danny trijp mike van duivenbodeWoensdagavond 27 juni was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi. Ditmaal een relatief rustig avondje en zodoende mocht de organisatie van HW Darts 17 deelnemers verwelkomen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Nigel Dikhoff en Jeffrey Weiss een finaleplaats in de verliezersronde te bemachtigen. Nigel boekte in zijn poule een overwinning op Herman Sprangers, maar was niet bij machten om Danny van Trijp en Mike van Duivenbode af te stoppen. In de knock-outfase kende hij vervolgens weinig problemen en schakelde hij met duidelijke cijfers Carlos de Jong (3-0) en Kevin Wiersma (4-1) uit.

Jeffrey hield op zijn beurt Kevin Wiersma onder zich in de poule, maar moest Wesley van Trijp, Wesley van Beekum en Menno Angenent voor zich dulden. Een 3-0 overwinning op Melissa van Puffelen volgde, waarna ook Mickey Rakhorst er aan moest geloven (4-2).

In de finale liet Nigel het beste spel aantekenen, hetgeen ook naar voren kwam in de uiteindelijke uitslag. Jeffrey wist nog 2 legs op zijn naam te schrijven, maar kon niet voorkomen dat Nigel de overige 5 legs naar zich toe wist te trekken waarmee hij de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Gerrit Geelen 1-3 Kevin Wiersma
Nigel Dikhoff 3-0 Carlos de Jong
Mickey Rakhorst 3-1 Herman Sprangers
Jeffrey Weiss 3-0 Melissa van Puffelen

Halve finale:
Kevin Wiersma 1-4 Nigel Dikhoff
Mickey Rakhorst 2-4 Jeffrey Weiss

Finale:
Nigel Dikhoff 5-2 Jeffrey Weiss

In de winnaarsronde mochten we ons voor de vierde keer in vijf weken tijd op gaan maken voor een finale tussen Danny van Trijp en Mike van Duivenbode.

Danny sloot, zoals gezegd, zijn poule als winnaar af, hetgeen werd beloond met een bye. Vervolgens wist hij zijn goede spel door te trekken in de knock-outfase en kende hij geen mededogen met Michael Cohen (4-1) en Wesley van Beekum (5-0). Mike liet op zijn beurt zien, ondanks een tweede plaats in de poule, toch de juiste vorm meegenomen te hebben. Met overmacht werden Menno Angenent (4-0), Patrick van den Boogaard (4-0) en Dylan van Schijndel (5-0) huiswaards gezonden en mocht hij in de finale proberen zijn revanche te pakken.

In poule wist Danny namelijk met 3-1 te winnen van Mike en ook de laatste finale viel in handen van Danny. In de finale maakte beide heren er een mooi schouwspel, waarbij Mike onder andere goed was voor een 112 en 122 finish en Danny daar een 121 finish tegenover zette. Uiteindelijk moest bij een stand van 5-5 een laatste beslissende leg de doorslag geven. Waar Danny in de finale tweemaal een maximum score had laten aantekenen, begon Mike deze laatste leg met zijn tweede en derde 180’er van de finale. Ondanks dat hij zijn 8e pijl op een 9-dart op een haar miste, liet hij zich niet van de wijs brengen en maakte hij het karwei koelbloedig af. Zodoende was het Mike van Duivenbode die zijn zesde eindzege boekte op de 40e HW Django Moneydarts 2018 en daarmee de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 3-4 Dylan van Schijndel
Patrick van den Boogaard 0-4 Mike van Duivenbode
Dominique Kudret 2-4 Wesley van Beekum
Danny van Trijp 4-1 Michael Cohen

Halve finale:
Dylan van Schijndel 0-5 Mike van Duivenbode
Wesley van Beekum 0-5 Danny van Trijp

Finale:
Mike van Duivenbode (86,35) 6-5 Danny van Trijp (89,54)

Daarnaast had Danny van Trijp met 10 stuks wel het grootste aandeel in de 31 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 146 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande woensdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven in Café Merwehof te Dordrecht, waarna de strijd om alle prijzen zal losbarsten om 20:00 uur, waarbij er voor alle aanwezige ook een heerlijk stuk taart zal klaarstaan.

Tot dan!