barneveld wintRaymond van Barneveld heeft zich gisteren als kersverse “Opa” geplaatst op de William Hill World Darts Championship voor de laatste 16 geplaatst via een moeizame overwinning op Stephen Bunting. Barneveld startte met het missen van de dubbels, maar na de eerste set werden deze toch weer wat beter geraakt. In de vijfde set kwam Barneveld voor het eerst op voorsprong, maar moest toestaan dat Bunting met een 3-0 in de zesde set langszij kwam. In de beslissende zevende set wat het dan toch de man uit Den Haag die deze met 4-2 op zijn naam schreef. De volgende tegenstander van Barneveld is “Mighty Mike” Michael van Gerwen.

Van Gerwen liet gisteren geen spaan heel van Darren Webster, slechts een leg werd de Engelsman gegund. Met een gemiddelde van ruim 109 stoomde van Gerwen in een keer door naar een 4-0 overwinning, ditmaal bleef “Mighty Mike” gedurende heel de partij scherp.

Benito v.d. Pas was de eerste Nederlander die zich gisteren voor de laatste 16 plaatste, “Big Ben” rekende in de middaguren met 4-2 af met de Belg Dimitri van de Bergh. Volgende tegenstander van Benito v.d. Pas is Michael Smith die met 4-2 Steve Beaton versloeg. Tegen Smith zal v.d. Pas zeker op de dubbel beter moeten presteren als tegen van de Bergh.

Vincent v.d. Voort was de tweede Nederlander die zich voor de laatste 16 plaatste. Van de Voort kwam, mede door het missen van de dubbel op cruciale momenten, op een 2-0 achterstand te staan tegen de Australiër Kyle Anderson. Beide sets vielen met 3-2 in handen van de Australiër. In de volgende vier sets bleef van de Voort echter stug doorgooien en maakte ditmaal geen missers op de beslissende momenten en dat leverde hem uiteindelijk een 4-2 overwinning en een plaats bij de laatste 16 op. Tegenstander van v.d. Voort is een andere Anderson, Gary Anderson. Ongetwijfeld een lastigere tegenstander als Kyle Anderson, maar het is zeker geen onmogelijke opgave voor v.d. Voort.

Op dinsdagmiddag is Jelle Klaasen de laatste Nederlander die in de 2e ronde in actie komt. Jelle mag tegen Mervyn King proberen zich als laatste bij de laatste 16 te plaatsen.