jurgen watson patrick vd boogaardDinsdagavond 15 mei 2018 was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de 26e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018. Hierbij vochten alle darters weer om die felbegeerde 1e plek van €75,- en de 8 overige prijzen. Om klokslag 20.00 uur konden we met 28 deelnemers van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie werd veroordeeld tot de winnaars- of verliezersronde.

Zoals bijna iedere week het geval is, zorgde ook nu weer sommige lastige poules ervoor dat er enkele winnaarsrondegangers genoegen moesten nemen met een plek in de verliezersronde. Hier wisten Dave Roelse en Ricardo van der Vloed er zich het beste van te herstellen en bemachtigde zij de finaleplekken.

Dave hield in zijn poule Melissa van Puffelen onder zich, maar kon niet voorkomen dat Wesley van Trijp en Jean-Paul Nettebreijer zich bij de beste 2 wisten te scharen. Twee keer een 2-0 overwinningen op Cheyenne Woolaway en Mickey Rakhorst volgde, waarna hij een 2-0 achterstand wist om te buigen in een 3-2 overwinning tegen Danny Django.

Ricardo kende eenzelfde poulefase; hij eindigde boven Cheyenne Woolaway, maar moest zijn meerdere erkennen in Michel van Velzen en Danny van Trijp. In de knock-outfase was Ricardo goed bij de les en stond hij geen af aan Melissa Arendse (2-0), Melissa van Puffelen (2-0) en nieuwkomer Joris van Aken (3-0).

In de finale slaagde Dave er niet in om het Ricardo nog lastig te maken en deed Ricardo exact hetzelfde wat hij de voorgaande partijen deed. Wederom stond hij geen leg af en eiste hij zodoende met een 4-0 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Danny Django 2-0 Dylan Sprangers
Dave Roelse 2-0 Mickey Rakhorst
Ashlyn Woolaway 1-2 Joris van Aken
Ricardo van der Vloed 2-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Danny Django 2-3 Dave Roelse
Joris van Aken 0-3 Ricardo van der Vloed

Finale:
Dave Roelse 0-4 Ricardo van der Vloed

In de winnaarsronde zagen we Jurgen Watson zijn tweede finaleplek op de wekelijkse dinsdagavondtoernooien behalen. In de poulefase eindigde hij boven Max Brobbel en Mickey Rakhorst, maar moest hij Daniel Geysendorpher nog voor zich dulden. Vervolgens haalde hij het maximale uit zijn inschrijfgeld door driemaal pas in de laatste beslissende leg af te rekenen met Berry Herks (3-2), Nigel van Milligen (4-3) en Ferry Wennekes (5-4).

Aan de andere kant van het schema slaagde Patrick van den Boogaard erin om zijn 6e finaleplaats (2x winst) af te dwingen. In de poulefase stond hij geen leg af aan Ferry Wennekes, Dylan Sprangers en Melissa Arendse, waarna hij met sterk spel achtereenvolgens Viggo van der Kuijl (3-0), Zereso Zeverboom (4-2) en Wesley van Trijp (5-4) wist te verschalken.

Jurgen, die op de 23e editie nog in de finale met 6-4 verloor van Mareno Michels, was vastberaden om het er nu beter van af te brengen. Beide heren begonnen echter sterk aan de finale en dit leek dan ook een voorbode voor een gelijkopgaande partij. Weliswaar kende Patrick in het verloop van de partij de nodige double-trouble en greep Jurgen zijn kansen met beide handen aan, waarna hij nog een extra versnelling wist in te zetten. Zodoende was het dan ook Jurgen Watson die met een 6-2 overwinning zijn eerste eindzege wist te pakken op de 26e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en daarmee de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 2-4 Patrick van den Boogaard
Wesley van Trijp 4-3 Daniel Geysendorpher
Nigel van Milligen 3-4 Jurgen Watson
Ferry Wennekes 4-1 Wesley van Beekum

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 5-4 Wesley van Trijp
Jurgen Watson 5-4 Ferry Wennekes

Finale:
Patrick van den Boogaard 2-6 Jurgen Waston

Daarnaast had Berry Herks met 4 stuks het grootste aandeel in de 24 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 151 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Ashlyn Woolaway met een 5e plek in de verliezersronde. De mini-toto werd gewonnen door Zereso Zeverboom, die zowel de winnaar van de winnaars- als verliezersronde goed had voorspeld.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!