gert jan resoortZaterdag 18 januari werd in café Effe Om in Oud-Beijerland, het 4e ranking toernooi van dit seizoen gespeeld. Gelukkig waren niet al onze vaste bezoekers naar Hildesheim afgereisd om een poging te wagen een Tourkaart te bemachtigen, en hadden 40 man besloten om en paar punten te verzamelen voor de HWDO Ranking.

Vanwege andere activiteiten aan de bar, kon er op slechts 4 borden worden begonnen aan de voorronde wedstrijden, waarin een ieder de kans kreeg om één of twee partijen te winnen om zo plaatsing voor de winnaarsronde af te dwingen.

Voor tien personen bleek het niet mogelijk om een voorronde partij te winnen en restte dus een plek in de verliezersonde. Dit gold ook voor het drietal dames die aanwezig waren deze avond.
Anouk Lokum mocht tegen Maurice de Keijzer aantreden, waarin zij met 2-0 verloor. Samantha Snaauw had na een bye, ook een 2-0 verlies partij tegen Pieter Schipper.
De derde dame deed het een stuk beter. Karin Huijer won eerst met 2-1 van Glenn Krijger, om vervolgens Stefan van Ruiven met 2-0 naar het schrijfbord te verwijzen en zo dus een finale plek wist te bemachtigen. Hier mocht ze aantreden tegen Ivar meeldijk, die eerst met 2-1 van Erwin Fransen wist te winnen, en daarna met 2-0 van Pieter Schipper. De finale ging in legs gelijk op en werd beslist in de vijfde leg, waarin Karin de betere was met scores en dus ook als eerst de juiste finish wist te gooien.

Nadat het voetval was afgelopen en de mensen aan de bar grotendeels waren vertrokken, werd ook een vijfde bord ingeschakeld om het tempo van het toernooi een klein beetje op te schroeven.
In de winnaars ronde dus 30 deelnemers, die voor de toernooiwinst gingen spelen, en een aantal punten aan hun totaal toe te gaan voegen en wellicht ook om een envelop met een paar tientjes te verdienen.

Met 30 man, dus maar 2 die een bye hadden en dus moest bijna iedereen direct in de 1e ronde aan de bak. Met een groot, maar ook sterk deelnemersveld, was het vooraf moeilijk om een duidelijke favoriet voor de avond aan te wijzen. Koploper Remco Schilperoord vloog er in de kwartfinales uit, na een 3-1 nederlaag tegen Gert-Jan Resoort. Gijs de Vos leek een eenvoudige overwinning op nieuwkomer Sander van Hamburg te gaan halen, maar het missen van enkele matchpgle312860s bij 2-0 bleek en ommekeer in de wedsrtijd en een 2-3 verlies voor Gijs.
Alex Orgers had weinig in te brengen tegen Jan Snoep en kon met 3-0 gaan zitten. Dion Hoegen had de nodige moeite met Geert Oorbeek en won nipt met 3-2.

De halve finales verliepen vrij eenzijdig. Dion kon niet op herhaling in de finale, en verloor met 4-1 van Gert-Jan. Voor debutant Sander was de halve eindstrijd het eindpunt, hij ging met 4-0 onderuit tegen Jan Snoep.

Iets later dan gebruikelijk, zo rond de klok van één uur, kon aan de finale worden begonnen. Ook deze maal het gebruikelijke format van een best-of-9, met de vaste schrijvers aan de flanken.
Jan mocht aan de partij beginnen en beide heren wisten hun eerste eigen leg te behouden. Op een 1-1 stand, was het Gert-jan die de leg van Jan brak en daarna zelf wel zijn leg behield en dus op 3-1 kwam. Met goede scores ging het in de legs gelijk op en met goede en snelle finishes wisten ze beiden weer hun eigen legs te behouden en stond er een 4-2 stand op het bord. In de zevende leg, die Jan was begonnen, was het Gert-jan die afstand wist te nemen en als eerste met pijlen in de hand op een finish kwam. Ondanks druk zetten van Jan, hield Gert-Jan het hoofd koel en gooide de winnende finish.

Deze avond werden er 4 180-ers gegooid door evenzoveel personen. De hoogste finish kwam uit handen van d verliezend finalist Jan Snoep. Hij wist halverwege de avond 142 uit te gooien.

Volgende ranking is op zaterdag 15 februari, en dan zijn we te gast in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland. Inschrijven kan tot 19.30

<<  September 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930