boogaard van trijp oostendamZaterdagavond 13 januari lag de wedstrijdleiding voor de eerste keer in handen van HW Darts voor de ‘The Magic Darts’ Open Groot Oostendam Singles 2018. In clubgebouw De Korenbloem te Ridderkerk was er plaats voor maximum 64 deelnemers, hetgeen we al op de donderdagavond hadden bereikt, waardoor we helaas zo’n 28 darter de toegang hebben moeten weigeren. Desalniettemin konden we met goede moed van start op de 6 aanwezige dartsbanen met de gebruikelijke poulefase, waarin zou worden bepaald wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan voegen.

Een lastige poule zorgde ervoor dat de winnaar van de 2016-editie, Mike van Duivenbode, genoegen moest nemen met een 3e plaats in de poule achter Danny van Trijp en Tristan Koedood. Echter slaagde hij erin zijn rug te rechten en met duidelijke overwinningen zich naar de finale van de verliezersronde te spelen ten kosten van Dennis de Haan (2-0), Stefanie Hoogeveen (2-0), Lesley Merks (3-1) en Patrick Toom (3-0).
Aan de andere kant van het schema was het Danny Django die zich bij zijn eerste optreden sinds maanden voor de finale wist te plaatsen. Ook hij moest genoegen met een 3e plek in de poule na nederlagen tegen Frans Noorlander en Patrick Huiskes, waarna hij liet zien het spelletje nog altijd niet verleerd te zijn na overwinningen op Melissa van Puffelen (2-1), Rick Reijndertse (1-2), Erik Versluis (3-0) en Peter Zimmer (3-1).

Ook in de finale slaagde Mike erin om zijn pijlen weer het werk te laten doen en gaf hij Danny geen duimbreedte. Na 4 gespeelde legs was het dan ook Mike die als winnaar van het bord afstapte en met een klinkende 4-0 overwinning de verliezersronde wist binnen te halen.

Kwartfinale:
Christian Houthuis 0-3 Patrick Toom
Lesley Merks 1-3 Mike van Duivenbode
Erik Versluis 0-3 Danny Django
Peter Zimmer 3-0 Glenn Krosse

Halve finale:
Patrick Toom 0-3 Mike van Duivenbode
Danny Django 3-1 Peter Zimmer

Finale:
Mike van Duivenbode 4-0 Danny Django

Tevens leverde de poule van Mike ons nog een finalist op. Het was Danny van Trijp die een 1e plaats in de poule een goed gevolg wist te geven met sterke overwinningen op Menno Angenent (3-0), Geordie Martis (3-0), Dylan van Schijndel (4-0) en Wesley Plaisier (5-2).
Aan de andere kant van schema wist Patrick van den Boogaard een finaleplek te bemachtigen. Ook hij eindigde als 1e in zijn poule boven Ruud van der Spek, Mark Beertema en Kevin Hofland, waarna hij geen mededogen kende met Patrick Luijendijk (3-1), Elvin Geerlof (3-1), Cees van Toorn (4-1) en Ron Kars (5-0).

In de finale schoot Danny sterk uit de startblokken, terwijl Patrick nog de nodige opstartproblemen kende. Binnen no-time was de stand 4-1 in het voordeel van Danny en leek er voor hem geen vuiltje aan de lucht. Echter wist Patrick de versnelling te vinden en met enkele belangrijke finishes zelfs langzij te komen. Danny leek weer bij de les en bracht de stand gelijk, waarbij een beslissende laatste leg uitkomst moest bieden. Hierin mocht Danny van start en deed dit dermate goed dat hij dit voordeel niet meer uit handen gaf en zodoende met een 6-5 overwinning de ‘The Magic Darts’ Open Groot Oostendam Singles 2018 op zijn naam kon schrijven.

Laatste 16:
Wesley van Trijp 1-3 Wesley Plaisier
Berry Herks 3-0 Robert Krijthe
Dylan van Schijndel 3-0 Bobby Jalhai
Geordie Martis 0-3 Danny van Trijp
Ron Herlaar 2-3 Ron Kars
Youri Krosse 3-1 Melvin de Haan
Cees van Toorn 3-0 Joshua Winter
Elvin Geerlof 1-3 Patrick van den Boogaard

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 4-3 Berry Herks
Dylan van Schijndel 0-4 Danny van Trijp
Ron Kars 4-2 Youri Krosse
Cees van Toorn 1-4 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Wesley Plaisier 2-5 Danny van Trijp
Ron Kars 0-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Danny van Trijp 6-5 Patrick van den Boogaard

Daarnaast hadden Elvin Geerlof en Danny van Trijp met ieder 6 stuks het grootste aandeel in de 38 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 158 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Anouk Lokum; zij verloor bij de laatste 32 van de winnaarsronde met 3-1 van Youri Krosse.

Via deze weg willen wij ook nog even alle vrijwilligers vanuit SV Oostendam bedanken voor alle goede zorgen, alle aanwezige darten voor de gezellige en sportieve sfeer en natuurlijk The Magic Darts voor het mede mogelijk maken van de prijzen.

Zaterdagavond 27 januari staat ons volgende open-toernooi op de planning, namelijk de 2e editie van de A&B Merwehof Moneydarts 2018 in Café Merwehof te Dordrecht. Er zal op deze dag weer plek zijn voor 64 deelnemers verdeeld over 32 in de A poule (ere- en 1e divisie) en 32 in de B poule (2e divisie en lager). Alle aanvullende informatie is te vinden onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!