danny van trijp HofZondagmiddag 13 mei was de organisatie van HW Darts weer te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor wederom een singeltoernooi. Met 22 deelnemers kon rond de klok van 14:00 uur de strijd om de 1e plek van €100,- en de 7 overige prijzen losbarsten in een poulefase om te bepalen wie zich naar de winnaars- of verliezersronde zou gaan spelen.

In de verliezersronde zagen we Willy van Casteren en Ricardo van der Vloed zich goed revancheren van een nipte 3e plaats in de poule. Willy hield in zijn poule Robert Krijthe onder zich, maar kon niet voorkomen dat Wesley Plaisier en Wesley van Beekum boven hem eindigden, waarna hij in de knock-outfase wel wist af te rekenen met Liliane Scholten (3-0) en Caitlin Klein (4-2).

Ricardo wist op zijn beurt in de poulefase van Piet Langedijk te winnen, maar moest vervolgens tweemaal een 3-2 nederlaag slikken tegen Danny van Trijp en Morton Delmont. In de verliezersronde kende hij daarna geen problemen en schakelde hij zonder een leg af te staan Zereso Zeverboom (3-0) en Robert Krijthe (4-0) uit.

In de finale wist Willy dan eindelijk de eerste leg van Ricardo af te pakken, hetgeen achteraf het maximaal haalbare bleek voor hem. Ricardo speelde een solide wedstrijd en kon met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Liliane Scholten 0-3 Willy van Casteren
Caitlin Klein 3-2 Piet Langedijk
Ricardo van der Vloed 3-0 Zereso Zeverboom
Maurice Burgemeester 1-3 Robert Krijthe

Halve finale:
Willy van Casteren 4-2 Caitlin Klein
Ricardo van der Vloed 4-0 Robert Krijthe

Finale:
Willy van Casteren 1-5 Ricardo van der Vloed

In de winnaarsronde wisten de twee heren die samen met 12 eindzeges al de wekelijkse dinsdagavondtoernooien domineren een finaleplek af te dwingen. Danny van Trijp (8x) zag zijn 1e plaats in de poule beloond worden met een bye, waarna hij tweemaal 2 legs afstond aan Eddy Merlijn (4-2) en Richard Broer (5-2).

Aan de andere kant van het schema was het Nigel van Milligen (4x) die zich met sterk spel liet gelden. Na een 1e plaats in de poule boven Jeffrey Weiss en Liliane Scholten werden achtereenvolgens Peter Klein (4-1), Wesley Plaisier (4-2) en Morton Delmont (5-1) verslagen.

Beide heren troffen elkaar pas 2 keer eerder in de finale van de dinsdagavondtoernooien, waarbij Danny met een 6-2 overwinning zegevierde op de 20e editie en Nigel met een nipte 6-5 zege te sterk was op de 21e editie. Net als de laatstgenoemde editie wisten beide heren er nu ook weer een spannende wedstrijd van te maken, welke zeer gelijk op ging. Echter was het Nigel die zich als eerste op matchpoint wist te zetten, maar deze kans niet kon verzilveren, waardoor een beslissende laatste leg de doorslag moest geven. Danny pakte hierin het initiatief en gaf deze niet meer uit handen, waardoor hij met een 6-5 overwinning de 3e editie van de Open Café ’T Hof van Jericho Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkstgevulde enveloppe met €100,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 2-4 Nigel van Milligen
Patrick van den Boogaard 2-4 Morton Delmont
Danny van Trijp 4-2 Eddy Merlijn
Wesley van Trijp 0-4 Richard Broer

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-1 Morton Delmont
Danny van Trijp 5-2 Richard Broer

Finale:
Nigel van Milligen 5-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Nigel van Milligen met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Peter Klein. Beste dame werd Caitlin Klein met een 3e plaats in de verliezersronde.

Ons volgende open-toernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam zal plaatsvinden op zaterdagavond 23 juni. Dit betreft een koppeltoernooi, waarvan er meer informatie de komende week zal verschijnen op onze website www.hw-darts.nl en Facebookpagina HW Darts.

Tot dan!