2 Melvin van Hulst
Arjon ’t Jong 0-2 Francois Mittertreiner
Peter ´t Jong 0-2 Andy de Waay

Halve finale:
Christian van den Berg 3-2 Melvin van Hulst
Francois Mittertreiner 0-3 Andy de Waay

Finale:
Christian van den Berg 3-2 Andy de Waay

In de winnaarsronde waren het Mike van Duivenbode en Wesley Plaisier die zich voor de finale wisten te plaatsen. Mike kende geen mededogen met Dennis van Genderen (4-1) en Richie IJzermans (5-2) en stond ook Wesley op scherp tegen Rudi Minnebach (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-4). In de finale toonde Mike nogmaals zijn klasse met diverse hoge scores en finishes op de juiste momenten en mocht hij zich na de 6-2 overwinning winnaar noemen van de 1e Makkie Moneydarts 2016.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 4-1 Arnod Timmermans
Wesley Plaisier 4-2 Rudi Minnebach
Matthijs de Graaf 2-4 Richie IJzermans
Mike van Duivenbode 4-1 Dennis van Genderen

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 4-5 Wesley Plaisier
Richie IJzermans 2-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Wesley Plaisier 2-6 Mike van Duivenbode

Daarnaast nam Mike met 7 stuks aan 180'ers ook nog eens de meeste voor zijn rekening en was hij ook verantwoordelijk voor de hoogste finish van 130. Beste dame werd Dana van Ewijk, die op haar eerste toernooi toch nog 2 legs wist af te snoepen van Dennis van Genderen en Wesley Plaisier.

Voordat we volgende week maandag weer in drukkere sferen aanvangen met de 2e Makkie Moneydarts geven we vrijdagavond ook weer het startschot van de zomertoernooien in Winners Café te Numansdorp met de 4e editie van het Open Winners Café 2016, waar er minimaal €200,- zal klaarliggen voor de winnaar. Inschrijven is dan ook nog steeds mogelijk via Freddy de Geus 06-52098979 of Patrick van den Boogaard 06-39134854!

Meer informatie over onze toernooien deze zomer is te vinden op onze website www.hw-darts.nl