Per 1 juli is het kabinet voor Nederland van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gegaan. Deze stap is per 10 augustus weer enigszins aangescherpt. Naast de landelijke aanscherpingen is het nu ook mogelijk dat er regionaal dan wel per gemeente extra maatregelen worden opgelegd. Daarnaast kondigde Premier Rutte expliciet voor de horeca aan: reserveren, gezondsheidscheck en noteren contactgegevens van gasten.

De NDB heeft er begrip voor dat wanneer het aantal besmettingen toeneemt er door de overheid tijdelijk aanvullende maatregelen worden opgelegd. De aangescherpte maatregelen zijn inmiddels vertaald naar de noodverordeningen en ook het landelijk sportprotocol is aangepast op de per 10 augustus geldende regels. Door die aanpassing heeft ook de Nederlandse Darts Bond het protocol verantwoord darten aangepast. De nieuwe versie van het protocol verantwoord darten kun je op deze pagina vinden. De laatste versie van het landelijk sportprotocol kun je hier vinden. Indien nieuwe maatregelen van het kabinet daartoe aanleiding geven, kunnen op een later moment opnieuw aanpassingen van het protocol plaatsvinden.

De NDB vindt het mooi om te zien dat vele speelgelegenheden in de afgelopen tijd hun locaties hebben aangepast aan de maatregelen en geldende protocollen en roept alle leden, spelers, bezoekers op zich aan de regels te houden zodat we er samen voor zorgen dat de locaties open kunnen blijven en het aantal besmettingen niet toeneemt.