Bauhaus publiekSinds 1973 kan de echte fan zijn hart ophalen tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts. Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari en is het grootste en gezelligste dartstoernooi van Europa. Iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional kan deelnemen. Dit jaar worden er rond de 8000 bezoekers verwacht in de Bonte Wever in Assen.

mandigers willemWillem Mandigers staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van de Lakeside. Na een spannende wedstrijd was hij met 4-2 te sterk voor zijn landgenoot Wesley Harms.

De Brabander begon goed aan de wedstrijd en met enkele mooie finishes eiste hij al snel de eerste set op. Harms, tweevoudig halvefinalist, liet zich niet van de wijs brengen en pakte set twee en drie. Mandigers wist de stand weer gelijk te trekken en pakte ook de vijfde set dankzij een prachtige 136-finish. Ondanks kansen voor Harms om de stand opnieuw in evenwicht te brengen was het Mandigers die de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

aileen de graaf lakeside 2019Aileen De Graaf speelde vandaag haar eerste ronde partij tegen Paula Jacklin. De 28-jarige dartster uit Bunschoten had geen kind aan haar Engelse tegenstander. De Nederlandse stond slechts twee legs af en won zonder problemen met 2-0. De Graaf treft drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova in de kwartfinale.

willem mandigersWillem Mandigers heeft vandaag de tweede ronde bereikt van de Lakeside, het WK van de BDO. De darter uit Eindhoven rekende in drie sets af met Paul Hogan, die in de voorronde Wes Newton naar huis stuurde.

De Brabander treft in de tweede ronde landgenoot Wesley Harms. Er staat dus al zeker een Nederlander in de kwartfinale van de Lakeside World Professional Darts Championships.

richard veenstra lakeside 2019Richard Veenstra heeft zich ten koste van de Engelse qualifier Nigel Heydon geplaatst voor de tweede ronde op Lakeside. De darter uit Ossenzijl werd gedwongen tot het spelen van een sudden-death leg na vijf sets.

De Nederlander begon ijzersterk aan de eerste set waarin hij 'the Undertaker' geen leg gunde. De Engelsman was echter niet onder de indruk en trok set twee en drie naar zich toe. Veenstra wist vervolgens met enkele maximale scores en een 140-finish een beslissende set af te dwingen.
In die vijfde set is Veenstra dichtbij de winst maar de Engelsman blijft in de wedstrijd na het gooien van een knappe 132-finish en komt zelfs op een 5-4 voorsprong. 'Flyers' weet met een 13-darter de stand wederom gelijk te trekken en deze bloedstollend spannende partij in de beslissende leg in zijn voordeel te beslissen.

sharon prins lakesideSharon Prins heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside 2019 in het Engelse Frimley Green. De Nederlandse wist met 2-0 te winnen van Roz Bulmer uit Engeland. In de eerste leg gooide ‘the Racing Angel’ een 156-finish, de hoogste check-out tot nu toe tijdens deze editie van de Lakeside. Beide dames hadden moeite met het vinden van de dubbels, maar op de belangrijke momenten wist Prins toe te slaan.

In de volgende ronde gaat de uit Zoetermeer afkomstige Prins spelen tegen Mikuru Suzuki uit Japan. Zij zorgde vandaag voor de grootste verrassing door de top favoriet Lisa Ashton naar huis stuurde.

6 Nations 2019Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2019 organiseert de Nederlandse Darts Bond voor de derde keer in haar geschiedenis de Winmau Six Nations Cup. Dit topevenement voor Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Nederland zal plaatsvinden in De Bonte Wever in Assen.

Niels de Ruiter, directeur van de NDB, is blij met de gemaakte keuze. "We zijn erg blij met De Bonte Wever als locatiepartner voor dit mooie topsport evenement. Wij kennen deze unieke, professionele en gastvrije locatie en haar medewerkers natuurlijk goed. Wij kijken erg uit naar het evenement en weten zeker dat we met De Bonte Wever de kwaliteit en gastvrijheid kunnen garanderen zoals men dat van de NDB gewend is. We begroeten onze collega's uit Wales, Engeland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland graag in Assen."

NIEUWEGEIN - De regionale televisiezender RTV Drenthe wordt op 3 februari 2019 wederom omgetoverd tot dartszender. De hele middag staat in het teken van de finales die gespeeld worden op de BAUHAUS Dutch Open Darts 2019.

Net als de afgelopen jaren zijn de finales op het grote podium in De Bonte Wever in Assen live te zien bij de regionale omroep van Drenthe. Dit kan op televisie, maar ook op www.rtvdrenthe.nl en in de app. Tussen de wedstrijden door zijn er analyses en interviews met verschillende topdarters en kunt u kijken naar een sfeerreportage van dit prachtige evenement. Het programma begint op zondag 3 februari om 12.30 uur.

NDB INSTAGRAMDe Nederlandse Darts Bond is verheugd te kunnen mededelen dat het een nieuwe exclusieve sponsorovereenkomst heeft gesloten met Winmau, 's werelds grootste dartsmerk. Winmau is al official partner van de NDB en blijft dit voor de komende drie jaren.

Ook zal het dartsmerk titelsponsor zijn van de Winmau Six Nations Cup 2019 dat in Nederland georganiseerd gaat worden en sponsort zij de livestreams van het Winmau NDB Rankingcircuit. Daarnaast is Winmau een belangrijke sponsor van 's werelds grootste open dartstoernooi; de BAUHAUS Dutch Open Darts.

jurjen vd velde beau gravesJurjen van der Velde heeft de Winmau World Masters Boys titel gewonnen. Het 15-jarige talent was in een bloedstollende finale met 4-3 te sterk voor Keane Barry uit Ierland.

De in het Groningse Zevenhuizen geboren Jurjen van der Velde begon ijzersterk aan de strijd en pakte de eerste leg met een 13 darter. Ook de derde leg was indrukwekkend van onze landgenoot. Hij gebruikte slechts 12 darts voor een 2-1 voorsprong en zat op dat moment op een gemiddelde van ruim boven de 100. De Ier was als enige niet onder de indruk en bracht de stand op 3-2 in zijn voordeel. In de allesbeslissende leg was de Nederlandse darter zijn zenuwen de baas en gooide dubbel 8 om de eindstand op 4-3 te zetten. Van der Velde eindigde deze finale met een gemiddelde van 89,04 tegen 80,21 van Keane Barry.