boy van dijk Berry herksWoensdagavond 25 januari stond de 18e editie van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi op het programma, waarbij er weer werd gestreden om de minimale 1e plek van €75,-. Voor het eerst sinds 17 toernooien werd het minimale aantal van 20 deelnemers niet gehaald, maar op deze drukke avond kon de organisatie van HW Darts zich als nog tevreden stellen met 18 enthousiastelingen. Om klokslag 20:00 uur kon het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie zijn geluk moest gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Viggo van der Kuijl en Leroy Spil die een stroef begin wisten om te zetten in een finaleplek in de verliezersronde. Viggo boekte in zijn poule een overwinning op Hans Stiphout, maar moest zijn meerdere erkennen in Jeroen Kromeich en Richie IJzermans, waarna hij in de knock-outfase in 2 spannende wedstrijden wist af te rekenen met Lorenz van de Vlag (3-2) en Jeffrey Weiss (4-2).
Ook Leroy wist 1 partij te winnen in zijn poule van Lorenz van de Vlag, maar moest nederlagen incasseren tegen Michael van Dijk, Cees van Toorn en Ad Kromeich, waarna hij weinig problemen kende met Hans Stiphout (3-0) en Raymond Collens (4-1).

In de finale slaagde Leroy erin om de stijgende lijn voort te zetten, terwijl Viggo de nodige problemen kende om zijn niveau te halen. Leroy had daar echter geen boodschap aan en strafte het vertoonde spel goed af, waardoor hij met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Viggo van der Kuijl 3-2 Lorenz van de Vlag
Jeffrey Weiss 3-1 Melvin van Hulst
Robert Krijthe 0-3 Raymond Collens
Leroy Spil 3-0 Hans Stiphout

Halve finale:
Viggo van der Kuijl 4-2 Jeffrey Weiss
Raymond Collens 1-4 Leroy Spil

Finale:
Viggo van der Kuijl 1-5 Leroy Spil

In de winnaarsronde slaagde Berry Herks erin om zijn tweede finaleplek te behalen op de HW Django Moneydartstoernooien. Berry begon het toernooi direct goed met een 1e plek in de poule ten kosten van Danny de Bie, Dylan Sprangers, Jeffrey Weiss en Raymond Collens, waarna hij met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Cees van Toorn (4-1) en Ferry Wennekes (5-1).
Aan de andere kant van het schema was het Boy van Dijk die zich voor zijn eerste finale wist te kwalificeren. Ook hij gaf een 1e plek in de poule boven Ferry Wennekes, Robert Krijthe en Melvin van Hulst een goed vervolg door te winnen van Richie IJzermans (4-1) om vervolgens in een spannende partij aan de goede kant van de score te blijven tegen Danny de Bie (5-4), die even daarvoor nog te sterk was voor Michael van Dijk.

Waar Berry tijdens de finale 12e editie met maar liefst 6-0 zijn meerdere moest erkennen in Jeffrey Stigter, ging het hem ditmaal beter af. In het begin gingen beide heren gelijk met elkaar op, waarbij de dubbel vaak de grootste lastenpost bleek te zijn. Desondanks hield Berry zijn rug recht en zette zijn goede spel voort, waardoor Boy achter de feiten aanliep. Het was dan ook Berry die met een 6-3 overwinning de 18e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Berry Herks 4-1 Cees van Toorn
Jeroen Kromeich 2-4 Ferry Wennekes
Michael van Dijk 1-4 Danny de Bie
Boy van Dijk 4-1 Richie IJzermans

Halve finale:
Berry Herks 5-1 Ferry Wennekes
Danny de Bie 4-5 Boy van Dijk

Finale:
Berry Herks 6-3 Boy van Dijk

Daarnaast had Berry Herks met 6 stuks het grootste aandeel in de 19 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 144 uit handen kwam van Boy van Dijk.

Iedere woensdagavond kan er tot 19:45 uur worden ingeschreven voor de wekelijkse HW Django Moneydartstoernooien, waarbij de winnaar minimaal €75,- zal ontvangen en er getracht wordt de nummers 1 tot en met 4 van beide rondes van een prijs te voorzien, evenals de hoogste finish en de beste dame bij voldoende deelnemers.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor meer informatie.

Tot dan!