Dinsdagavond 30 januari was Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam weer het decor van het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij er iedere week wordt posterfoto hofgestreden om de minimale 1e plek van €75,-. Vanwege de Dutch Open werden verschillende competitiewedstrijden eerder deze week gespeeld en dat was helaas ook te merken in het deelnemersaantal. Desondanks mocht de organisatie van HW Darts dertien enthousiastelingen ontvangen die met elkaar in een poulefase de strijd zouden aangaan gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Jeroen Mulder en Hans in ’t Veld die een teleurstellend begin wisten om te zetten in een goed vervolg.
Jeroen begon in een poule van 5 waarin hij Marco Klomps onder zich hield, maar moest hij toe zien hoe Danny van Trijp, Wesley van Trijp en Jisse de Boer doorgingen naar de winnaarsronde. Vervolgens gaf hij in de knock-outfase geen leg meer af aan Mickey Rakhorst (3-0) en Calvin Verbeek (3-0) en wachtte Hans in de finale.

Hans wist op zijn beurt in de poulefase één overwinning te boeken op Mickey Rakhorst, maar moest twee nederlagen incasseren tegen Servie Schrauwen en Wesley Plaisier. Een 3e plek bleek echter genoeg voor een bye, waarna hij geen leg afstond aan Marco Klomps (3-0).

Beide heren hadden dus in de knock-outfase geen leg verloren, maar in de finale wisten zij elkaar het vuur aan de schenen te leggen. De finale leek dan ook af te streven op een beslissende laatste leg, maar daar wist Jeroen net op tijd een stokje voor te steken. Bij een stand van 3-2 slaagde hij erin de wedstrijd naar zich toe trekken en zo eiste hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Calvin Verbeek – bye
Jeroen Mulder 3-0 Mickey Rakhorst
Hans in ’t Veld – bye
Jolanda Westdijk 2-3 Marco Klomps

Halve finale:
Calvin Verbeek 0-3 Jeroen Mulder
Hans in ’t Veld 3-0 Marco Klomps

Finale:
Jeroen Mulder 4-2 Hans in ’t Veld

In de winnaarsronde zag Danny van Trijp zijn 1e plek in een poule van 5 worden beloond met een bye, waarna hij in een sterke partij Servie Schrauwen van zich af wist te houden (5-3).
Aan de andere kant van het schema was het Patrick van den Boogaard die zich na een 1e plaats in de poule boven Wesley Verschuuren, Calvin Verbeek en Jolanda Westdijk voor de finale wist te plaatsen na twee spannende partijen tegen Jisse de Boer (4-3) en Wesley Plaisier (5-3).

Waar Danny mocht gaan aantreden voor zijn derde finale, was dit pas de eerste voor Patrick. Danny had beide finales van de 3e en 10e editie op zijn naam geschreven en was dan ook de favoriet voor deze finale. Echter had Patrick daar maling aan en had hij zich binnen no-time met sterk spel op matchpoint gezet. Danny slaagde er vervolgens in om de achterstand van 5-2 te verkleinen naar 5-3, maar daar bleef het voor hem bij. Zodoende was het Patrick die met een 6-3 overwinning de 11e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam schreef en de goed gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp – Bye
Servie Schrauwen 4-1 Wesley Verschuuren
Patrick van den Boogaard 4-3 Jisse de Boer
Wesley van Trijp 1-4 Wesley Plaisier

Halve finale:
Danny van Trijp 5-3 Servie Schrauwen
Patrick van den Boogaard 5-3 Wesley Plaisier

Finale:
Danny van Trijp 3-6 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Patrick met 7 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 132 uit handen kwam van Danny van Trijp.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarbij de strijd weer zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,-.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!