helsemans boogaardMaandagavond 25 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor voor het 3e Makkie Moneydartstoernooi van de zomer. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 29 deelnemers verwelkomen die in een sfeervolle ambiance onder het genot van de uitgezonden WK wedstrijden de strijd aan gingen om de prijzen en het finish-bingo-spel, waarbij er, zoals gebruikelijk, werd gestart in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Jeffrey Weiss en Dennis Zijdemans een plekje te bemachtigen in de finale van de verliezersronde. Jeffrey moest in zijn poule Nigel Dikhoff en Dylan Sprangers voor zich dulden, maar eindigde hij wel boven Wilbert Bijl. Deze 3e plek leverde hem een bye op, waarna hij tweemaal in een laatste beslissende leg aan de juiste kant van de score wist te eindigen tegen Maurice Burgemeester (2-1) en Menno Angenent (3-2).

Dennis was op zijn beurt de dupe van een zware poule en pakte daarin geen leg tegen Kevin Lens en Andrew Helsemans. Echter begon het in de verliezersronde voor hem te lopen en schakelde hij zonder al te veel problemen Richie IJzermans (2-0), Jerome Hostmann (2-0) en Chiel Schouten (3-1) uit.

In de finale wist Jeffrey er weer een spannende wedstrijd van te maken en leek het ook nu af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter gooide Dennis bij een stand van 3-2 in zijn voordeel roet in het eten door deze tijdig af te wenden en was het dus Dennis die met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Menno Angenent 2-1 Demi van Gelder
Jeffrey Weiss 2-1 Maurice Burgemeester
Chiel Schouten 2-1 Wouter Fierloos
Jerome Hostmann 0-2 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Menno Angenent 2-3 Jeffrey Weiss
Chiel Schouten 1-3 Dennis Zijdemans

Finale:
Jeffrey Weiss 2-4 Dennis Zijdemans

In de winnaarsronde wist Andrew Helsemans zich bij zijn tweede optreden ook direct te plaatsen voor zijn tweede finale. Ondanks dat hij in de poulefase tweemaal een 2-1 nederlaag moest slikken tegen Kevin Lens, bleek hij wederom de juiste vorm toch meegenomen te hebben en boekte hij met sterk spel klinkende overwinningen op Mike van Duivenbode (3-0), Arnod Timmermans (4-0) en Jaimy van Bavel (5-2).

Aan de andere kant van het schema wist Patrick van den Boogaard na 2 halve finaleplekken nu dan toch een finaleplek af te dwingen. In de poulefase stond hij geen leg af Hans Stiphout, Chiel Schouten en Maurice Burgemeester, waarna ook hij in de knock-outfase twee duidelijke overwinningen boekte op Viggo van der Kuijl (3-1) en Patricia Kleijzen (4-0) om in een spannende halve finale met 5-3 te sterk te zijn voor Kevin Lens.

Waar Andrew in de finale zijn sterkvertoonde spel stoïcijns wist voort te zetten, kende Patrick de nodige problemen om zijn niveau te halen. Ondanks dat hij direct een break wist te plaatsen, kon hij het verder niet spannend te maken en was de pijp zichtbaar leeg. Andrew scorede sterk en liet weinig op de dubbels leggen, hetgeen resulteerde een 6-2 overwinning en zijn tweede eindzege op de 3e Makkie Moneydarts 2018.

Kwartfinale:
Andrew Helsemans 4-0 Arnod Timmermans
Jaimy van Bavel 4-2 Maikel van Helden
Patrick van den Boogaard 4-0 Patricia Kleijzen
Remco Schilperoord 1-4 Kevin Lens

Halve finale:
Andrew Helsemans 5-2 Jaimy van Bavel
Patrick van den Boogaard 5-3 Kevin Lens

Finale:
Andrew Helsemans 6-2 Patrick van den Boogaard

Daarnaast had Kevin Lens met 7 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 145 uit handen kwam van Demi van Gelder. Beste dame werd Patricia Kleijzen met een 5e plaats in de winnaarsronde. De volle lijn van de bingo bedraagt op dit moment €11,- en de volle kaart €30,50. Deelname aan de bingo is ook maandag weer mogelijk!

Maandagavond 2 juli zijn we er weer te vinden voor het 4e Makkie Moneydartstoernooi en de bijbehorende finish-bingo.

Tot dan!