wesley ZeresoVrijdagavond 23 juni stond Winners Café te Numansdorp weer in het teken van het 3e toernooi van de Winners Zomerranking. De stijging van het aantal deelnemers zette zich ook deze avond voort en zo konden we ditmaal met 43 deelnemers van start in de gebruikelijke poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

Enkele zware poules zorgden ervoor dat onder andere Dave Roelse, Wesley van Trijp en Jaimy van Bavel tot de verliezersronde werden veroordeeld. Echter wist alleen de laatstgenoemde door te stromen tot de finale. Jaimy wist zich zodoende te ontdoen van Dave Roelse, Kendall de Haan en Michael Cohen, waar vervolgens Killian van Eenennaam wachtte in de finale. Killian wist op zijn beurt te winnen van Wesley van Trijp, Menno Angenent en Ricardo Hoffman.

In de finale begon Jaimy als de favoriet, maar liet Killian zich zeker gelden. Echter bleek dit niet genoeg voor de winst en ging Jaimy na een 4-2 overwinning met de verliezersronde aan de haal.

Kwartfinale:
Killian van Eenennaam 3-0 Menno Angenent
Ricardo Hoffman 3-1 Lesley van Schijndel
Herman Hoffman 1-3 Michael Cohen
Jaimy van Bavel 3-2 Kendall de Haan

Halve finale:
Killian van Eenennaam 3-0 Ricardo Hoffman
Michael Cohen 0-3 Jaimy van Bavel

Finale:
Killian van Eenennaam 2-4 Jaimy van Bavel

In de winnaarsronde was het al snel over voor de winnaar van de afgelopen 3 HW Dartstoernooien. Zereso Zeverboom schakelde direct na de poule met een 3-0 overwinning Danny van Trijp uit, waarna hij vervolgens wist door te stromen naar de finale na overwinningen op Nigel van Milligen, Willy van Casteren en Wesley Plaisier. Zijn tegenstander in de finale werd Wesley Schols, die achtereenvolgends in 4 spannende partijen zegevierde over Niek Braskamp, Patrick van den Boogaard, Rowdy Schoremans en Dennis van Genderen.
Zereso, die zijn finale op de 1e Winners Zomerranking met 6-5 verloor, had ook deze keer te maken met een spannende wedstrijd. Ondanks een verschil van 3 legs werd er toch nog een 5-5 uit het vuur gesleept en mocht Zereso nog hopen op een beter einde. Echter dacht Wesley daar anders over en knalde in de laatste beslissende leg door met 180-81-180-81, waardoor hij de finale besloot met 12 darter, 5 maal 180 en een 6-5 overwinning, waardoor hij het 3e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam mocht schrijven.

Laatste 16:
Stefano van Engelen 3-1 Peter van der Veer
Wesley Plaisier 3-1 Jean-Paul Nettebreijer
Nigel van Milligen 0-3 Zereso Zeverboom
Willy van Casteren 3-0 Davy van Hulst
Wesley van Beekum 1-3 Patrick Meeus
Gary O’hagan 0-3 Dennis van Genderen
Rowdy Schoremans 3-1 Wesley Bour
Patrick van den Boogaard 2-3 Wesley Schols

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 1-4 Wesley Plaisier
Zereso Zeverboom 4-2 Willy van Casteren
Patrick Meeus 1-4 Dennis van Genderen
Rowdy Schoremans 3-4 Wesley Schols

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-5 Zereso Zeverboom
Dennis van Genderen 3-5 Wesley Schols

Finale:
Zereso Zeverboom 5-6 Wesley Schols

Daarnaast had Wesley Schols met maar liefst 11 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 136 ditmaal uit handen kwam van Wesley van Beekum. Beste dame werd Anouk Lokum, die ondanks dat alle dames op een 17e plek in de verliezersronde eindigden, het beste legsaldo had.

Vrijdagavond 30 juni kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven aan de wedstrijdtafel voor het 4e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op www.hw-darts.nl .

Tot dan!