wesley plaisier nigel van milligenDinsdagavond 16 januari was Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer het decor van het 9e moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Ditmaal wisten 24 deelnemers de weg naar de wedstrijdtafel van HW Darts te vinden en konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie zijn of haar geluk zou gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Dankzij enkele listige poules werden weer sommige winnaarsrondegangers veroordeeld tot de verliezersronde, waarvan uiteindelijk Berry Herks en Patrick van den Boogaard zich een finaleplek wisten te verschaffen.

Patrick boekte in zijn poule een overwinning op Melissa van Puffelen, maar moest met minimaal verschil de winst over laten aan Jurgen Watson en Wesley Plaisier, waarna hij in de verliezersronde geen leg meer afstond aan Sanne den Ouden (2-0), Ferry Wennekes (3-0) en Lesley van Schijndel (3-0).
Ook Berry boekte in zijn poule één overwinning op Dylan Sprangers, waarna hij nipt zijn meerdere moest erkennen in Willy van Casteren en Ricardo van der Vloed. Dit leverde hem wel een bye op, waarna hij wist af te rekenen met Anouk Lokum (3-1) en Mickey Rakhorst (3-0).

In een gemoederlijke finale, welke in hangvorm werd afgewerkt, hielden beide heren elkaar goed in evenwicht. Alle 6 de legs gingen met de darts mee, waardoor er een beslissende laatste leg aan te pas moest komen. Echter slaagde Patrick erin om de eerste en tevens laatste break van de finale te plaatsen en zodoende met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 0-3 Patrick van den Boogaard
Devon Voetee 1-3 Lesley van Schijndel
Selina van Deursen 0-3 Mickey Rakhorst
Berry Herks 3-1 Anouk Lokum

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 3-0 Lesley van Schijndel
Mickey Rakhorst 0-3 Berry Herks

Finale:
Patrick van den Boogaard 4-3 Berry Herks

In de winnaarsronde zagen we Wesley Plaisier voor de vijfde keer de finale behalen op de wekelijkse moneydartstoernooien in Café ’T Hof van Jericho. Ondanks een nederlaag in de poulefase tegen Jurgen Watson, bleek het juiste gevoel toch weer aanwezig te zijn. Na zijn tweede plek in de poulefase schakelde hij achtereenvolgens John van Beugen (3-0), Dennis Zijdemans (4-2) en Wesley van Trijp (5-4) uit, waarna Nigel van Milligen in de finale wachtte.
Nigel begon het toernooi direct scherp en stond in de poulefase geen leg af aan Menno Angenent, Devon Voetee en Anouk Lokum, waarna hij korte mette maakte met Ricardo van der Vloed (4-1) en hij in een spannende halve finale Zereso Zeverboom de baas was (5-4).

Ook in de finale wisten beide heren er een spannende wedstrijd van te maken. Naast scorend sterk spel noteerde Wesley een 140 finish, waar Nigel een 143 en 145 finish tegenoverde zette. Daarnaast maakte zij er een gelijkopgaande wedstrijd van en moest er net als in de halve finale een beslissende laatste leg aan te pas komen om uitkomst te bieden. Hierin bleek Wesley het koelbloedigst en besloot de finale met een 88 finish, waarmee hij met een 6-5 overwinning zegevierde op de 9e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en daarmee zijn derde eindzege op rij wist te boeken.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-2 Stefano van Engelen
Nigel van Milligen 4-1 Ricardo van der Vloed
Dennis Zijdemans 2-4 Wesley Plaisier
Willy van Casteren 1-4 Wesley van Trijp

Halve finale:
Zereso Zeverboom 4-5 Nigel van Milligen
Wesley Plaisier 5-4 Wesley van Trijp

Finale:
Nigel van Milligen 5-6 Wesley Plaisier

Daarnaast was Stefano van Engelen zowel verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de 23 gegooide 180’ers met 6 stuks als voor de hoogste finish van 170. Beste dame werd Selina van Deursen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag zijn we weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd met elkaar aan zal gaan om de minimale 1e plek van €75,-. Daarnaast zal ieders eerste 180’er worden beloond met een gratis consumptie van het huis en zal er worden getracht de nummers 1 tot en met 4 van beide rondes te voorzien van een prijs, evenals de hoogste finish en beste dame bij voldoende deelnemers.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!