roger janssen patrick vd boogaardWoensdagavond 23 mei was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 30 deelnemers verwelkomen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Danny Django en Michael Cohen zich het beste herstellen van een 3e plaats in de poule door alsnog een finaleplek af te dwingen in de verliezersronde. Danny boekte in zijn poule een overwinning op Menno Angenent, maar kon Danny van Trijp en Niesco van der Hoek niet afstoppen, waarna hij in de knock-outfase wist af te rekenen met Jerome Hostmann (3-1), Herman Sprangers (3-2) en Anouk Lokum (4-1).

Michael eindigde op zijn beurt in de poule boven Jerome Hostmann, maar onder Patrick van den Boogaard en Viggo van der Kuijl. Vervolgens maakte hij het in de verliezersronde steeds spannender, maar bleef hij aan de goede kant van de score tegen Menno Angenent (3-0), Nicolay van der Hoek (3-1) en Marc Peeters (3-4).

Ook in de finale maakte Michael en Danny er een spannende wedstrijd van, welke op een beslissende laatste leg leek af te stevenen. Echter stak Michael daar tijdig een stokje voor en eiste met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich op.

Kwartfinale:
Anouk Lokum 3-1 Melissa van Puffelen
Danny Django 3-2 Herman Sprangers
Marc Peeters 3-1 Gerrit Geelen
Michael Cohen 3-1 Nicolay van der Hoek

Halve finale:
Anouk Lokum 1-4 Danny Django
Marc Peeters 3-4 Michael Cohen

Finale:
Danny Django 3-5 Michael Cohen

In de winnaarsronde zagen we Roger Janssen als 4e belg met overmacht een finaleplek bemachtigen. In de poule stond hij al geen leg af aan Luciano Patiradj, Jacky Sprangers en Melissa Arendse, waarna hij ook geen mededogen kende met Dylan Sprangers (4-0), Nigel van Milligen (4-0) en Wesley van Trijp (5-0).

Aan de andere kant van het schema behaalde Patrick van den Boogaard zijn 4e finaleplaats. Na een 1e plaats in de poule, zoals eerder vernoemd, zette hij Niesco van der Hoek (4-0) en Lorenz van de Vlag (4-1) aan de kant om vervolgens in de halve finale tegen Berry Herks een 4-2 achterstand om te zetten in een 5-4 overwinning.

Wat Dimitri van den Bergh en Marc Peeters niet lukte, mocht Roger nu proberen beter te doen door net als Brian Raman de finale winnend af te sluiten. Scorend lieten beide heren goed spel zien, maar waar Patrick zijn kansen niet wist te verzilveren, strafte Roger dat genadeloos af. Ook nu leek het erop dat Roger geen leg zou afstaan, maar dat wist Patrick net op tijd te voorkomen. Dit bleek ook zijn enige wapenfeit en zodoende was het Roger Janssen die met een 6-1 overwinning de 35e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Nigel van Milligen 0-4 Roger Janssen
Danny van Trijp 0-4 Wesley van Trijp
Berry Herks 4-0 Mike van Duivenbode
Patrick van den Boogaard 4-1 Lorenz van de Vlag

Halve finale:
Roger Janssen 5-0 Wesley van Trijp
Berry Herks 4-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Roger Janssen 6-1 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Roger Janssen met 8 stuks het grootste aandeel in de 34 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 147 uit handen kwam van Berry Herks. Beste dame werd Anouk Lokum met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur.

Bekijk onze website www.hw-darts.nl voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!