hemelvaart koppels HofDonderdagmiddag 10 mei was de organisatie van HW Darts te gast in Café De Stoof te Rotterdam voor een gezellig koppeltoernooi. Met 30 koppels was de opkomst geslaagd te noemen en kon om klokslag 14:00 uur het startschot gegeven worden voor de poulefase, waarin werd bepaald welke koppels nog in de race bleven voor de hoofdprijs van €170,- en welke andere koppels genoegen moesten nemen met de 8 kleinere prijzen.

In de verliezersronde zagen we de koppels Marnix de Beer / Eddy Merlijn en Michel van Velzen / Ricardo Prang zich goed herstellen van een lastige poulefase. Laatstgenoemden leden in de poulefase nederlagen tegen Jisse de Boer / Patrick van den Boogaard, Raymond van der Hoeven / Patrick Luijendijk en Marcel Reinders / Patrick Toom, waarna een nipte overwinning volgde op Michelle van den Boogaard / Nigel Bun en twee duidelijke overwinningen werden geboekt op John Bolluyt / Cindy Nieuwenhuyzen (3-0) en Maurice Burgemeester / Romy Vermeulen (4-1).

De Beer / Merlijn wisten op hun beurt Burgemeester / Vermeulen onder zich te houden in de poule, maar konden niet voorkomen dat Nigel van Milligen / Danny van Trijp en Wesley Plaisier / Jeroen van Die zich naar de winnaarsronde speelden. Echter bleek deze 3e plaats genoeg voor een vrije ronde, waarna zij in de kwartfinale met minimaal verschil Marcel Reinders / Patrick Toom (3-2) aan de kant zetten om vervolgens in de halve finale Mike de Kruijff / Melvin van Hulst legloos achter te laten (4-0).

In de finale stond er geen maat meer op De Beer / Merlijn en slaagde Van Velzen / Prang er niet in om het nog enigszins spannend te maken. Wederom boekte De Beer / Merlijn een whitewash en sleepte met een 5-0 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
John Bolluyt / Cindy Nieuwenhuyzen 0-3 Michel van Velzen / Ricardo Prang
Wesley van Trijp / Melissa van Puffelen 2-3 Maurice Burgemeester / Romy Vermeulen
Marnix de Beer / Eddy Merlijn 3-2 Marcel Reinders / Patrick Toom
Mike de Kruijff / Melvin van Hulst 3-0 Melissa Arendse / Jamilla Lamkadmi

Halve finale:
Michel van Velzen / Ricardo Prang 4-1 Maurice Burgemeester / Romy Vermeulen
Marnix de Beer / Eddy Merlijn 4-0 Mike de Kruijff / Melvin van Hulst

Finale:
Michel van Velzen / Ricardo Prang 0-5 Marnix de Beer / Eddy Merlijn

In de winnaarsronde zagen we de koppels Roy Gokoel / Tony Buitelaar en Nigel van Milligen / Danny van Trijp een finaleplek bemachtigen. Laatsgenoemden kwamen, zoals eerder benoemd, een lastige poule zonder kleerscheuren door, waarna zij bij de laatste 16 met 4-1 wisten af te rekenen met Marian Levai / Fabienne Romelingh. In de kwartfinale glipte vervolgens een 3-0 voorsprong bijna uit handen tegen Jisse de Boer / Patrick van den Boogaard, maar eindigden ze uiteindelijk met 4-3 aan de juiste kant van de score om vervolgens in de halve finale met een 5-2 overwinning het koppel Ferry Wennekes / Peter Klein te verschalken.

Aan de andere kant van het schema lieten Roy Gokoel / Tony Buitelaar zich gelden. In de poulefase kenden zij geen problemen met Jeffrey Oost / Faisel Smits, Michelle van den Boogaard / Nigel Bun en Leroy Vos / Jeremy Brandenburg, waarna zij in de knock-outfase direct twee sterke 4-2 overwinningen wisten neer te zetten tegen de koppels Raymond van der Hoeven / Patrick Luijendijk en Ricardo van Munster / Wesley Rus Hartland. In de halve tegen Danny Pijpers / Ricardo van der Vloed, welke overigens de ronde ervoor met 4-1 te sterk waren voor Ricardo Ham / Robin Ferdinandus, keken zij vervolgens al snel tegen een 4-2 achterstand aan. Echter kwam de ervaring tijdig bovendrijven en wisten zij deze achterstand om te zetten in een 5-4 overwinning.

In de finale slaagde Van Milligen / Van Trijp er in om hun favorietenrol waar te maken. Gokoel / Buitelaar gaven weliswaar goed tegengas, maar waren niet bij machten om het initiatief in de wedstrijd te grijpen. Zodoende waren het Nigel van Milligen / Danny van Trijp die met een 6-3 overwinning de 1e editie van de Open De Stoof Hemelvaarts Koppels 2018 op hun naam wisten te schrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €170,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Ricardo van Munster / Wesley Rus Hartland 2-4 Roy Gokoel / Tony Buitelaar
Danny Pijpers / Ricardo van der Vloed 4-1 Ricardo Ham / Robin Ferdinandus
Nigel van Milligen / Danny van Trijp 4-3 Jisse de Boer / Patrick van den Boogaard
Lesley van Schijndel / Zereso Zeverboom 2-4 Ferry Wennekes / Peter Klein

Halve finale:
Roy Gokoel / Tony Buitelaar 5-4 Danny Pijpers / Ricardo van der Vloed
Nigel van Milligen / Danny van Trijp 5-2 Ferry Wennekes / Peter Klein

Finale:
Roy Gokoel / Tony Buitelaar 3-6 Nigel van Milligen / Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 155 uit handen kwam van Jisse de Boer.

Vrijdagavond 1 juni staat ons volgende open-toernooi op de planning in Winners Café te Numansdorp. Op deze avond zal er in feestelijke sferen een singletoernooi plaatsvinden met als hoofdprijs minimaal €150,-.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!