wesley plaisier Ricardo vd VloedDinsdagavond 9 januari was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de wekelijkse editie van het moneydartstoernooi. Ditmaal waren er 25 deelnemers die met elkaar de strijd aangingen om de minimale 1e plaats van €75,-, waarbij er werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Mickey Rakhorst en Hans in ’t Veld die zich na een 4e plaats in een poule van 5 wisten te plaatsen voor de finale. Mickey eindigde in zijn poule boven Nigel Bun, maar onder Zereso Zeverboom, Richard Broer en Daniel Geysendorpher, waarna hij geen leg meer afstond aan Menno Angenent (2-0) en Roy van Dijk (3-0).
Hans moest op zijn beurt na het nodige rekenwerk Stefano van Engelen, Ferry Wennekes en Viggo van der Kuijl voor zich dulden, maar wist wel boven Anouk Lokum te blijven, waarna ook hij geen leg meer afstond aan Patrick Oost (2-0) en Caitlin Klein (3-0).

In de finale wisten beide heren tenminste 1 leg te pakken, waardoor er nog een whitewash niet aan de orde was. Echter bleef het voor Mickey bij deze ene leg en haalde Hans de overige 4 legs binnen, waardoor hij zich met een 4-1 overwinning de winnaar van de verliezersronde mocht noemen.

Kwartfinale:
Tristan Korver 0-2 Roy van Dijk
Mickey Rakhorst 2-0 Menno Angenent
Hans in ’t Veld 2-0 Patrick Oost
Caitlin Klein 2-0 Nigel Bun

Halve finale:
Roy van Dijk 0-3 Mickey Rakhorst
Hans in ’t Veld 3-0 Caitlin Klein

Finale:
Mickey Rakhorst 1-4 Hans in ’t Veld

In de winnaarsronde slaagde Wesley Plaisier erin om zich voor zijn tweede finale op rij te plaatsen. Hij begon het toernooi sterk met een 1e plaats in de poule boven Dave Roelse, Patrick van den Boogaard, Caitlin Klein en Menno Angenent, waarna hij geen mededogen kende met Viggo van der Kuijl (3-1), Richard Broer (4-1) en Ricardo Ham (5-3).
Aan de andere kant van het schema was het Ricardo van der Vloed die zich, net als Wesley, mocht gaan opmaken voor zijn 3e finale. Na een sterke poulefase, waarin hij Ad Verhoeks, Ricardo Ham, Roy van Dijk en Melissa van Puffelen achter zich liet, hadden Patrick van den Boogaard (3-2) en Ricardo Vrijhof (4-2) de nodige kansen om hem naar huis te sturen, maar lieten deze onbenut, waar Ricardo sterk van profiteerde, waarna hij er in de halve finale tegen Ad Verhoeks geen gras over liet groeien (5-2).

De laatste ontmoeting in de finale van de 4e editie resulteerde in een 6-5 overwinning voor Ricardo, dus had Wesley nog het één en ander goed te maken. Hij begon dan ook voortvarend en stond binnen no-time op een ruime voorsprong. Ricardo kon zichzelf nog op het scorebord zetten, maar behaalde verders niet zijn niveau. Wesley trapte daarentegen goed het gaspedaal in en besloot de wedstrijd met een mooie 132 finish, waarmee hij zodoende met een 6-1 overwinning de 8e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn mocht schrijven.

Laatste 16:
Ricardo Vrijhof 3–0 bye
Ricardo van der Vloed 3-2 Patrick van den Boogaard
Zereso Zeverboom 0-3 Ad Verhoeks
Ferry Wennekes 3-0 Dave Roelse
Stefano van Engelen 2-3 Ricardo Ham
Peter Klein 3-1 Daniel Geysendorpher
Wesley Plaisier 3-1 Viggo van der Kuijl
Richard Broer 3-1 Lesley van Schijndel

Kwartfinale:
Ricardo Vrijhof 2-4 Ricardo van der Vloed
Ad Verhoeks 4-2 Ferry Wennekes
Ricardo Ham 4-2 Peter Klein
Wesley Plaisier 4-1 Richard Broer

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 5-2 Ad Verhoeks
Ricardo Ham 3-5 Wesley Plaisier

Finale:
Ricardo van der Vloed 1-6 Wesley Plaisier

Daarnaast had Ricardo van der Vloed met 7 stuks nog wel het grootste aandeel in de 28 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 144 uit handen kwam van Ad Verhoeks. Beste dame werd Catilin Klein met een 3e plek in de verliezersronde.

Dinsdagavond 16 januari kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor de 9e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018, waarbij er weer zal worden gestreden om de minimale 1e plek van €75,-. Aangezien we de grens van 100 verschillende deelnemers in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam vorige week hebben verbroken, zal er tevens een gratis inschrijving worden verloot onder de aanwezige deelnemers!

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!