mike van duivenbode freddy de geusVrijdagavond 7 juli stond Winners Café te Numansdorp weer in het teken van het 5e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Waar vorige week de opkomst tegenviel, waren er deze avond weer 37 darters aanwezig om de sfeervolle strijd om de euro’s en de punten met elkaar aan te gaan.

In de poulefase werd de nummer 1 van het klassement, Dennis van Genderen, veroordeeld tot de verliezersronde. Na verliespartijen tegen Mike van Duivenbode en Michael van der Veer restte hem een 3e plek en was het aan hem de taak om de schade te beperken. Hij boekte vervolgens overwinningen op Melissa van Puffelen, Melvin van Hulst en Wesley van Beekum, waarna in de finale Wilbert Beijen wachtte, die zich op zijn beurt wist te ontdoen van Romy van Zelst, Robby van Haegenbergh en Maurice de Keijzer.

Inmiddels was bekend dat Dennis voldoende had aan de eindzege in de verliezersronde om nog een week verzekerd te zijn van de koppositie en liet er in de finale dan ook geen gras over groeien. Wilbert wist nog 2 legs te verzilveren, maar moest het restant aan Dennis overlaten, die zodoende de verliezersronde in de wacht sleepte met een 4-2 overwinning.

Kwartfinale:
Robby van Haegenbergh 0-2 Wilbert Beijen
Maurice de Keijzer 2-1 Sylvana Snoeck
Dennis van Genderen 2-0 Melvin van Hulst
Wesley van Beekum 2-1 Maurice Meeuwsen

Halve finale:
Wilbert Beijen 3-1 Maurice de Keijzer
Dennis van Genderen 3-0 Wesley van Beekum

Finale:
Wilbert Beijen 2-4 Dennis van Genderen

In de winnaarsronde liet Freddy de Geus zich weer eens van zijn goede kant zien. Met sterk spel plaatste hij zich voor de finale na overwinningen op Jean-Paul Nettebreijer, Patrick van den Boogaard, Wesley Schols en Zereso Zeverboom. Zijn tegenstander in de finale werd Mike van Duivenbode, die op zijn pad te sterk was voor Menno Angenent, Nigel Dikhoff en Patrick Meeus.
Ook in de finale wist Freddy zijn niveau van de avond vast te houden en kwam daarmee goed uit de startblokken. Mike mistte daarentegen zijn kansen om er een echte wedstrijd van te maken en bracht Freddy in stelling de finale snel af te ronden. Met een 6-2 overwinning zegevierde Freddy en schreef hij zodoende het 5e toernooi van de Winners Zomerranking 2017 op zijn naam.

Laatste 16:
Rudi Minnebach 3-0 Davy van Hulst
Dominique Kudret 1-3 Patrick Meeus
Mike van Duivenbode 3-1 Menno Angenent
Nigel Dikhoff 3-2 Shaties Hoebdar
Wesley Schols 3-2 Stefano van Engelen
Patrick van den Boogaard 2-3 Freddy de Geus
Nigel van Milligen 2-3 Michael van der Veer
Jordy Kaptein 2-3 Zereso Zeverboom

Kwartfinale:
Rudi Minnebach 1-4 Patrick Meeus
Mike van Duivenbode 4-2 Nigel Dikhoff
Wesley Schols 1-4 Freddy de Geus
Michael van der Veer 2-4 Zereso Zeverboom

Halve finale:
Patrick Meeus 2-5 Mike van Duivenbode
Freddy de Geus 5-1 Zereso Zeverboom

Finale:
Mike van Duivenbode 2-6 Freddy de Geus

Daarnaast had Freddy met 5 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 138 uit handen kwam van Wesley Schols. Beste dame werd Sylvana Snoeck met een 5e plek in de verliezersronde.

Vrijdagavond 14 juli kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het 6e toernooi van de Winners Zomerranking 2017. Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!