geysendorpher trijpDinsdagavond 7 november was HW Darts voor het eerst te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 1e editie van ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017. Achttien deelnemers wisten zich bij de wedstrijdtafel aan te melden, waardoor we met twee poules van 4 en twee poules van 5 van start konden met de poulefase, waarin duidelijk zou worden wie er door zou gaan in de strijd om de 1e plek van €75,- en wie zich zou moeten melden in de verliezersronde.

Enkele listige poules zorgden ervoor dat onder andere Nigel van Milligen en Zereso Zeverboom zich tot de verliezersronde lieten veroordelen. Waar Nigel genoegen moest nemen met een 3e plek in de poule achter Patrick van den Boogaard en Ricardo Vrijhof, restte ook voor Zereso een 3e plek achter Daniel Geysendorpher en Danny van Trijp.

Echter zette Zereso in de knock-outfase relatief eenvoudig Jurgen Watson en Willem Sleypen aan de kant, terwijl Nigel op zijn beurt te sterk was voor Mickey Rakhorst en in een beslissende laatste leg voor Lesley van Schijndel.
De nipte overwinning op Lesley bleek Nigel te hebben wakker geschud. In de finale kende hij dan ook geen mededogen met Zereso en wist met een 5-2 overwinning de verliezersronde binnen te halen.

Halve finale:
Nigel van Milligen 3-0 Mickey Rakhorst
Lesley van Schijndel 3-0 Melissa van Puffelen
Zereso Zeverboom 3-0 Jurgen Watson
Willem Sleypen 3-0 Leroy Spil

Halve finale:
Nigel van Milligen 4-3 Lesley van Schijndel
Zereso Zeverboom 4-1 Willem Sleypen

Finale:
Nigel van Milligen 5-2 Zereso Zeverboom

In de winnaarsronde lieten Daniel Geysendorpher en Wesley van Trijp zien over de beste vorm van de dag te beschikken. Beide heren werden 1e in hun poule wat hen een bye opleverde, waarna Daniel in twee spannende partijen wist af te rekenen met Ricardo Vrijhof (4-2) en Dave Roelse (5-4). Wesley begon op zijn beurt met een duidelijke overwinning op Ferry Wennekes (4-1), waarna in een broedermoord met matchdarts over en weer Danny van Trijp aan de kant werd gezet (5-4).

In het begin van de finale zag het er naar uit dat Daniel al snel een gat zou slaan met Wesley. Echter wist Wesley zich goed in de wedstrijd te houden met onder andere een belangrijke 119 finish met Daniel wachtende op een dubbel. In het vervolg van de partij slaagde Wesley er wel in om een gaatje te slaan en gaf dit niet meer uit handen. Met een 6-4 overwinning mocht hij zich de winnaar noemen van de 1e editie van ’T Hof van Jericho Moneydarts 2017 en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 4-1 Ferry Wennekes
Patrick van den Boogaard 0-4 Danny van Trijp
Dave Roelse 4-3 Kevin Klein
Daniel Geysendorpher 4-2 Ricardo Vrijhof

Halve finale:
Wesley van Trijp 5-4 Danny van Trijp
Dave Roelse 4-5 Daniel Geysendorpher

Finale:
Wesley van Trijp 6-4 Daniel Geysendorpher

Daarnaast had Nigel van Milligen met 4 stuks het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Wesley van Trijp. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plek in de verliezersronde.

Zondag 12 november zijn we hier wederom te gast zijn; ditmaal voor de 1e editie van de Open ’T Hof van Jericho Koppels 2017, waarbij de winnaars met minimaal €200,- huiswaarts zullen keren en er een loterij gehouden zal worden voor 2 tickets voor de Premier League Darts in Ahoy te Rotterdam. Daarnaast zal er dinsdagavond 14 november weer een moneydartstoernooi zijn, waarbij de 1e plek minimaal €75,- zal bedragen.

Meer informatie over onze toernooien is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!