DutchOpenDarts De Dutch Open Darts 2021, die plaats zou vinden op 5, 6 en 7 februari gaat definitief niet door. Het grootste open pgle312860sevenement ter wereld wordt verplaatst naar 3, 4 en 5 september. Dit heeft uiteraard alles te maken met de coronacrisis.

"Iedereen zal deze beslissing begrijpen. De Dutch Open in de huidige vorm in deze coronacrisis kan gewoon niet doorgaan", zegt Paul Engelbertink. Hij is directeur van de Nederlandse Darts Bond en tegelijk ook toernooidirecteur van de Dutch Open Darts.

ndb logoWe zitten nog steeds midden in de coronacrisis. Een onzekere periode waarvan we niet weten hoe lang die nog gaat duren. Het leek lang de goede kant op te gaan maar het kabinet kwam vorige week met een sombere boodschap en een dringend advies, want 'het gaat niet goed'. Na een speciale coronacrisis vergadering heeft de NDB de ontwikkelingen en ervaringen in de praktijk met pgle312860en én de anderhalve meter regel, op een rij gezet en besloten de eigen competities uit te stellen.

De Nederlandse Darts Bond houdt de coronacrisis al vanaf het begin nauwlettend in de gaten en ook de mogelijkheden en uitdagingen voor de dart sport. Zo is er continu overleg met NOC*NSF en collega bonden. Ook hebben we veel gelobbyd bij verschillende instanties zoals het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het veiligheidsberaad, verschillende veiligheidsregio’s, individuele gemeentes en Vereniging Sport en Gemeenten. Niet zonder succes. Zo was er vanaf 1 juli voor de sport weer veel mogelijk en op 6 juli hebben wij gecommuniceerd dat je bij een potje pgle312860en binnen 1,5 meter van elkaar mag komen indien het niet anders kan.

Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt. Naast de landelijke aanscherpingen is het nu ook mogelijk dat er regionaal dan wel per gemeente extra maatregelen worden opgelegd. Daarnaast kondigde Premier Rutte expliciet voor de horeca aan: reserveren, gezondsheidscheck en noteren contactgegevens van gasten.

De NDB heeft er begrip voor dat wanneer het aantal besmettingen toeneemt er door de overheid tijdelijk aanvullende maatregelen worden opgelegd. De aangescherpte maatregelen zijn inmiddels vertaald naar de noodverordeningen en ook het landelijk sportprotocol is aangepast op de per 10 augustus geldende regels. Door die aanpassing heeft ook de Nederlandse Darts Bond het protocol verantwoord darten aangepast. De nieuwe versie van het protocol verantwoord darten kun je op deze pagina vinden. De laatste versie van het landelijk sportprotocol kun je hier vinden. Indien nieuwe maatregelen van het kabinet daartoe aanleiding geven, kunnen op een later moment opnieuw aanpassingen van het protocol plaatsvinden.

Zoals we afgelopen vrijdag in dit nieuwsbericht op onze website beschreven zijn wij erg blij dat de horeca weer open is. Op dit moment is er voor het recreatieve darten in de horeca nog wel enige onduidelijkheid of dit nu wel of niet mag. Wij proberen deze vraag concreet beantwoord te krijgen. Voor nu blijft het advies aan alle horeca-uitbaters om met de lokale autoriteiten (gemeente), per horecagelegenheid te beslissen wat de mogelijkheden zijn binnen de richtlijnen.

voorzitter ndbBeste leden, lidorganisaties, commissies en vrijwilligers,

Het is een onwerkelijke periode waarin we ons samen bevinden. Onzeker, ongrijpbaar en niemand weet hoe lang dit gaat duren. Solidariteit en duidelijkheid is essentieel op dit moment. Naar aanleiding van de vele reacties die we hebben ontvangen op ons bericht van 24 maart jl. voelde ik me geroepen om deze brief te schrijven.

Wij hebben jullie afgelopen dinsdag geïnformeerd over de besluiten die wij hebben genomen rondom de coronacrisis. Klik hier voor dat bericht. We wilden met dit besluit duidelijkheid creëren voor iedereen en hebben deze moeilijke beslissing met de grootst mogelijke zorgvuldigheid genomen.

coronaZoals jullie ongetwijfeld gisteren gehoord hebben heeft het kabinet een uitgebreid pakket aan nieuwe en aangescherpte maatregelen bekendgemaakt om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen (zoals sluiting scholen, sportverenigingen, eet- en drinkgelegenheden) gelden vooralsnog tot en met maandag 6 april. Het verbod op evenementen en alle bijeenkomsten geldt tot 1 juni. Eén van de dringende aanvullende overheidsmaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alle bijeenkomsten waar mensen bij elkaar komen tot 1 juni te verbieden.

mike fiereZaterdag 7 maart werd in café ’t Krijgertje in Oud-Beijerland de 6e ranking van dit seizoen gespeeld. Met uiteindelijk 29 deelnemers aan de start werd in 8 sheets op 5 banen gestart met de voorrondes.

7 personen gelukte het niet om een partij te winnen, waardoor ze veroordeeld waren tot de verliezers ronde met de wetenschap dat er niet zoveel extra punten aan hun totaal konden worden toegevoegd na deze avond. Het waren uiteindelijk Boyan Vogel en Ger Boekee die uit gingen maken wie er 7 punten ging verdienen en wie 5.
Boyan had na 2 nederlagen in de voorronde, nu in de knock-out fase geen moeite met zijn tegenstanders en versloeg op weg naar de finale Maurice de Keijzer en Ronald Snaauw met 2-0. Ook Ger kwam met een clean sheet in de finale terecht, door ook geen leg af te staan tegen Rene van den Berge en Ronald van Ruiven.

patrick vd boogaard gert kooijzaterdag 15 februari werd in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland het 5e HWDO ranking toernooi van dit seizoen gehouden. Er waren 37 deelnemers aanwezig, waaronder ook 3 dames die begonnen aan hun voorronde partijen in een poging om minimaal één partij te winnen om zo in de Winnaarsronde te geraken en daar te gaan strijden om de punten en een gevulde envelop.

9 spelers lukte het niet om een voorronde partij te winnen en waren dus veroordeeld tot de Verliezers ronde waarbij enkele verrassende namen terecht kwamen. Zo kwamen Pim Steenhouwer en Ronald Snaauw elkaar in de finale tegen. Ronald herstelde zich na twee nederlagen door eerst met 2-0 van Paul Orgers te winnen en daarna met 2-1 van Mathieu de Loos.

gert jan resoortZaterdag 18 januari werd in café Effe Om in Oud-Beijerland, het 4e ranking toernooi van dit seizoen gespeeld. Gelukkig waren niet al onze vaste bezoekers naar Hildesheim afgereisd om een poging te wagen een Tourkaart te bemachtigen, en hadden 40 man besloten om en paar punten te verzamelen voor de HWDO Ranking.

Vanwege andere activiteiten aan de bar, kon er op slechts 4 borden worden begonnen aan de voorronde wedstrijden, waarin een ieder de kans kreeg om één of twee partijen te winnen om zo plaatsing voor de winnaarsronde af te dwingen.

Dion Hoegen en Alex OrgersRonald van Ruiven & Mike Fiere runners-up
Zaterdag 4 januari werd in de kantine van vv. Zinkwegse Boys voor de 10e maal het ZWB Open gespeeld. Uiteindelijk hadden zich er 30 koppels aan de wedstrijdtafel gemeld voor deze jubileum editie, waarbij er een prijzenpot van € 500,- te verdelen was, waarvan er €120,- voor het winnende koppel bestemd was.

Op de 6 aangelegde banen werd gestart in 6 poules van 5, waarbij de eerste 3 verder gingen naar de Winnaarsronde om daarin te strijden voor de winst en de overige koppels in de Verliezersronde voor de troostprijzen konden gaan spelen.

Meer artikelen...