van trijp duivenbodeZaterdag 2 juni stond Snookercafé Vlaardingen weer in het teken van het jaarlijkse memorial toernooi ter eren van Bas Bolluyt. Ditmaal verliep de organisatie van de 3e editie van de BB Bokaal Koppels & Singles 2018 in samenwerking met HW Darts en was de opkomst met 35 koppels en 70 singles zeer geslaagd te noemen. Om 14:00 uur kon het startschot gegeven worden van het koppeltoernooi, waarbij er gebruikelijkerwijs werd gestart in een poulefase gevolgd door een heerlijk buffet alvorens we het toernooi konden vervolgen in een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Danny Django / Zereso Zeverboom zich goed herstellen van een lastige poulefase. Na verliespartijen tegen Rob van Zwet / Dennis de Winter, Wesley Plaisier / Thom van den Herik en Jacky Warmerdam / Lars Clement restte voor hun een plaats in de verliezersronde, waarin achtereenvolgens Ron Verbrugge / Pierre van de Velden (3-1), Cindy Nieuwenhuyzen / Tjarda Mijnster (3-0) en Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden (3-2) werden verslagen en zij zich zodoende konden gaan opmaken voor de finale.

Hierin werd het dameskoppel Mandy Nobel / Caitlin Klein de tegenstander. Ook zij wisten in de poulefase geen partij te winnen van Dushi Wouters / Fabian Wouters, Melvin van Hulst / Winston van de Graaf en David van de Velden / Lucas Ostrowski, maar haalde vervolgens het maximale uit hun inschrijfgeld door driemaal in een beslissende laatste leg te winnen van Wiljan van Hulst / Jessica de Jong (3-2), Michael Cohen / Nigel Dikhoff (3-2) en Vincent Elzinga / Marco Tanis (3-2).

In de finale was de koek dan toch op voor de dames en deden de heren wat er van hen werd verwacht. Met een 4-0 overwinning waren het dan ook Danny Django / Zereso Zeverboom die de verliezersronde voor zich opeisten.

Kwartfinale:
Vincent Elzinga / Marco Tanis 3-2 Wesley van Trijp / Melissa van Puffelen
Michael Cohen / Nigel Dikhoff 2-3 Mandy Nobel / Caitlin Klein
Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden 3-0 Priscilla van Rijswijk / Melissa Arendse
Danny Django / Zereso Zeverboom 3-0 Cindy Nieuwenhuyzen / Tjarda Mijnster

Halve finale:
Vincent Elzinga / Marco Tanis 2-3 Mandy Nobel / Caitlin Klein
Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden 2-3 Danny Django / Zereso Zeverboom

Finale:
Mandy Nobel / Caitlin Klein 0-4 Danny Django / Zereso Zeverboom

In de winnaarsronde leverde de poule van Django / Zeverboom met het koppel Wesley Plaisier / Thom van den Herik nog een finalist af. Na een 2e plaats achter Van Zwet / De Winter werden in de knock-outfase Dushi Wouters / Fabian Wouters op een 4-0 nederlaag getrakteerd, waarna twee spannende partijen in de laatste leg werden beslist tegen Quincey den Boer / Michael van der Veer (4-3) en Lars Plaisier / Brent Plaisier (5-4).

Aan de andere kant van het schema lieten Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk zien waarom zij tot één van de favorieten voor de eindzege behoorden. In de poulefase werd direct sterk gestart en stonden zij geen leg af aan Berry Herks / Viggo van der Kuijl, Hans van Hulst / Dimitri Uyterlinden en Michael Cohen / Nigel Dikhoff, waarna ook Frank Warnaar / Michel van Velzen (4-0) en Melvin van Hulst / Winston van de Graaf (4-0) legloos naar het schrijfbord werden gedirigeerd. In de halve finale vochten zij vervolgens een mooie kraker uit met Rob van Zwet / Dennis de Winter die zij met minimaal verschil winnend wisten af te sluiten (5-4).

Ook in de finale lieten beide koppels zien goed aan elkaar gewaagd te zijn. Het werd dan ook een evenwichtige wedstrijd die leek af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter lieten Plaisier / Van den Herik het niet zo ver komen en wisten zij net op tijd de wedstrijd in het slot te gooien, waardoor zij met een 6-4 overwinning de 3e editie van de BB Bokaal Koppels 2018 op hun naam konden schrijven en de goedgevulde enveloppe met €180,- in ontvangst mochten nemen.

Kwartfinale:
Rob van Zwet / Dennis de Winter 4-2 Patrick van den Boogaard / Danny van Trijp
Melvin van Hulst / Winston van de Graaf 0-4 Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk
Wesley Plaisier / Thom van den Herik 4-3 Quincy den Boer / Michael van der Veer
Niek Braskamp / Michael Hoogervorst 1-4 Lars Plaisier / Brent Plaisier

Halve finale:
Rob van Zwet / Dennis de Winter 4-5 Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk
Wesley Plaisier / Thom van den Herik 5-4 Lars Plaisier / Brent Plaisier

Finale:
Nigel van Milligen / Erik van Rijswijk 4-6 Wesley Plaisier / Thom van den Herik

koppels BB cup

Na het uitreiken van de vele loterijprijzen konden we iets later dan gepland van start met het singletoernooi, waarbij we wederom van start gingen in een poulefase om te bepalen wie er in de race bleven voor de hoofdprijs van €180,- en welke darters er genoegen moesten nemen met een plaats in de verliezersronde.

Van deze laatste categorie darters wisten uiteindelijk Michel van Velzen en Brent Plaisier zich als beste te revancheren van een lastige poulefase. Michel hield in zijn poule Michael van der Veer onder zich, maar kon niet voorkomen dat Tonny Veenhof en Danny van Trijp zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. In knock-outfase viel alles wel de juiste kant op voor Michel en stond hij geen leg meer af aan Rob van Zwet (2-0), Ronald van Ree (3-0), Lorenzo Verroen (3-0) en Leroy Spil (4-0).

Ook Brent moest genoegen met een 3e plaats in de poule boven Rob van Zwet, maar onder Wesley van Trijp en Tjarda Mijnster, waarna hij zich in de knock-outfase, net als Michel, zonder een leg af te staan naar de finale wist te spelen ten kosten van Ger Verroen (2-0), Dushi Wouters (3-0), Fabian Wouters (3-0) en Quincy den Boer (4-0).

In de finale gaven beide heren elkaar dan eindelijk wel het nodige tegengas, hetgeen resulteerde in een spannende, gelijkopgaande wedstrijd. Een laatste beslissende leg moest dan ook de doorslag geven en daarin was Brent het koelbloedigste en kon hij met een 4-3 overwinning de verliezersronde in de wacht slepen.

Kwartfinale:
Melvin van Hulst 0-3 Quincy den Boer
Fabian Wouters 0-3 Brent Plaisier
Michel van Velzen 3-0 Lorenzo Verroen
Lars Clement 1-3 Leroy Spil

Halve finale:
Quincy den Boer 0-4 Brent Plaisier
Michel van Velzen 4-0 Leroy Spil

Finale:
Brent Plaisier 4-3 Michel van Velzen

In de winnaarsronde lieten Mike van Duivenbode en Danny van Trijp zich van hun beste kant zien door een finaleplaats af te dwingen. Mike begon direct goed door geen leg in de poulefase af te staan aan Dimitri Uyterlinden, Hans van Hulst en Ron Verbruggen, waarna hij in de knock-outfase 1 leg verloor aan Rob Goossens om vervolgens weer 2 duidelijke overwinningen te boeken op Geordie Martis (4-0) en Niek Braskamp (4-0). In de halve finale moest hij dan toch alle zeilen bijzetten, maar werd Tonny Veenhof met minimaal verschil van een finaleplaats onthouden (5-4).

Danny werd zoals eerder benoemd 2e in de poule achter Tonny Veenhof, hetgeen hem echter weinig deerde. In de winnaarsronde boekte hij direct een 3-0 overwinning op Jos Kreeft, waarna twee spannende wedstrijden tegen Ronald Boot (4-2) en Patrick van den Boogaard (4-2) winnend werden afgesloten. In de halve finale tegen Berry Herks keek hij vervolgens al snel tegen een 3-0 achterstand aan, maar slaagde hij er toch in om de 5 legs op rij te pakken en met een 5-3 overwinning de finale in te stappen.

In de finale kon Danny het echter niet meer bolwerken en zette Mike zijn goede spel stoïcijns voort. Dit resulteerde dan ook in een eentonige finale die na 7 legs al beslist was. Zodoende was het Mike van Duivenbode die met een 6-1 overwinning de 3e editie van de BB Bokaal Singles 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €180,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Berry Herks 4-3 Raymond van der Hoeven
Zereso Zeverboom 4-2 Danny Lanooy
Ronald Boot 2-4 Danny van Trijp
Wesley van Trijp 2-4 Patrick van den Boogaard
Nigel van Milligen 0-4 Tonny Veenhof
Wesley van Beekum 3-4 Dave Roelse
Marco Tanis 0-4 Niek Braskamp
Mike van Duivenbode 4-0 Geordie Martis

Kwartfinale:
Berry Herks 4-3 Zereso Zeverboom
Danny van Trijp 4-2 Patrick van den Boogaard
Tonny Veenhof 4-2 Dave Roelse
Niek Braskamp 0-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:
Berry Herks 3-5 Danny van Trijp
Tonny Veenhof 4-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Danny van Trijp 1-6 Mike van Duivenbode

Daarnaast had Nigel van Milligen met 8 stuks het grootste aandeel in de 72 gegooide 180’ers, welke overigens allemaal werden beloond met een gratis shotje. Van de 29 gegooide 100+ finishes, welke allemaal werden voorzien van een rondje grabbelen, had Rob van Zwet met een 167 finish de hoogste wat goed was voor mooie dartspainting mede mogelijk gemaakt door Cindy Nieuwenhuyzen. Beste dame werd Mandy Nobel met een 17e plaats in de winnaasronde.

Ondanks dat de gehele planning uitliep willen we nog wel even alle aanwezigen bedanken voor hun gezelligheid, geduld en sportiviteit, hetgeen toch wel de essentie van de BB Bokaal symboliseerd, en natuurlijk in het bijzonder Snookercafé Vlaardingen en alle handen die hebben bijgedragen aan weer een succesvolle editie van de BB Bokaal.

Zaterdagavond 21 juli zullen we weer te gast zijn in Snookercafé Vlaardingen voor ditmaal een koppeltoernooi. Meer informatie zal snel volgen!

Houd onze Facebookpagina HW Darts en website www.hw-darts.nl dan ook goed in de gaten.

Tot dan!

deelnemers Vlaardingen