mike van duivenbode nigel van milligenZaterdagavond 12 mei was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café Merwehof te Dordrecht voor alweer de 6e editie van het maandelijkse A & B poule toernooi. Ditmaal een gelijke opkomst van 27 A-spelers (ere- en 1e divisie) en 27 B-spelers (2e divisie en lager) en konden we in goede sferen van start met de twee toernooien. Om klokslag 20:00 werd het startschot gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarna iedereen kon genieten van de geserveerde broodjes en de loterij alvorens het toernooi werd vervolgd met de winnaars- en verliezersronde, waarin de 18 enveloppen werden verdeeld.

In de verliezersronde van de B poule zagen we poulegenoten Mickey Rakhorst en Corne van de Werken zich goed herstellen van een lastige poulefase door alsnog een finaleplek te bemachtigen. Zij moesten in hun poule Marian Levai en Lesley van Schijndel voor zich dulden, waarna beide heren enkele spannende wedstrijden onderweg wisten te overleven. Waar Corne overwinningen boekte op Victor Scholten (2-1), Liliane Scholten (2-1) en Melissa van Puffelen (3-0), bleek Mickey te sterk voor Melissa Arendse (2-1), Nico Vendeloo (2-0) en Nigel Bun (3-2).

In de poulefase had Mickey nipt met 2-1 gewonnen van Corne en ook nu lag de wedstrijd dicht bij elkaar. Zij wisten elkaar tot 3-3 in evenwicht te houden, waarna een beslissende laatste leg de doorslag moest geven. Tevergeefs voor Corne was het nu ook Mickey die deze leg wist binnen te halen en zodoende met een 4-3 overwinning de verliezersronde van de B Poule voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Kevin Retel 0-2 Nigel Bun
Nico Vendeloo 0-2 Mickey Rakhorst
Melissa van Puffelen 2-1 Jamila Lamkadmi
Corne van de Werken 2-1 Liliane Scholten

Halve finale:
Nigel Bun 2-3 Mickey Rakhorst
Melissa van Puffelen 0-3 Corne van de Werken

Finale:
Mickey Rakhorst 4-3 Corne van de Werken

marian Levai 2018In de winnaarsronde van de B poule zagen we net als tijdens de vorige editie een dame doordringen tot de finale. Het was ditmaal Marian Levai die direct sterk begon met een 1e plaats in de poule, waarna zij geen mededogen kende met Marc Peeters (3-0), Anjana Bhagwandin (3-1) en Hans de Klerk (4-1).

Haar tegenstander in de finale werd Quincy den Boer, die in zijn poule boven Kevin Retel en liliane Scholten wist te eindigen, maar z’n vriendin Anjana Bhagwandin voor zich moest dulden. Echter bleek dit niet van invloed te zijn, aangezien hij in de knock-outfase direct Lotte Vendeloo met 3-0 wist te verschalken om vervolgens in een spannende partij Jeffrey Weiss de baas te zijn (3-2), waarna hij in de halve finale geen leg afstond aan William van Wijngaarden (4-0).

In de finale bleek er echter geen eer meer te behalen voor Quincy en speelde Marian een solide wedstrijd. Alle kansen werden dan ook met beide handen gepakt door Marian, die met een 5-0 overwinning als eerste vrouwelijke winnaar de 6e B Poule Merwehof Moneydarts 2018 op haar naam kon schrijven en de enveloppe gevuld met €50,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Anjana Bhagwandin 1-3 Marian Levai
Shaties Hoebdar 1-3 Hans de Klerk
Michelle van den Boogaard 0-3 William van Wijngaarden
Jeffrey Weiss 2-3 Quincy den Boer

Halve finale:
Marian levai 4-1 Hans de Klerk
William van Wijngaarden 0-4 Quincy den Boer

Finale:
Marian Levai 5-0 Quincy den Boer

Dan door naar de A poule, waar ook één poule de twee finalisten van de verliezersronde afleverde. Zo zagen Mike de Kruijff en Patrick van den Boogaard in hun poule Erik van Rijswijk en Winston van de Graaf zich naar de winnaarsronde spelen, waarna Mike na een bye tweemaal in de laatste beslissende leg het koelbloedigste bleef tegen Dennis Zijdemans (3-2) en Michael Cohen (4-3) en Patrick driemaal 1 leg afstond aan Mitchell van Burk (3-1), Ruud van der Spek (3-1) en Nigel Dikhoff (4-1).

Waar Mike in de poulefase nog tijdens een sfeervol potje met 3-2 te sterk was, maakten zij er nu een serieuze wedstrijd van. Beide heren lieten tweemaal een maximale score noteren, Mike zag een 96 finish met tweemaal dubbel 19 beantwoord worden met een 160 finish en aan het einde van de streep was het uiteindelijk Patrick die met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

Kwartfinale:
Mike de Kruijff 3-0 Dennis Zijdemans
Michael van der Veer 0-3 Michael Cohen
Marcel Reinders 1-3 Nigel Dikhoff
Ruud van der Spek 1-3 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Mike de Kruijff 4-3 Michael Cohen
Nigel Dikhoff 1-4 Patrick van den Boogaard

Finale:
Mike de Kruijff 2-5 Patrick van den Boogaard

In de finale van de winnaarsronde van de A poule mochten wederom 2 nieuwe finalisten het tegen elkaar opnemen, wat ons totaal na 6 edities op 11 verschillende finalisten bracht. Zo wist Nigel van Milligen een 1e plaats in de poule boven Berry Herks en Marcel Reinders een goed vervolg te geven door zich in de knock-outfase met sterk spel te ontdoen van Wesley van Trijp (4-2), Zereso Zeverboom (4-1) en Erik van Rijswijk (5-2).

Aan de andere kant van het schema liet Mike van Duivenbode zich na enig blessureleed weer van zijn goede kant zien. In zijn poule boekte hij overwinningen op Ruud van der Spek en Dennis Zijdemans, maar moest hij nog zijn meerdere erkennen in Zereso Zeverboom. Echter bleek hij de juiste vorm in de winnaarsronde weer gevonden te hebben en schakelde hij achtereenvolgens Winston van de Graaf (4-1), Jisse de Boer (4-2) en Berry Herks (5-0) uit.

Nigel, die deze week ook al de 33e HW Django Moneydarts en de 1e editie Open De Stoof Hemelvaarts Koppels op zijn naam had geschreven, was ook nu vastberaden om deze titel binnen te slepen. Mike liet bij vlagen sterk spel zien, maar kon zijn niveau van de voorgaande wedstrijden niet meer halen en daar maakte Nigel optimaal gebruik van. Met een 6-3 overwinning slaagde hij er dus in om zijn derde HW Darts eindzege van de week te pakken en schreef hij de 6e editie A Poule Merwehof Moneydarts 2018 op zijn naam, waarmee hij de rijkstgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Erik van Rijswijk 4-2 Wesley Plaisier
Zereso Zeverboom 1-4 Nigel van Milligen
Wesley van Beekum 2-4 Berry Herks
Jisse de Boer 2-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:
Erik van Rijswijk 2-5 Nigel van Milligen
Berry Herks 0-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Nigel van Milligen 6-3 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Erik van Rijswijk met 6 stuks het grootste aandeel in de 49 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Nigel van Milligen. Tevens ontving Marian Levai nog een extra prijs voor beste dame voor haar 1e plaats in de winnaarsronde van de B poule.

LET OP! Aankomende maand zal er geen A&B Merwehof Moneydarts plaatsvinden. Aangezien het animo steeds groter wordt, gaan we er de komende maand voor zorgen dat er extra banen bijkomen, waardoor het toernooi weer sneller tot einde gebracht kan worden.

Meer informatie zal binnenkort volgen op onze Facebookpagina HW Darts en website www.hw-darts.nl .