van trijp plaisierDinsdagavond 23 januari was Café ’T Hof van Jericho weer het decor van het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij de winnaar met minimaal €75,- huiswaarts zou keren. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 18 deelnemers verwelkomen die, zoals gebruikelijk, met elkaar de strijd aan zouden gaan in poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Stefano van Engelen en Menno Angenent die een 4e plaats in een poule van 5 wisten om te zetten in een finaleplek in de verliezersronde.
Stefano hield in zijn poule Max Brobbel onder zich, maar moest op legsaldo Wesley van Beekum, Wesley van Trijp en Danny van Trijp voor zich dulden, waarna hij geen leg meer afstond aan Maurice Meeuwsen (3-0) en Melvin van Hulst (4-0).
Menno eindigde op zijn beurt in de poule boven Melvin van Hulst, maar zag Ferry Wennekes, Herco van den Brink en Selina van Deursen langszij komen, waarna ook hij 2 duidelijke overwinningen wist te boeken op Lesley van Schijndel (3-0) en Max Brobbel (4-1).

Waar beide heren weinig problemen kende in de knock-outfase, wisten zij nu elkaar goed tegenstand te bieden. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij een laatste beslissende leg de doorslag moest geven. Hierin was Stefano het scherpst en wist zodoende met een 5-4 overwinning de verliezersronde in de wacht te slepen.

Kwartfinale:
Menno Angenent 3-0 Lesley van Schijndel
Max Brobbel 3-0 Mickey Rakhorst
Stefano van Engelen 3-0 Maurice Meeuwsen
Anouk Lokum 1-3 Melvin van Hulst

Halve finale:
Menno Angenent 4-1 Max Brobbel
Stefano van Engelen 4-0 Melvin van Hulst

Finale:
Menno Angenent 4-5 Stefano van Engelen

In de winnaarsronde was het, zoals de afgelopen 3 weken al het geval was, Wesley Plaisier die een finaleplek wist te bemachtigen. Ondanks een nederlaag tegen Mickey Rakhorst waren overwinningen op Nigel van Milligen en Maurice Meeuwsen genoeg voor een 1e plaats in de poule, waarna hij geen problemen kende met Jean-Paul Nettenbreijer (4-1) en Wesley van Trijp (5-2).
Danny van Trijp moest zelfs 2 nederlagen incasseren in zijn poule, maar mocht in tegenstelling tot Stefano van Engelen wel door naar de winnaarsronde als nummer 3. Hierin liet hij zien toch weer over de juiste vorm te beschikken en bond achtereenvolgens Nigel van Milligen (4-1), Berry Herks (4-1) en Wesley van Beekum (4-1) aan de zegekar.

In de finale dus een onderonsje tussen de winnaar van de 3e editie,Danny van Trijp, en de winnaar van de afgelopen 3 edities, Wesley Plaisier. Beide heren wisten er een goed niveau tegen aan te gooien, waarbij zij elkaar geen duimbreedte gaven. Echter was het Danny die zich als eerste op matchpoint wist te zetten en de stand van 5-4 wist om te zetten in een 6-4 overwinning, waarmee hij Wesley Plaisier afhield van zijn vierde zege op rij en zelf de 10e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam mocht schrijven.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 2-4 Wesley van Trijp
Wesley Plaisier 4-1 Jean-Paul Nettenbreijer
Wesley van Beekum 4-1 Herco van den Brink
Berry Herks 1-4 Danny van Trijp

Halve finale:
Wesley van Trijp 2-5 Wesley Plaisier
Wesley van Beekum 1-5 Danny van Trijp

Finale:
Wesley Plaisier 4-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 23 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 157 uit handen kwam van onze eigen ambassadeur, Melvin van Hulst. Beste dame werd Selina van Deursen met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarbij de winnaar weer minimaal €75,- zal ontvangen en er getracht wordt om de nummers 1 tot en met 4 van beide rondes van een prijs te voorzien, evenals de hoogste finish en de beste dame bij voldoende deelnemers.

Meer informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!