zeverboom van milligenDinsdagavond 22 mei was de organisatie van HW Darts weer aanwezig in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor het wekelijkse moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 23 deelnemers konden we om klokslag 20:00 uur van start met de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie zich zou voegen in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde was de strijd er deze week ook niet minder om. Ditmaal wisten Wesley Plaisier en Ricardo van der Vloed zich als beste te herstellen van hun ritje naar de verliezersronde door zich als nog te voorzien van een finaleplek.

Wesley eindigde in zijn poule boven Ferry Wennekes, maar moest Zereso Zeverboom en Berry Herks voor zich dulden. Echter bleek deze 3e plek genoeg voor een bye, waarna Mark van Kooten (3-0) en Peter de Bruin (4-2) aan de kant werden gezet.

Ook Ricardo eindigde als 3e in zijn poule boven Melvin van Hulst, maar onder Jurgen Watson en Danny van Trijp. Dit bleek genoeg voor een bye, waarna Viggo van der Kuijl (3-2) en Maurice Le Grand (4-0) werden verslagen.

Waar Ricardo vorige week ook al de finale verliezersronde speelde en deze met klinkende cijfers (5-0) won van Dave Roelse, had hij nu een zwaardere kluif aan Wesley. Wesley speelde sterk en gaf Ricardo geen duimbreedte. Zodoende was het uiteindelijk ook Wesley die met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Wesley Plaisier 3-0 Mark van Kooten
Peter de Bruin 3-0 Melvin van Hulst
Maurice Le Grand 3-0 Melissa van Puffelen
Ricardo van der Vloed 3-2 Viggo van der Kuijl

Halve finale:
Wesley Plaisier 4-2 Peter de Bruin
Maurice Le Grand 0-4 Ricardo van der Vloed

Finale:
Wesley Plaisier 5-2 Ricardo van der Vloed

In de winnaarsronde wist Zereso Zeverboom zich na 23 weken dan eindelijk voor zijn 2e finale te plaatsen. Hij begon het toernooi direct sterk door, zoals eerder benoemd, de poule des doods als winnaar af te sluiten, hetgeen hij beloond zag worden met een vrije ronde. Ook daarna slaagde hij erin om zijn sterke spel voort te zetten en kende geen mededogen met Mareno Michels (4-1) en Danny van Trijp (5-1).

Aan de andere kant van het schema plaatste Nigel van Milligen zich voor zijn 9e finale (4x winst). Na een 1e plaats in zijn poule ten kosten van Mickey Rakhorst, Maurice Le Grand en Sanne den ouden stond hij nog maar 1 leg af. Na een bye werd Dylan Sprangers, die even daarvoor nog met een 4-1 overwinning wist te verrassen tegen Wesley van Trijp, naar het schrijfbord gedirigeerd (4-0), waarna Daniel Geysendorpher niet verder kwam dan 1 leg (5-1).

In de finale maakte beide heren er een spannende wedstrijd van, waarbij het er lang naar uit zag dat een beslissende laatste leg de doorslag moest gaan geven. Echter wist Nigel bij een stand van 5-4 in zijn voordeel de wedstrijd in het slot te gooien en moest Zereso wederom genoegen nemen met de runner-up positie. Zodoende was het Nigel van Milligen die met een 6-4 overwinning zijn vijfde eindzege wist te boeken op de 27e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-1 Mareno Michels
Wesley van Beekum 0-4 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 4-0 Dylan Sprangers
Jurgen Waston 1-4 Daniel Geysendorpher

Halve finale:
Zereso Zeverboom 5-1 Danny van Trijp
Nigel van Milligen 5-1 Daniel Geysendorpher

Finale:
Zereso Zeverboom 4-6 Nigel van Milligen

Daarnaast had Nigel van Milligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 132 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde. Tevens werden er nog 2 grote skittlesdozen verloot onder de mannelijke en vrouwelijke deelnemers, welke werden gewonnen door Ricardo van der Vloed en Julie Koenen.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!