mike fiereZaterdag 7 maart werd in café ’t Krijgertje in Oud-Beijerland de 6e ranking van dit seizoen gespeeld. Met uiteindelijk 29 deelnemers aan de start werd in 8 sheets op 5 banen gestart met de voorrondes.

7 personen gelukte het niet om een partij te winnen, waardoor ze veroordeeld waren tot de verliezers ronde met de wetenschap dat er niet zoveel extra punten aan hun totaal konden worden toegevoegd na deze avond. Het waren uiteindelijk Boyan Vogel en Ger Boekee die uit gingen maken wie er 7 punten ging verdienen en wie 5.
Boyan had na 2 nederlagen in de voorronde, nu in de knock-out fase geen moeite met zijn tegenstanders en versloeg op weg naar de finale Maurice de Keijzer en Ronald Snaauw met 2-0. Ook Ger kwam met een clean sheet in de finale terecht, door ook geen leg af te staan tegen Rene van den Berge en Ronald van Ruiven.

In de best-of-5 finale was het Boyan die het betere van het spel had en de dubbel makkelijker raakte, en uiteindelijke met 3-1 wist te winnen.
Tijdens de ko-partijen werd door Brian, een neutrale gast, gegooid voor de 9-darts-mystery-pot, die na het vorige toernooi leeg was gehaald en er zodoende weer een tientje bevatte. De gegooide 98 score viel binnen het keuze vakje van Geert Oorbeek en dus zit er volgende weer een tientje in de pot.

In de winnaarsronde 22 deelnemers overgebleven, die in rap tempo uit gingen maken wie er met de hoofdprijs van de avond van door zou gaan. Na de kwartfinales bleven er enkele namen over die we niet altijd bij de beste 4 tegen komen, wat wellicht voor een verrassende winnaar kon gaan zorgen. Zo won Michel van Ruiven met 3-1 van Geert Oorbeek. Mike Fiere won met de zelfde cijfers van Alex Orgers. Jordy Kaptein kent geen mededogen met Jeffrey Krijger en gat hem met 3-0 het nakijken. In een spannende partij wist Marcel van Verk nipt met 3-2 van Gijs de Vos te winnen.

In de halve finale stonden Michel en Mike tegen over elkaar. Mike was goed op stoom deze partij en liet Michel amper in zijn spel komen en gaf hem weinig kans op een dubbel, waardoor Mike met een 4-0 overwinning richting de finale ging.
In de twee halve finale partij ging het er veel spannender aan toe tussen Jordy en Marcel. In de 7e leg moest de beslissing gaan vallen, en de partij leek richting Jordy te gaan die de eerste kansen op een dubbel kreeg, maar door enkele missers kreeg Marcel alsnog de mogelijkheid om uit te gooien, en dat buitenkansje liet hij zich niet ontnemen waardoor Marcel met 4-3 de winst pakte.

Het tempo zat er deze avond goed in, waardoor de finale iets na middennacht kon aanvangen. Zoals gebruikelijk dit jaar ook nu een best-of-9 waarbij Mike mocht aanvangen. Dit deed hij sterk met goede scores en gaf Marcel in de openingsleg direct het nakijken door ook nog eens de eerste pijl op de dubbel te raken. Ook in de tweede leg pakt Mike het initiatief en brak direct om daarna ook weer zijn eigen leg te houden en een 3-0 voorsprong pakte. In de vierde leg leek Marcel wat terug te gaan doen, na een goede opening echter haperde daarna de motor waardoor Mike hem voorbij streefde, mede door een 180-score die er mede voor zorgde dat de tweede break ook een feit was en dus 4-0. Bij Marcel lukte het niet meer om er druk op te zetten, en zo pakte Mike vrij eenvoudig de vijfde leg en pakte dus met 5-0 de winst van deze 6e HWDO Ranking.
Deze avond werden er slechts 5 180 scores gemeld. Mike Fiere gooide er als enige twee.

Al vroeg in het toernooi stond de hoogste finish op 150, welke uit handen van Rory Goudswaard kwam. Echter toernooiwinnaar Mike Fiere was ook hierin de beste deze avond, want hij overtroefde iedereen met een knappe 161 finish.

Volgende ranking is op zaterdag 28 maart in MFA de Tienvoet. Alwaar men zicht tot 19.30 kan aanmelden.

6e hwdo ranking mike fiere

<<  September 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930