mike wesleyVrijdagavond 10 juni vingen we rond de klok van 20:00 aan met alweer de 4e editie van het Open Winners Café te Numansdorp. Met enkele aan- en afmeldingen kwamen we uiteindelijk uit op een deelnemersaantal van 42 en konden we in gezellige sferen van start gaan met de poulefase. De poules waren in sterkte relatief in verhouding en dat leverde dan ook weinig verassingen op. Al werd Luciano Patiradj wel het slachtoffer van een zware poule, waarin hij Mike van Duivenbode en Jisse de Boer voor zich moest laten.

In de verliezersronde wist Luciano zich echter niet te herstellen en verloor enigszins verassend bij de laatste 16 met 2-1 van Kyra van Genderen. Kyra moest vervolgens in de kwartfinale wel haar meerdere erkennen in broeder Dennis van Genderen, die zich uiteindelijk voor de finale wist te plaatsen na overwinningen op Lieven Raap, Marian levai, Kyra van Genderen en Ricardo Bravenboer. Tegenstander in de finale werd Geordie Martis, die te sterk was voor Liza Burggraaf, Leander Wagenmaker en Richard van den Boogaart.
In de finale waren beide heren aan elkaar gewaagd en dat uitte zich ook in het partijverloop. Uiteindelijk was het Geordie die met 4-3 aan de goede kant van de score bleef en de verliezersronde op zijn naam schreef.

Kwartfinale:
Astrid Cleijsen 1-3 Ricardo Bravenboer
Kyra van Genderen 0-3 Dennis van Genderen
Leander Wagenmaker 0-3 Geordie Martis
Richard van den Boogaart 3-1 Christian van den Berg

Halve finale:
Ricardo Bravenboer 1-3 Dennis van Genderen
Geordie Martis 3-2 Richard van den Boogaard

Finale:
Dennis van Genderen 3-4 Geordie Martis

In de winnaarsronde kregen we al vroegtijdig diverse (op papier) leuke partijen voorgeschoteld. Zo won Dylan van Schijndel met 3-1 van Ferry Wennekes, strooide Zereso Zeverboom met nog wat 180’ers en verschalkte hij Mitchell von Schukkmann, kon Nigel van Milligen een 2-0 voorsprong niet omzetten in een winstpartij tegen Wesley Plaisier, gaf Mike van Duivenbode geen leg af aan Rudi Minnebach en bleef ook Roy Moerenhout legloos achter tegen Jisse de Boer.

In de kwartfinale waren de uitslagen duidelijk, al kwam Joey Jaspers nog het dichtste in de buurt van een overwinning tegen Wesley Plaisier (4-2). Zowel Zereso Zeverboom als Wesley Schols liet maar 1 leg aan hun tegenstander (Jisse de Boer en Dylan van Schijndel), terwijl Mike van Duivenbode wederom geen leg afstond aan ditmaal Alex Viergever.

De halve finales leverde 2 mooie partijen op, waarbij Zereso Zeverboom zijn 180-aantal op 8 stuks bracht, maar wel met 4-2 zijn meerdere moest erkennen in Wesley Plaisier. Ook Mike van Duivenbode liet een 4-2 overwinning aantekenen tegen Wesley Schols, wat er dus in resulteerde dat we de zoveelste finale kregen tussen de 2 mannen in vorm.

Waar Mike afgelopen maandag op de 1e Makkie Moneydarts nog een duidelijke 6-2 overwinning boekte op Wesley bleek deze partij vele malen dichter bij elkaar te liggen. Beide heren vochten voor wat ze waard waren en dit leverde dan ook een finale van hoog niveau op met een beslissende laatste leg bij een stand van 4-4. Alsof de amusementswaarde nog niet hoog genoeg was gooide Mike er in de laatste leg ook nog eens tweemaal 180 tegen aan, wat zijn totaal in de finale op 5 stuks bracht. Hij miste echter de dubbel voor een 11-darter, waardoor Wesley nog mocht aanleggen op 117 voor de wedstrijd. Deze werd echter gemist, waardoor Mike in 14 darts de finale besloot en schreef hij na zijn overwinning vorig jaar op de 3e editie van het Open Winners Café ook de 4e editie op zijn naam en mocht hij de enveloppe met €200,- in ontvangst nemen.

Laatste 16:
Danny Noordijk 1-3 Alex Viergever
Mike van Duivenbode 3-0 Rudi Minnebach
Demi van Gelder 0-3 Wesley Schols
Jordan van Camp 2-3 Dylan van Schijndel
Wesley Plaisier 3-2 Nigel van Milligen
Joey Jaspers 3-0 Dominique Kudreq
Menno Angenent 1-3 Zereso Zeverboom
Roy Moerenhout 0-3 Jisse de Boer

Kwartfinale:
Alex Viergever 0-4 Mike van Duivenbode
Wesley Schols 4-1 Dylan van Schijndel
Wesley Plaisier 4-2 Joey Jaspers
Zereso Zeverboom 4-1 Jisse de Boer

Halve finale:
Mike van Duivenbode 4-2 Wesley Schols
Wesley Plaisier 4-2 Zereso Zeverboom

Finale:
Mike van Duivenbode 5-4 Wesley Plaisier

Verders hadden Jisse de Boer (5 stuks), Zereso Zeverboom (8 stuks) en Mike van Duivenbode (10 stuks) het grootste aandeel in de 44 gegooide 180’ers, was Wesley Plaisier met zijn 160 finish verantwoordelijk voor de hoogste finish van de avond en mocht Demi van Gelder zich benoemen tot beste dame met een plek bij de laatste 16 van de winnaarsronde.

Daarnaast hebben wij de eerste ‘rode kaart’ van de zomer al direct mogen uitdelen wegens het weigeren van het schrijven na een verliespartij vervolgd door provocerend en denigrerend gedrag jegens de wedstrijdleiding. Het moge duidelijk zijn dat wij als organisatie zijnde hier niet van gediend zijn en de persoon in kwestie is dan ook de gehele zomer niet welkom om deel te nemen aan de Winners Zomerranking. Laat dit dan ook een signaal zijn richting de overige darters die deelnemen aan onze toernooien.

Op dit akkefietje na kunnen we wederom spreken van een sportieve en sfeervolle 4e editie van het Open Winners Café 2016. Hiervoor willen wij dan ook alle darters en toeschouwers bedanken, evenals Vincent Goudswaard voor het mede mogelijk maken van alle sponsoring betreffende de consumpties voor iedere gegooide 180’er, de dienbladen vol shotjes en de prijzenpot.

Vrijdag 17 juni vangen we weer aan in Winners Café te Numansdorp voor het eerste toernooi van de Winners Zomerranking 2016, waar er op het eindtoernooi minimaal €3000,- zal worden verdeeld. Daarnaast zal er €5,- per deelnemer worden besteed aan de dagprijzen, is iedere gegooide 180’er een consumptie waard en zullen er weer volop dienbladen met shotjes aanwezig zijn!

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl !