groot geerlofZondag 23 juli was Café ‘’van ouds’’ Havenzicht te Ridderkerk weer het decor van de traditionele Open Havenzicht Singles. Waar wij vorig jaar nog alleen het koppeltoernooi onder onze hoeden hadden, werd dit jaar ook het singletoernooi er aan toegevoegd. Vorig jaar was het Wesley Plaisier die tussen de 32 aanwezige darters in zijn toentertijd langdurige zegereeks in Havenzicht Zereso Zeverboom in de finale wist te verschalken. Ook dit jaar waren beide heren aanwezig onder het strijdveld van 52 dart(st)ers en konden zij van start in de poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Dushi Wouters en Danny Struys die de lakens uitdeelden. Waar Dushi een verassend sterke reeks kende tegen Linda Gorter, Maik Bausewetter, Rick van den Hoogen en Tony Buitelaar, kende Danny geen genaden met Ricardo Minnes, Schier Gouman, Maurice de Jong en Jeroen van Die.
In de finale bleek de pijp dan toch leeg voor Dushi. Kleine kansen waren er nog wel, maar daarvan wist zij er maar 1 te verzilveren. De overige 4 legs werden zodoende gewonnen door Danny, die daarmee de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Tony Buitelaar 3-0 Patrick de Zwart
Rick van den Hoogen 1-3 Dushi Wouters
Jaap Dijksman 0-3 Jeroen van Die
Danny Struys 3-0 Maurice de Jong

Halve finale:
Tony Buitelaar 2-3 Dushi Wouters
Jeroen van Die 1-3 Danny Struys

Finale:
Dushi Wouters 1-4 Danny Struys

In de winnaarsronde moest zowel Wesley Plaisier als Zereso Zeverboom het toernooi al vroegtijdig verlaten; Beide konden bij de laatste 16 de beslissende laatste leg niet naar zich toetrekken tegen Wesley Schols en Fabian de Groot. Laatstgenoemde wist echter met sterk speel door te stromen naar de finale. Waar hij voor zijn partij tegen Zereso nog te sterk was voor Jan de Vormer, bleek dat daarna het geval tegen Cor Ernst en Mitchell von Schukkmann. Zijn tegenstander in de finale werd Elvin Geerlof, die zich op zijn beurt wist te ontdoen van Jan Karel, Wesley Schols en Patrick van den Boogaard.
In de finale kwam Fabian het beste uit de startblokken, maar lukte het Elvin om aan te aan te haken en er een wedstrijd van te maken. Het werd dan ook een spannende wedstrijd, welke tot het gaatje zou gaan. In de laatste beslissende leg was het echter Fabian die nog eenmaal zijn sterke vorm van de dag liet zien en zijn eigen leg besloot met een 15 darter. Hij boekte daarmee een 6-5 overwinning en mocht de Open Havenzicht Singles op zijn naam schrijven en de goedgevulde enveloppe met €200,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Wesley Schols 3-2 Wesley Plaisier
Elvin Geerlof 3-1 Jan Karel
Tonny Veenhof 3-0 Rene Molendijk
Patrick van den Boogaard 3-2 Auke Reinders
Zereso Zeverboom 2-3 Fabian de Groot
Daniel Geysendorpher 2-3 Cor Ernst
Mareno Michels 0-3 Mitchell von Schukkmann
Ricardo Ham 3-1 Nigel van Milligen

Kwartfinale:
Wesley Schols 1-4 Elvin Geerlof
Tonny Veenhof 3-4 Patrick van den Boogaard
Fabian de Groot 4-2 Cor Ernst
Mitchell von Schukkmann 4-1 Ricardo Ham

Halve finale:
Elvin Geerlof 5-3 Patrick van den Boogaard
Fabian de Groot 5-4 Mitchell von Schukkmann

Finale:
Elvin Geerlof 5-6 Fabian de Groot

Daarnaast had Elvin met 6 stuks ook het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Dushi Wouters met een 2e plek in de verliezersronde.

Zondag 30 juli staan de Open Havenzicht Koppels op het programma, waarbij de 1e plek wederom €200,- bedraagt. Er is op dit moment nog plek voor 7 koppels, dus schrijf je snel in via Freddy de Geus 06-52098979! Meer informatie en de lijst met voorinschrijvingen is te vinden via de volgende link: http://hw-darts.nl/toernooien/open%20havenzicht%20koppels.html

Tot dan!