Jurjen van der VeldeJurjen van der Velde is in Turkije gekroond tot de nieuwe Europees kampioen singles bij de jongens. Het darttalent uit Zevenhuizen versloeg Keane Barry uit Ierland met 3-2 en won de wedstrijd in stijl met een 155-finish. De laatste keer dat een Nederlander in het singletoernooi een gouden medaille behaalde was in 2016. Toen was het Justin van Tergouw die eveneens van Keane Barry wist te winnen.

Nederlandse Heren Kampioen 2018De Nederlandse heren hebben de Six Nations Cup 2018 gewonnen! In de finale werd met 13-11 gewonnen van de Noord-Ieren, in de halve finale was titelverdediger Engeland slachtoffer van het Nederlandse vijftal. Een geweldige prestatie van het Nederlands herenteam, het is de tweede keer in de historie dat de trofee meegenomen wordt naar Nederland. In 2013 wonnen de heren in eigen land (Texel), de dames hebben de Six Nations Cup nog nooit gewonnen.

NDB DartcounterIn de afgelopen jaren is DartCounter een begrip geworden binnen de Nederlandse dartswereld. Deze darts software is speciaal gemaakt voor darters die hun niveau een boost willen geven en thuis of in het café hun progressie willen bijhouden.

De Nederlandse Darts Bond is verheugd te kunnen melden dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met DartCounter. “Wij willen graag alle dartsfans in kaart brengen en er ook zijn voor de ongebonden darters. Door middel van deze samenwerking bieden we een mooi product aan voor onze leden en de ongebonden darters en bouwen we tegelijkertijd een database op van alle dartsliefhebbers in Nederland die we in de toekomst nog beter met allerlei producten en diensten kunnen gaan bedienen,” aldus Paul Engelbertink van de NDB.

single winnaars 4nations 2018Martijn Kleermaker, Priscilla Steenbergen, Jurjen van der Velde en Christina Schuler hebben vandaag het individuele toernooi van het ‘4 Nations Tournament’ gewonnen in vakantiepark 'de Schatberg' in Sevenum. Een prachtige prestatie van deze vier toppers!

Martijn Kleermaker kende een heel sterk weekend en ook vandaag liet hij zien dat hij de sterkste was. In de eindstrijd kwam hij op ruime voorsprong maar zag de Niels Vanbergen nog terug komen tot 4-4. In de laatste leg bleef de Nederlander ijzig cool en wist de klus vakkundig te klaren. In de halve finale was Kleermaker verantwoordelijk voor de uitschakeling van Willem Mandigers. Mede dankzij een 121-finish trok hij de wedstrijd naar zich toe met 4-1. De andere halve finale bij de heren was een Belgisch onderonsje. Roger Janssen wist daarin geen leg te pakken van Niels Vanbergen die bijna 100 gemiddeld gooide. Landgenoten Wessel Nijman en Chris Landman verloren in de kwartfinales.

België heeft historie geschreven door de eerste officiële interland tussen paradartsteams (mindervaliden) te winnen van Nederland. In de Schatberg Sevenum mochten zij de kampioensbeker in ontvangst nemen.

De twee landen vaardigden ieder vier lichamelijke gehandicapte spelers af. Voor Nederland kwamen Cliff Ruiter, Arie van der Rassel, Anton van Hemert en Kees van Wielink in actie. Zij stonden onder leiding van bondscoach Marijke Zomer. België werd vertegenwoordigd door Vincent D’hondt, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen. Thierry Gellinck was de Belgische bondscoach.

Tijdens de derde editie van het 4 Nations Tournament heeft Nederland de titels gepakt bij de dames en de jongens. België pakte de herentitel en Duitsland werd kampioen bij de meisjes.

Het ‘4 Nations Tournament’ is twee jaar geleden geïntroduceerd en is een strijd tussen België, Duitsland, Luxemburg en Nederland. Er worden singles en koppels gespeeld in vier categoriën waarbij elke leg in de singles telt voor één punt en elke leg in de koppels voor twee. Elke speler treft een tegenstander uit een ander land waarbij de heren in totaal negen legs uitspelen en zowel de dames als jeugd zeven legs.

logo 4nations 2018 01De derde editie van het 4 Nations Tournament staat voor de deur. Dit weekend gaan Duitsland, België, Luxemburg en Nederland de strijd met elkaar aan in vakantiepark de Schatberg in Sevenum. Er komen heren, dames, jongens en meisjes in actie en allen spelen voor de prijzen binnen hun eigen categorie.

Op zaterdag spelen de landen voor de overalltitels. Door middel van single- en koppelwedstrijden kunnen de landen punten verdienen. Op zondag spelen alle spelers individueel in het singletoernooi waarvan het podiumprogramma live te volgens is via een livestream.

Paradarts interlandOp zaterdag 7 april staat een primeur in de dartssport gepland. Tijdens het 4 Nations Tournament op vakantiepark ‘De Schatberg’ in Sevenum wordt de allereerste paradartsinterland gespeeld. Nederland neemt het dan op tegen België.

De twee landen vaardigen ieder vier lichamelijke gehandicapte spelers af. Voor Nederland zullen Cliff Ruiter, Arie van der Rassel, Anton van Hemert en Kees van Wielink gaan spelen. Zij staan onder leiding van bondscoach Marijke Zomer. België zal worden vertegenwoordigd door Vincent D’hondt, Serge van Belle, Bernard Martens en Jurgen Vercammen. Thierry Gellinck is de Belgische bondscoach.

dutch open 2018 winnaarsMark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, terwijl Hedman Aileen de Graaf versloeg. Bij de herenkoppels en de junioren zagen we Nederlandse winnaars.

Single finales
De herenfinale van de Dutch Open Darts was een hoogstaande partij. Mark McGeeney begon sterk en pakte de eerste set met 3-1. De tweede set leek naar Durrant te gaan, nadat hij 2-0 voorkwam. McGeeney knokte zich echter terug en pakte die set alsnog. In de derde set mocht McGeeney bij een 2-1 stand voor de wedstrijd gooien, maar Durrant brak hem en won vervolgens de set. In de vierde set zagen we vier breaks, waarna McGeeney opnieuw voor de wedstrijd mocht gooien. Via 140 en 180 begon hij goed aan de leg. Na twee gemiste matchdarts was de derde raak.

aileen de graaf dutch open 2018Op de tweede dag van de Dutch Open Darts werden de singlewedstrijden voor de heren en dames gespeeld. Evenals vorig jaar stoomden talloze mensen richting Assen om aanwezig te zijn bij het grootste dartstoernooi van de wereld.

Een prachtig aantal van 3243 heren stonden zaterdag aan de oches van de Dutch Open Darts. 64 van hen zouden op de finaledag terug mogen keren. Enkele grote namen vlogen er vroegtijdig uit, zoals Wesley Harms en Martin Adams. Veel andere bekende gezichten als Scott Mitchell, Andy Fordham, Scott Waites, Richard Veenstra en Glen Durrant zien we wel terug op zondag. Ook de titelverdediger, Mark McGeeney, bereikte de laatste 64.