arjan brussaardEen wat verlaat verslag, van de zaterdag 23 december gespeelde ranking. Op deze zaterdag voor Kerst werd met 26 man begonnen aan de 5e ranking, welke gespeeld werd in café Effe Om in Oud-Beijerland. Een wat lager dan gemiddelde opkomst deze keer, mede door al wat vakantie vierende darters.
In 6 poules werd de voorronde afgewerkt, waarna er 14 spelers naar Winnaarsronde gingen.

En dus met 12 in de verliezersronde, waarin Glenn Krijger en Marco Meiboom tegenover elkaar stonden in de finale. Nadat ze beide in hun poule legsaldo waren veroordeeld tot de Verliezersronde, hielden ze hun rug recht en speelden goed tot aan de finale. Glenn wist op weg daar naar toe te winnen van John Schipper, Ronald van Ruiven en Jaap van Tiggelen, zonder een leg af te staan.

Marco kende op weg naar zijn finale wat meer tegenstand. Nadat Marco van Bochove met 2-0 werd verslagen, maakte Jeroen Brussé en Ger Boekee het hem lastig, maar moesten beide met 2-1 een nederlaag slikken. in die finale ging het gelijk op en moest de vijfde leg de beslissing brengen. Hierin wist Glenn als eerste de benodigde dubbel te raken en met 3-2 schreef hij de verliezersronde op zijn naam.

In de Winnaarsronde dus maar 14 man, waardoor er 2 man een bye hadden bij “de laatste 16”. Dit waren poulewinnaars Richard van den Boogaart en Arjan Brussaard. De 4 andere poulewinnaars, Dominique Kudret, Gert-Jan Resoort, Pascal den Tuinder en Jeffrey Krijger, moesten gelijk aan de bak. Zij wisten hun eerste partij te winnen, maar in de kwartfinales vielen er al 4 van hen af.

Domique verloor van Richard, terwijl Gert-Jan verloor van Rory Goudswaard. Pascal verloor van Arjan en Jeffrey kwam tekort tegen Marcel Goudswaard.
Marcel kwam er in de halve finale niet meer aan te pas en moest met 4-0 het hoofd buigen voor Arjan. In de andere halve finale wist Rory met moeite Richard van zicht af te houden en met 4-3 de finale te halen.

In die finale was het de gebruikelijke format, een best-of-9, waarin Rory zijn eerste finale van dit seizoen had, terwijl Arjan zijn 5e finale in successie had. Rory leek zijn kruit in de halve eindstrijd te hebben verschoten, en kreeg weinig kansen van zijn teamgenoot. De kansen die gemist werden door Rory strafte Arjan direct, waardoor er na 5 legs een 5-0 eindstand op het bord stond en Arjan daarmee alweer zijn derde toernooiwinst behaalde in deze cyclus.

Er werden op deze avond door 5 mensen in totaal 7 180-ers gegooid. Arjan Brussaard nam er daarvan met 3 stuks de meeste voor zijn rekening.
Er werd 5 maal een 100 of meer finish gemeld, waarvan de 121 van Ger Boekee uiteindelijk de hoogste van de avond bleek te zijn.