Door wat problemen met de bestanden helaas een ietwat verlaat verslag van de 29e HW Django Moneydarts 2018 van woensdagavond 11 april. Op deze avond mochten we 23 deelnemers van start, die met elkaar de strijd aan gingen in de gebruikelijke poulefase gevolgd door de winnaars- en verliezersronde, waarin de wekelijkse prijzen werden verdeeld.

In de verliezersronde zagen we poulegenoten Dylan van Schijndel en Nigel Dikhoff zich goed herstellen van een lastige poulefase door als nog een finaleplek af te dwingen. Zij moesten in de poule Berry Herks en Wesley van Trijp voor zich dulden, waarna Dylan geen mededogen kende met Dylan Sprangers (3-0), Melissa Arendse (3-1) en Michael Cohen (4-1) en Nigel na zijn bye Fabio Palinckx (3-0) en Maurice Burgemeester wist te verschalken (4-2).

Waar Nigel in de poulefase met 3-0 zegevierde over Dylan, waren de rollen nu compleet omgedraaid in de finale. Dylan was uit op revanche en slaagde daarin door met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich op te eisen.

Kwartfinale:
Dennis Zijdemans 0-3 Michael Cohen
Melissa Arendse 1-3 Dylan van Schijndel
Maurice Burgemeester 3-2 Donny Scheurwater
Nigel Dikhoff 3-0 Fabio Palinckx

Halve finale:
Michael Cohen 1-4 Dylan van Schijndel
Maurice Burgemeester 2-4 Nigel Dikhoff

Finale:
Dylan van Schijndel 5-1 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde zagen we Danny van Trijp zijn 7e finaleplek opeisen binnen zijn 7 laatste optredens. Danny begon met een 1e plaats in de poulefase ten kosten van Menno Angenent, Michael Cohen en Donny Scheurwater, waarna hij in de winnaarsronde direct Wesley Plaisier naar het schrijfbord zond (4-1) om vervolgens in 2 spannende wedstrijden in een laatste beslissende leg af te rekenen met Thom van den Herik (4-3) en Wesley van Trijp (5-4).

De poule met de 2 finalisten van de verliezersronde leverde met Berry Herks ook nog een finalist af in de winnaarsronde. Zijn 1e plaats in de poulefase werd beloond met een vrije loting, waarna Nigel van Milligen (4-3) en Jurgen Hoogvliet (5-2) aan de zegekar werden gebonden.

In de finale schoten beide heren sterk uit de startblokken en hielden zij elkaar de eerste 4 legs goed in evenwicht. Echter begon het niveau vervolgens bij Berry te haperen en zette Danny zijn spel stoïcijns voort, hetgeen er in resulteerde dat de 4 daaropvolgende legs eenzijdig werden verdeeld. Zodoende was het dus Danny van Trijp die zijn 9e eindzege op de 29e HW Django Moneydarts 2018 mocht bijschrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Thom van den Herik 3-4 Danny van Trijp
Niesco van der Hoek 3-4 Wesley van Trijp
Cees van Toorn 0-4 Jurgen Hoogvliet
Berry Herks 4-3 Nigel van Milligen

Halve finale:
Danny van Trijp 5-4 Wesley van Trijp
Jurgen Hoogvliet 2-5 Berry Herks

Finale:
Danny van Trijp 6-2 Berry Herks

Daarnaast had Berry Herks met 7 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 154 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Melissa Arendse met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aankomende woensdag zal de strijd om alle prijzen in Café Merwehof te Dordrecht weer losbarsten. Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!