mike van duivenbode ferry wennekesDoor een technisch mankement helaas een ietwat verlaat verslag van de 17e HW Django Moneydarts 2018. Woensdagavond 17 januari was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de wekelijkse HW Django Moneydartstoernooien en mochten we ditmaal 24 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan zouden gaan om de minimale 1e plek van €75,- en de 7 overige geldprijzen. Om 20:00 uur werd het startschot gegeven voor de poulefase, waarin het duidelijk zou worden wie zich in de winnaars- of verliezersronde zou gaan begeven.

Een lastige poule zorgde ervoor dat onder andere de runner-up van de vorige editie, Wesley van Trijp, genoegen moest nemen met een plek in de verliezersronde. In zijn poule boekte hij een overwinning van Jeffrey Weiss, maar incasseerde hij nederlagen tegen Ferry Wennekes en Mike van Duivenbode. Deze 3e plek bleek genoeg voor een bye, waarna hij in 2 spannende partijen afrekende met Nigel Dikhoff (4-3) en Leroy Spil (4-2).
Aan de andere kant van schema was het Rowdy Rook die zich met een finaleplaats goed wist te herstellen van een 4e plaats in de poule. Na verliespartijen tegen Cees van Toorn, Stefano van Engelen en Dennis Zijdemans werden vervolgens Jeffrey Weiss (3-1), Pascal Kerkhof (4-0) en Michael Cohen (4-1) aan de kant gezet en was de finale een feit.

Ook in de finale slaagde Rowdy erin om de stijgende lijn voort te zetten en wist hij goed in de buurt van Wesley te blijven. Het leek er zelfs even op dat er een beslissende laatste leg aan te pas moest komen, maar deze wist Wesley net op tijd af te wenden, waardoor hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Michael Cohen 4-1 Dylan Sprangers
Pascal Kerkhof 0-4 Rowdy Rook
Dennis Zijdemans 3-4 Leroy Spil
Wesley van Trijp 4-3 Nigel Dikhoff

Halve finale:
Michael Cohen 1-4 Rowdy Rook
Leroy Spil 2-4 Wesley van Trijp

Finale:
Rowdy Rook 3-5 Wesley van Trijp

Dat de poule van Wesley van Trijp daadwerkelijk kon worden bestempeld als lastig, bleek wel uit het feit dat ook Mike van Duivenbode en Ferry Wennekes een finaleplek wisten te bemachtigen.
Ferry zag zijn 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna hij Richie IJzermans met harde cijfers aan de kant zette (4-0) om vervolgens in de halve finale na een spannende wedstrijd Danny van Trijp van zijn 8e finaleplek af te houden (5-4).
Mike mocht daarentegen gelijk aan de bak en hield zich nipt staande tegen Stefano van Engelen (4-3), waarna hij met goed spel de betere was tegen Lorenz van de Vlag (4-0) en Wesley Plaisier (5-2).

Beide heren hadden voorafgaande aan het toernooi pas 1 finaleplek behaald, welke zij overigens wel winnend wisten af te sluiten, waardoor één van de twee een tweede eindzege zou mogen bijschrijven. In de poule was het Ferry die een 3-1 overwinning wist te boeken op Mike en zodoende mocht Mike zich gaan opmaken voor zijn revanchemomentje, welke hij met beide handen aanpakte. Met sterk spel en een duidelijke 6-1 overwinning schreef hij de 17e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam en mocht hij de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 3-4 Wesley Plaisier
Lorenz van de Vlag 0-4 Mike van Duivenbode
Cees van Toorn 1-4 Danny van Trijp
Ferry Wennekes 4-0 Richie IJzermans

Halve finale:
Wesley Plaisier 2-5 Mike van Duivenbode
Danny van Trijp 4-5 Ferry Wennekes

Finale:
Mike van Duivenbode 6-1 Ferry Wennekes

Daarnaast had Danny van Trijp met 7 stuks het grootste aandeel in de 33 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 142 uit handen kwam van zowel Wesley Plaisier als ook van Danny van Trijp. Beste dame werd Selina van Deursen met een 9e plek in de verliezersronde.

Aanstaande zaterdag zijn we weer te gast in Café Merwehof te Dordrecht voor de 2e editie van de A&B Merwehof Moneydarts 2018. Zoals de naam al luidt, wordt dit toernooi afgewerkt in een A Poule (ere- en 1e divisie) en B Poule (2e divisie en lager), zodat iedereen zijn of haar pijlen kan gooien op eigen niveau.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor de lijst met voorinschrijvingen en alle overige aanvullende informatie.

Tot dan!