Dion Hoegen en Alex OrgersRonald van Ruiven & Mike Fiere runners-up
Zaterdag 4 januari werd in de kantine van vv. Zinkwegse Boys voor de 10e maal het ZWB Open gespeeld. Uiteindelijk hadden zich er 30 koppels aan de wedstrijdtafel gemeld voor deze jubileum editie, waarbij er een prijzenpot van € 500,- te verdelen was, waarvan er €120,- voor het winnende koppel bestemd was.

Op de 6 aangelegde banen werd gestart in 6 poules van 5, waarbij de eerste 3 verder gingen naar de Winnaarsronde om daarin te strijden voor de winst en de overige koppels in de Verliezersronde voor de troostprijzen konden gaan spelen.

Onder de deelnemers een aantal vaste trouwe HWDO-ers en ZWB-ers, die er voor zorgden dat er een leuke en gezellige mix van deelnemers was, maar daarnaast mochten we ook weer een aantal nieuwe namen noteren die hun eerste opwachting maakten op dit toernooi.
Ook over publieke belangstelling was er geen klagen, waardoor er op een gegeven moment zo’n 100 man in de kantine aanwezig waren.

Nadat de poulewedstrijden waren afgerond werd de inmiddels traditionele verloting verricht, waarbij er dit keer meer dan 40 prijzen waren te winnen, ter waarde van ruim € 800,- mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren. Hierbij viel onder andere een Lavazza koffie machine te winnen, maar ook een boodschappenpakket, bierpakketten, grilplaten, gereedschap, douche- en bad pakketten, diverse luchtjes en cadeau bonnen.

Nadat de lootjes getrokken waren, werd begonnen aan de knock-out fase van het toernooi.
12 koppels, alle nummers 4 & 5 uit de poules, gingen in de Verliezersronde verder.
Er waren dit jaar geen dames koppels, maar wel twee mixed-koppels, die elkaar in de kwartfinales van de Verliezersronde troffen. Monica en Maarten, wonnen hierin van Ruard en Debbie.
M&M moesten daarna in de halve finale hun meerdere erkennen in Jermaine en Arne.
In de andere halve finale waren het Rory en Jeffrey met 2-1 te sterk voor Silco en André.

De finale werd in een best-of-5 gespeeld, waarin één ZWB-er, Jeffrey Krijger, en 2-oud ZWB-ers stonden Arne Merkus en Rory Goudswaard.
in een gelijk opgaande wedstrijd, waren het Rory & Jeffrey die er met de winst va doordingen door de laatste leg als eerst uit te gooien en met 3-2 dus wonnen.

In de Winnaarsronde dus 18 koppels die voor de winst van het toernooi gingen spelen. In 5 van de 6 poules was het niet lastig om de poulewinnaar aan te wijzen, want die wonnen al hun partijen.
Dit waren Ronald Snaauw & Kees Schipper; Mike Codami & Glenn Krijger; Ronald van Ruiven & Mike Fiere; Simon Overkleeft & Ger Boekee en Dion Hoegen & Alex Orgers.
In poule 4 hadden 3 koppels 3 partijen gewonnen en dus moest er een rekenmachine aan te pas komen om te bepalen wie er poulewinnaar zou worden. Dit werden op basis van legsaldo Arjan Brussaard & Gert-Jan Resoort.

De titelverdedigers, en winnaars van de laatste 3 edities Gert-Jan & Arjan wonnen na een bye bij de laatste 16 met 3-1 van nieuwkomers Robin & Jeroen, maar moesten in de kwartfinales met 3-0 het hoofd buigen voor Patrick Lips & Marco Masson.
De verliezend finalisten van de afgelopen 2 edities Jan Snoep & Geert Oorbeek, kwamen nu niet voorbij de laatste 16, waar zij met 3-1 verloren van Mike & Glenn.
Dit betekende dus dat er andere namen dan de afgelopen jaren in de finale zouden komen, en dit dus ook wellicht nieuwe winnaars op zou gaan leveren.

Of zouden de winnaars van 2014, Crelis Groeneweg & Arnold Koster er voor gaan zorgen dat hun namen weer op de wisselbokaal gegraveerd konden gaan worden?
Die kans leek aanwezig, maar na een 3-2 overwinning op Ronald & Kees in de kwartfinale, bleek in de halve eindstrijd dat Ronald & Mike met 3-1 een maatje te groot waren.
Nadat Patrick & Marco hadden afgerekend met de titelverdedigers, leken zij hard op weg naar de finale te gaan, want in hun partij in de halve finale tegen Dion & Alex was er een vijfde leg nodig om de laatste finale plaats veilig te stellen. Hierin waren Dion & Alex echter scherper en wonnen dus met 3-2.

De finale had dit jaar met 3 ZWB spelers in de finale een flink blauw-rood tintje, hetgeen een bijzondere prestatie mag worden genoemd.
Ronald van Ruiven & Mike Fiere, traden dus aan tegen Dion Hoegen & Alex Orgers.
De finale werd gespeeld in een best-of-7 legs en stond onder leiding van het ook voor feesten en partijen in te huren duo Gert Kooi & Johnny Schipper.

Ronald & Mike mochten starten aan de partij en kwamen goed uit de startblokken, terwijl bij Dion & Alex het scorend nog niet echt wilde vlotten. Door het missen van meerdere pijlen op de dubbels greep Alex echter de kans om direct een break te kunnen plaatsen en een ietwat onverwachte 0-1 voorsprong te pakken. Ook in de tweede leg scoorden Ronald & Mike beter, maar wederom het missen van de dubbels werd afgestraft en dus een 0-2 stand op het bord.
In leg 3 kwamen Dion & Alex wat beter uit de verf en scoorden goed in het begin van de leg, terwijl het bij Ronald & Mike nu even wat minder ging. Hier kreeg Dion de kans om weer een break te plaatsen en zo op een comfortabele 0-3 voorsprong te komen.
Leg 4 mochten Dion & Alex beginnen en proberen de winst binnen te gaan halen. Ook nu scoorden zij zeer goed met enkele 100-of-meer beurten, en Ronald & Mike moesten allen zeilen bij zetten om ze bij te houden. Dit lukte aardig, maar Alex zette als eerste een finish weg, waarna Ronald dat ook deed, maar Dion was met 3 pijlen in de hand trefzeker en gooide zo de partij uit en werd met een 0-4 de overwinning van de 10e ZWB Open behaald.
sfeerfoto
180-scores zijn vaak een zeldzaamheid op het ZWB Open. Dit jaar werden er 3 gemeld aan de wedstrijdtafel.
De twee aanwezige dames wisten beide minimaal één leg uit te gooien. Debbie deed dat met 40, maar Monica mocht dankzij een 60-finish de prijs voor hoogste finish bij de dames in ontvangst nemen.
Een 6-tal 100+ finishes mochten er bij de heren genoteerd worden, waarbij deze prijs naar een ZWB-er ging. Simon Overkleeft liet een mooie 158 finish noteren.

Rond kwart over zes werden de prijzen uitgereikt en kon een ieder na een laatste afzakkertje aan de bar te hebben genuttigd weer moe maar voldaan huiswaarts keren.

Ook dit jaar kan weer terug gekeken worden op een geslaagde editie, met een goede opkomst qua deelnemers en publiek, maar welke echter niet zo maar tot stand is gekomen.

Speciale dank gaat uit naar de (vrijwillige) mensen achter de bar en in de keuken, die de gehele dag iedereen weer van eten en drinken hebben voorzien.

Tevens gaat onze dank uit naar de volgende sponsoren voor hun geleverde bijdrage:
Witgoedspecialist Wijntje, Multimate Oud-Beijerland, Bakkerij Boender, Optimaal Talent, Leon van Pelt Schilderwerken, Slagerij Schipper, HWDO, The Magic Darts en ’t is Fantosti’s.

Daarnaast nog dank aan de volgende personen:
Marcel en Simon voor het opbouwen en afbreken van de pgle312860banen.
Arno voor het mee helpen met afbreken.
Richard, voor het verkopen voor de loten en ondersteuning achter de wedstijdtafel.

Nogmaals iedereen dank voor hun bijdrage en aanwezigheid.
We hopen volgend jaar editie 11 te kunnen gaan organiseren !!

sponsors zwb

sponsors 2 zwb

sponsors 3 zwb

<<  September 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930