mareno jurgenDinsdagavond 24 april 2018 was HW Darts weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 23e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018. Hierbij vochten alle darters weer om die felbegeerde 1e plek van €75,- en de overige prijzen. Om klokslag 20.00 uur konden we van start gaan met de poulefase, die bestond uit 27 deelnemers, verdeeld over 3 poules van 5 en 3 poules van 4 om zo uiteindelijk te kunnen starten met de winnaars- en verliezersronde. Tussendoor werden er onder de deelnemers nog 2 gratis inschrijvingen verloot, welke in handen vielen van Brian Rufi en Patricia Kleijzen.

In de finale van de verliezersonde waren het Wesley van Trijp en Patricia Kleijzen die om de 1e plek mochten gaan strijden. Wesley werd verassend 5e in de poule onder Nigel van Milligen, Brian Rufi, Lesley van Schijndel en Melvin van Hulst, maar wist zich vervolgens goed te herstellen door te te winnen van Melissa Arendse (3-0), Berry Herks (3-1) en Mickey Rackhorst (3-0).

Patricia wist in de poule te winnen van Melissa Arendse, maar werd uiteindelijk 3e door te verliezen van Dennis Zijdemans en Jurgen Watson. In de knock-outfase wist zij vervolgens een plek in de finale te veroveren door na haar bye te winnen van Demi van Gelder (3-2) en Viggo van der Kuijl (3-0).

Tijdens de finale ging Patricia aan kop door de 1e leg te pakken, maar ondanks dat ze het vaak nog aardig spannend kon maken in de legs, hield Wesley zijn poot stijf en gaf hij geen leg meer weg, waardoor hij met een 4-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Mickey Rackhorst 3-0 Melissa van Puffelen
Wesley van Trijp 3-1 Berry Herks
Patricia kleijzen 3-2 Demi van Gelder
Viggo van der Kuijl 3-0 Melvin van Hulst

Halve finale:
Wesley van Trijp 3-0 Mickey Rackhorst
Patricia Kleijzen 3-0 Viggo van der Kuijl

Finale:
Wesley van Trijp 4-1 Patricia Kleijzen

In de winnaarsronde waren het voor de verandering twee anderen die een finaleplek wisten te bemachtigen. Hierbij stonden Mareno Michels en Jurgen Watson tegenover elkaar om uiteindelijk te spelen voor de rijkstgevulde enveloppe met €75,-.

Mareno wist 1e in zijn poule te worden ten kosten van Daniel Geysendorpher, Michel van Velzen, Jeffrey Weiss en Cheyenne Woolaway-Pinas te winnen, waarna hij in de knock-out zijn tweede finaleplek wist te verzilveren door af te rekenen met Maurice le Grand (3-1), Patrick van den Boogaard (4-2) en Stefano van Engelen (5-2).

Jurgen werd ook 1e in zijn poule na overwinningen op Dennis Zijdemans, Patricia Kleijzen en Melissa Arendse, waarna hij in de winnaarsronde een sterke zegereeks wist neer te zetten tegen Michel van Velzen (3-0), Nigel van Milligen (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-2) en zich voor zijn eerste finale wist te plaatsen.

In de finale gingen de heren kop aan kop en lieten het komen tot een gelijke stand van 4-4. Mareno, die tijdens de 18e editie nog de finale met 6-4 verloor van Danny van Trijp, wist nu Jurgen te breaken door de 5-4 te maken waardoor hij nog 1 leg nodig had om de enveloppe gevuld met €75,- in handen te mogen nemen. Jurgen maakte een sterke start in de 10e leg waardoor hij al snel op een finish van 64 stond te wachten om het aan te laten komen op een beslissende laatste leg. Mareno liet dit niet gebeuren en gooide voor de wedstrijd een 94 finish, waardoor hij de 23e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam mocht schrijven en de goed gevulde enveloppe in zijn zak mocht steken.

Kwartfinale:
Jurgen Watson 4-1 Nigel van Milligen
Daniel Geysendorpher 4-3 Wesley Plaisier
Mareno Michels 4-2 Patrick van den Boogaard
Stefano van Engelen 4-0 Danny Django

Halve Finale:
Jurgen Watson 5-2 Daniel Geysendorpher
Mareno Michels 5-2 Stefano van Engelen

Finale:
Mareno Michels 6-4 Jurgen Watson

Ondanks dat de eindzege aan Jurgen voorbij ging, was hij wel samen met Daniel Geysendorpher verantwoordelijk voor de meest gegooide 180’ers met allebei 4 stuks. Ook de hoogste finish van 127 kwam vanavond uit Daniel zijn handen. Beste dame werd Patricia Kleijzen met een 2e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen. Tevens zullen we op deze avond enkele bierpakketten verloten onder de aanwezige deelnemers!

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!