van bavel van trijpMaandag 19 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het verhitte toneel voor de 2e Makkie Moneydarts 2017. Met een deelnemersaantal gelijk aan het aantal graden kon de poulefase om 20:00 uur van start, waarin de 31 aanwezige darters konden gaan uitmaken wie het geluk mocht gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Enkele verassende namen werden veroordeeld tot de verliezersronde, waaronder Wesley Plaisier en de runner-up van vorige week, Willy van Casteren. Waar Wesley zich achter Wesley van Trijp en Jaimy van Bavel schaarde, werd Willy 4e in een poule van 5 achter Ferry Wennekes, Dennis van Genderen en Danny van Trijp. Uiteindelijk was het Wesley die zich het best wist te revancheren en zich voor de finale wist te plaatsen door geen leg meer af te staan aan Maurice Le Grand, Willy van Casteren en Michelle van den Boogaard. In de finale wachtte Arwaldo Fioole; ook hij werd 4e in een poule van 5 achter Johan Schelling, Hans de Klerk en Menno Lammers, waarna Anouk Lokum, Melvin van Hulst en Stephan Kwakernaak aan de zegekar werden gebonden.
In de finale kon Arwaldo het niet meer bolwerken en deed Wesley wat er van hem verwacht werd. Zodoende was het ook Wesley die met een 4-0 overwinning en dus zonder legverlies de verliezersronde op zijn naam wist te schrijven.

Kwartfinale:
Stephan Kwakernaak 2-1 Ricardo Hoffman
Melvin van Hulst 1-2 Arwaldo Fioole
Wesley Plaisier 2-0 Willy van Casteren
Lesley van Schijndel 1-2 Michelle van den Boogaard

Halve finale:
Stephan Kwakernaak 1-3 Arwaldo Fioole
Wesley Plaisier 3-0 Michelle van den Boogaard

Finale:
Arwaldo Fioole 0-4 Wesley Plaisier

In de winnaarsronde wist Danny van Trijp zich net als op de 1e Makkie Moneydarts voor de finale te plaatsen na overwinningen op Hans de Klerk, Zereso Zeverboom en Patrick van den Boogaard. Het was aan Jaimy van Bavel, die in de knock-outfase te sterk was voor Christiaan Kruizinga, Dennis van Genderen en Menno Lammers, om Danny van zijn derde opeenvolgende HW Dartstoernooizege af te houden.
In de finale was het echter Danny die voortvarend van start ging en bij een 2-0 voorsprong 1 pijl mistte vanaf 100 om 3-0 voor te komen. Jaimy wist zijn 100 finish wel weg te werken en maakte er vervolgens gelijk 2-2 van om vervolgens weer toe te zien hoe Danny de twee daaropvolgende legs wist te pakken. Jaimy wist wederom zijn rug te rechten en met twee scorend sterke legs terug te komen tot 4-4. Wat menigeen al gezien het scoreverloop verwachtte, trok Danny weer de volgende 2 legs naar zich toe en wist zodoende met een 6-4 overwinning zijn tweede zege op rij te pakken op de Makkie Moneydarts 2017.

Laatste 16:
Dylan van Schijndel 0-3 Dennis van Genderen
Jaimy van Bavel 3-0 Christiaan Kruizinga
Menno Lammers 3-2 Iwan Hoek
Leroy Spil 3-1 Menno Angenent
Danny van Trijp 3-1 Hans de Klerk
Hans Stiphout 0-3 Zereso Zeverboom
Patrick van den Boogaard 3-2 Wesley van Trijp
Chiel Schouten 1-3 Johan Schelling

Kwartfinale:
Dennis van Genderen 3-4 Jaimy van Bavel
Menno Lammers 4-1 Leroy Spil
Danny van Trijp 4-1 Zereso Zeverboom
Patrick van den Boogaard 4-3 Johan Schelling

Halve finale:
Jaimy van Bavel 5-2 Menno Lammers
Danny van Trijp 5-1 Patrick van den Boogaard

Finale:
Jaimy van Bavel (78,87) 4-6 Danny van Trijp (79,84)

Daarnaast hadden Jaimy van Bavel en Danny van Trijp met ieder 5 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 137 uit handen kwam van Johan Schelling. Beste dame werd Michelle van den Boogaard met een 3e plek in de verliezersronde.

Maandag 26 juni kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 3e Makkie Moneydarts 2017 in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Meer informatie is te vinden op .www.hw-dartsnl .

Tot dan!