ronald_visserAfgelopen zondag was het weer de finaledag van het jaar, het Havenzichtranking finaletoernooi werd gespeeld en er zou ditmaal € 6300, - van eigenaar verwisselen. Er waren twee afzeggingen, Jeroen Kromeich en Marco Smit, waarbij laatstgenoemde op zaterdagavond slachtoffer was geworden van een verkeersongeval. Uiteraard wensen wij Marco hierbij het allerbeste en veel beterschap toe. Bryan de Hoog en Michel v.d. Linden waren de gelukkige plaatsvervangers.

Ook ditmaal werd er weer in poules gestart waarin de gewonnen partijen de doorslag gaven voor plaatsing in de winnaarsronde of de verliezerronde. Van de acht poulehoofden, de top acht van de ranglijst, werden er liefst vijf de verliezerronde ingestuurd.


Danny Moonen moest Hans v.d. Giessen en Dim v.d. Meer voor laten gaan terwijl Jeroen v. Die blijkbaar teveel naweeën had van een toernooitje Achthuizen en Emiel v. Toledo en Rob Baan boven zich moest dulden. Ron Willemstein kende ook niet zijn beste dag en zag Ronald Visser en Mark v. Manen voor zich eindigen. Anne Schaap eindigde op een gedeelde eerste plaats met drie zeges maar werd op legsaldo geklopt door Brian Rufi en Ruud Schipper. Gerrit Geelen zag ondertussen Bryan de Hoog boven zich en moest in een onderlinge confrontatie ook Ben Michels voor laten gaan.

Jan Karel, Ardy Jongenelen en Dennis kenden geen problemen zij wonnen moeiteloos al hun partijen en mochten zich gaan opmaken voor een strijd in de winnaarsronde. Een winnaarsronde waarin toch ook nu weer de nodige verrassingen genoteerd werden.
Hans v.d. Giessen had zijn handen vol aan Michel v.d. Linden en wist ook pas in de zevende leg de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ruud Schipper had ook zeven legs nodig in zijn partij tegen Jan Karel maar met een 102 finish werd Jan uit het toernooi gegooid. Dennis de Winter had de nodige moeite met Mark v. Manen maar met tweemaal een maximum score en een 167 finish ging Dennis naar de volgende ronde. Bryan de Hoog maakte ondertussen met 4-0 gehakt van Emiel v. Toledo terwijl Ben Michels te veel dubbels mistte en met 4-3 verloor van Rob Baan. Brian Rufi speelde ondertussen Mitchell v. Schukkmann met 4-2 naar de zijlijn en "Big Ron" Visser stond op scherp tegen Cor Ernst en bleef met 4-3 overeind. Ardy Jongenelen moest tegelijkertijd met dezelfde cijfers in teammaat Dim v.d. Meer zijn meerdere erkennen.

In de kwartfinale kwam er voor Hans v.d. Giessen een eind aan het toernooi en met 4-2 plaatste Ruud Schipper zich voor de halve finale. Dennis de Winter miste in deze ronde één dubbel te veel tegen Bryan de Hoog die dan ook met 4-3 verder ging. Brian Rufi ging er nog maar eens voor staan en met 4-1 werd Rob Baan opzij geschoven. De laatste kwartfinalepartij was een Greyhounds onderonsje waarin "Big Ron" met 4-0 Dim v.d. Meer klop gaf.

In de halve finale stonden er twee man op scherp te gooien, Bryan "zij-instromer " de Hoog en "Big Ron" Visser en met 4-0 werden Ruud Schipper en Brian Rufi afgeserveerd en mochten zij het in de finale tegen elkaar opnemen. In de finale stonden beide spelers nog steeds op scherp maar liet Bryan zich net iets te veel afleiden en strafte "Big Ron" ieder misser meteen af wat er ook toe leidde dat de negende leg de beslissing moest brengen. Het was Ron die als eerste de kans op de zege miste waarna ook Bryan zijn kans onbenut liet zodat Ron alsnog de beslissende dubbel gooide en daarmee voor de tweede maal in de Havenzicht historie het finaletoernooi op zijn naam schreef.

In de verliezerronde waren er ook nu weer enerverende partijen te zien. In de kwartfinale liet Elvin Geerlof een 136 finish noteren en versloeg Wesley Plaisier met 3-1, Auke Reinders, die in de poulefase Cor Ernst nog had laten ontsnappen, maakte met 3-0 een einde aan het toernooi van Gerrit Geelen. Jeroen v. Die kenden met 3-1 geen problemen met Ronald v. Dijk terwijl Chiel Schouten wel de nodige moeite had met Eva Sullivan maar wel met 3-2 naar de halve finale ging.

In de halve finale liet Auke geen vragen ontstaan en met 3-0 mocht Elvin Geerlof aan het schrijfbord plaatsnemen. Chiel Schouten dwong ook tegen Jeroen v. Die een vijfde leg af maar zag deze ditmaal naar zijn iets jongere opponent gaan. In de finale viel er voor Auke helaas weinig eer te behalen en met 4-0 moest hij de zege dan ook aan Jeroen v. Die laten.

Zoals gebruikelijk mocht de top acht van de dameslijst onderling uit gaan maken wie er vandaag de beste dame was en ook zij startten in een poulesysteem waarna de nummers 1 en 2 een kruisfinale mochten spelen. Hierin wist Liza Burggraaf nipt met 3-2 overeind te blijven tegen Eva Sullivan terwijl Ria de Pan met 3-1 won van Monique Geelen. In de finale lieten de scores Liza dan toch in de steek terwijl Ria er lustig op los stond t scoren, helaas voor Ria moeten er echter ook nog dubbels gegooid worden en daarin was Liza vandaag toch de betere en met 4-3 pakte zij de bonusprijs voor de dames.

De hoogste finish onder de dames kwam ditmaal uit op een mooie 121 welke gegooid werd door Eva Sullivan. Bij de heren was het Dennis die met 167 de hoogste uitworp voor zijn rekening nam.
Helaas werd het ditmaal iets later als gebruikelijk en had de organisatie toch beter een baan (5) meer moeten gebruiken maar evengoed kan men weer terugkijken op een geslaagde cyclus met een geslaagd einde. Uiteraard is de organisatie al weer aan het nadenken om de finale volgend jaar vlotter te laten verlopen, berichten volgen uiteraard tijdens het volgende Havenzicht Ranking seizoen wat op zondag 16 januari 2011 zijn aanvang neemt. Die dag kan men zich tot 12.45 uur ter plaatste aan de Havenstraat inschrijven voor het 1e toernooi van 2011. Voor alle data kijkt u uiteraard hier verder...