mike van duivenbode wesley van trijpWoensdagavond 31 januari stond Café Merwehof te Dordrecht in het teken van de 19e HW Django Moneydarts 2018. Evenals een dag eerder in Café ’T Hof van Jericho had de organisatie van HW Darts ook deze avond last van verzette wedstrijden in verband met de Dutch Open. Desalniettemin mochten we 15 deelnemers verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase om te bepalen wie zijn geluk zou gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde wisten Michael Cohen en Dylan Sprangers zich te revancheren van een minder begin. Michael wist in zijn poule geen potten te breken tegen Berry Herks en Jeffrey Weiss, waarna hij tweemaal in een beslissende laatste leg aan de goede kant van het scorebord wist te blijven tegen Danny Django (4-3) en Maurice Burgemeester (4-3).

Ook Dylan wist in zijn poule geen wedstrijd winnend af te sluiten tegen Richie IJzermans, Mike van Duivenbode en Maurice Burgemeester, waarna hij in de knock-outfase weer net op tijd wakker was om zich te ontdoen van Melvin van Hulst (4-1) en Dave Mallender (4-2).

Echter bleek dat ook het enige wapenfeit van Dylan. In de finale wilde het niet meer lopen, waar Michael wel raad mee wist. Met een klinkende 5-1 overwinning was het dan ook Michael Cohen die de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Dave Mallender – Bye
Melvin van Hulst 1-4 Dylan Sprangers
Maurice Burgemeester 4-1 Leroy Rijs
Michael Cohen 4-3 Danny Django

Halve finale:
Dave Mallender 2-4 Dylan Sprangers
Maurice Burgemeester 3-4 Michael Cohen

Finale:
Dylan Sprangers 1-5 Michael Cohen

In de winnaarsronde slaagde de winnaar van de 5e en 17e editie, Mike van Duivenbode, zich erin om weer een finaleplek af te dwingen. Een stroef begin in de poule, waarin hij een verliespartij moest incasseren tegen Richie IJzermans, werd vervolgd door een twee nipte overwinningen op Willy van Casteren (4-3) en Ferry Wennekes (5-3) en wachtte in de finale Wesley van Trijp.
Ook Wesley liep in de poule tegen een nederlaag aan tegen Willy van Casteren, maar wist vervolgens wel te winnen van Melvin van Hulst en Leroy Rijs, waarna hij in de knock-outfase wist af te rekenen met Richie IJzermans (4-3) en de winnaar van de vorige editie, Berry Herks (5-3).

Waar Mike voor aanvang van deze finale twee van zijn twee finaleplekken had weten te verzilveren met een eindzege, had Wesley nog maar één finale gespeeld, welke hij overigens nipt met 6-5 verloor van Michael van Dijk. De statistieken spraken dus in het voordeel van Mike en dat uitte zich ook in de finale. Mike ging gaandeweg het toernooi al beter gooien en daar deed hij in de finale nog een schepje bovenop. Wesley slaagde er niet in om het net zo spannend te maken als zijn voorgaande finale en moest zodoende met een 6-1 nederlaag de eindzege van de 19e HW Django Moneydarts 2018 en de daarbij behorende enveloppe gevuld met €75,- overlaten aan Mike van Duivenbode.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 4-0 Jeffrey Weiss
Willy van Casteren 3-4 Mike van Duivenbode
Richie IJzermans 3-4 Wesley van Trijp
Berry Herks 4-0 Viggo van der Kuijl

Halve finale:
Ferry Wennekes 3-5 Mike van Duivenbode
Wesley van Trijp 5-2 Berry Herks

Finale:
Mike van Duivenbode 6-1 Wesley van Trijp

Daarnaast had Wesley van Trijp met 5 stuks wel het grootste aandeel in de 17 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Mike van Duivenbode.

Woensdagavond 7 februari vangen we ter eren van de 20e editie aan met een speciale editie, waarbij er wordt gespeeld om een gegarandeerde prijzenpot van €227,-. Daarnaast zal ieders eerste 180’er weer worden beloond met een gratis consumptie van het huis en zal er voor alle aanwezige een heerlijk stuk taart klaar staan.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!