erik van rijswijk nigel dikhovenZaterdagavond 27 januari was het alweer tijd voor de 2e editie van de A&B Merwehof Moneydarts 2018 in Café Merwehof te Dordrecht. De organisatie van HW Darts mocht ditmaal 21 A-spelers en 25 B-spelers verwelkomen, die ieder op eigen niveau hun wedstrijden zouden afwerken in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde. Na de poulefase werden onder het genot van de geserveerde broodjes de lootjes van de loterij getrokken, waarna de strijd om de 18 prijzen in de knock-outfase los kon barsten.

In de verliezersronde van de B poule wisten Michael Cohen en Kevin van Genderen de finale te behalen. Waar Michael af wist te rekenen met Priscilla van Rijswijk (2-0), Kimberley van der Rest (2-1) en Richar Dikhoff (3-2), had Kevin driemaal een beslissende laatste nodig om de winst binnen te halen tegen Melvin van Hulst (2-1), Stephan Kwakernaak (2-1) en Michel van der Ende (3-2).

Beide heren hadden dus de nodige spannende potjes erop zitten, waardoor de verwachting was dat ook de finale dichtbij elkaar zou liggen. Echter bleek Michael geen trek te hebben in nog een spannende wedstrijd en daar had Kevin geen antwoord op. Het was dan ook Michael die met een 4-1 overwinning de verliezersronde van de B poule voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Kimberley van der Rest 1-2 Michael Cohen
Richard Dikhoff 2-1 Tanita van Genderen
Michel van der Ende 2-0 Piet Langendijk
Stephan Kwakernaak 1-2 Kevin van Genderen

Halve finale:
Michael Cohen 3-2 Richard Dikhoff
Michel van der Ende 2-3 Kevin van Genderen

Finale:
Michael Cohen 4-1 Kevin van Genderen

In de winnaarsronde van de B poule lieten Daan van Eersel en Nigel Dikhoff van zich spreken door een finaleplek af te dwingen. Daan zag een 1e plek in de poule beloond worden met een bye, waarna hij zowel vader Dirk (3-0) als zoon Winston van de Graaf (4-3) aan de zegekar wist te binden. Nigel mocht daarentegen wel direct aan de bak, maar wist met duidelijke cijfers te winnen van Jan van der Rest (3-0), Jimmy Schrandt (3-1) en Anouk Lokum (4-0).

In de finale bleken beide heren goed aan elkaar gewaagd en zij maakten er dan ook een gelijkopgaande partij van. Na 6 legs was de stand nog in evenwicht en moest een beslissende laatste leg de doorslag geven. Hierin was Nigel het koelbloedigst en zodoende schreef hij met een 4-3 overwinning de 2e editie van de B poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam.

Kwartfinale:
Maikel Prins 1-3 Winston van de Graaf
Daan van Eersel 3-0 Dirk van de Graaf
Jimmy Schrandt 1-3 Nigel Dikhoff
Jeffrey Weiss 2-3 Anouk Lokum

Halve finale:
Winston van de Graaf 3-4 Daan van Eersel
Nigel Dikhoff 4-0 Anouk Lokum

Finale:
Daan van Eersel 3-4 Nigel Dikhoff

Dan door naar de A poule waar Jeffrey Oost en Herco van den Brink zich in de verliezersronde als beste wisten te revancheren van een 3e plaats in de poule. Voor beide bleek dit resultaat genoeg voor een bye, waarna Jeffrey zich wist te ontdoen van zoon Nicolay (3-0) en vader Niesco van der Hoek (4-3) en Herco duidelijke overwinningen wist te boeken op Dennis Zijdemans (3-0) en Ricky Dingenouts (4-1).

In de finale kon Herco het niet bolwerken om zijn daarvoor getoonde niveau te halen, waar Jeffrey optimaal gebruik van wist te maken. Jeffrey liet er ook geen gras over groeien en wist met een 4-1 overwinning de verliezersronde van de A poule in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Niesco van der Hoek 3-2 Ad Kromeich
Jeffrey Oost 3-0 Nicolay van der Hoek
Herco van den Brink 3-0 Dennis Zijdemans
Ricky Dingenouts 3-1 Arjan Versendaal

Halve finale:
Niesco van der Hoek 3-4 Jeffrey Oost
Herco van den Brink 4-1 Ricky Dingenouts

Finale:
Jeffrey Oost 4-1 Herco van den Brink

In de winnaarsronde van de A poule waren het poulegenoten Erik van Rijswijk en Berry Herks die een finaleplek wisten te bemachtigen. In de poulefase wist Erik nipt met 3-2 te winnen van Berry, hetgeen hem een bye opleverde, waarna hij geen mededogen kende met Wilco Mulder (4-0) en Jeroen Kromeich (5-2). Berry mocht op zijn beurt direct aan de oche verschijnen, waarbij hij geen problemen kende met Gerrit Geelen (3-1), Viggo van der Kuijl (4-0) en Roy Moerenhout (5-2).

Berry, die 3 dagen ervoor nog de HW Django Moneydarts in Café Merwehof te Dordrecht wist te winnen, slaagde er in de poule nog in om er een spannende partij van te maken, maar moest nu voornamelijk het initiatief laten aan Erik. Daar wist Erik met goed spel optimaal van te profiteren en waar Berry woensdag nog met 6-2 de finale winnend wist af te sluiten, moest hij nu met omgedraaide cijfers de winst aan Erik overlaten, die daarmee de 2e editie van de A poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven.

Kwartfinale:
Dylan van Schijndel 2-4 Roy Moerenhout
Viggo van der Kuijl 0-4 Berry Herks
Erik van Rijswijk 4-0 Wilco Mulder
Raymond van der Hoeven 0-4 Jeroen Kromeich

Halve finale:
Roy Moerenhout 2-5 Berry Herks
Erik van Rijswijk 5-2 Jeroen Kromeich

Finale:
Berry Herks 2-6 Erik van Rijswijk

Daarnaast nam Erik van Rijswijk met 6 stuks het grootste gedeelte van de 26 gegooide 180’ers voor zijn rekening, terwijl de hoogste finish van 167 uit handen kwam van Berry Herks. Beste dame werd Anouk Lokum met een 3e plek in de winnaarsronde in de B poule.

Zaterdagavond 17 februari zal de 3e editie van het A&B Merwehof Moneydarts 2018 plaatsvinden in Café Merwehof te Dordrecht, waarbij de winnaar van de B poule weer minimaal €50,- zal ontvangen en de winnaar van de A poule minimaal €75,-. Tevens zal iedereen weer kunnen genieten van de geserveerde broodjes en zal ieders eerste 180’er weer worden beloond met een gratis consumptie van het huis.

Alle aanvullende informatie is te vinden op onze website www.hw-darts.nl .

Tot dan!