HWDONieuws

Danny van Trijp wint 2e HWDO Ranking toernooi 2023-2024.

Patrick van den Boogaard runner-up.
Zaterdag 28 oktober werd in café den Boer Hoeve de 2e HWDO ranking van dit seizoen gespeeld.
Ditmaal waren er 34 deelnemers aanwezig die in 8 poules verdeeld werden voor de eerste fase van het toernooi.

Dit leverde de volgende poulewinnaars op: Jeffrey Krijger, Ronald van Ruiven, Geert Oorbeek, Robin Verhoeven, Joey van Wildenberg, Danny van Trijp, Patrick van den Boogaard en Michel van Ruiven.

Voor dat er aan de knock-out fase kon worden begonnen werd eerst de inwendige mens voorzien van een heerlijke portie kippenpootjes en ging barman de Bruss 9 pijlen gooien voor de mysterie jackpot. Zijn gegooide score van 115 viel onder het door Haag gekozen nummer op de roulette tafel, dus kon hij alvast 20 Euro in zijn zak steken.

In de Verliezersronde gingen we met z’n tienen verder voor de troostpunten. In de finale troffen we een nieuwkomer aan, Yairen Westendorp, die het daarin op mocht nemen tegen Jos Solleveld.
Beide finalisten hadden in hun poules de pech dat het legsaldo hen veroordeelde tot de verliezersronde, maar daar in rechten zij beide hun rug en wisten nog een paar partijen te winnen.
Yairen deed dat na een bye, zonder leg verlies tegen Tommy Bouma en Ronald Snaauw.
Jos moest een extra horde nemen richting de finale. Hij won met 2-0 van Melissa Arendse en Remco de Zwart en in de halve finale met 2-1 van Yoeri van Lierop.

In de finale werd best-of-5 gespeeld. Hierin was bij de nieuwkomer Yairen geen sprake van plankenkoorts en nam een 2-1 voorsprong tegen de gelouterde Jos. Die liet de kans om gelijk te maken echter liggen en daarmee pakte Yairen Westendorp de winst in de Verliezersronde.

In de Winnaarsronde hadden de 8 poulewinnaars een bye en gingen alle nummers 2 en 3 uit de poules uitmaken wie zich bij de laatste 16 mochten voegen.
Na hier en daar wat spannende partijen van een hoog niveau ook dit keer een finale tussen 2 teamgenoten, namelijk Patrick van den Boogaard en Danny van Trijp.
Patrick had in zijn poule geen enkele leg afgestaan en denderde in de knock-out fase vrolijk door. Hij won met 3-0 van Alex Orgers, daarna met 3-1 van Ricardo Kegel om vervolgens met een klinkende 3-0 zege op Gert-Jan Resoort de finale te bereiken.
Danny moest er flink aan trekken om in te finale te geraken en kreeg de nodige tegenstand te verwerken, maar stond toch telkens aan de goede kant van de score.
Allereerst moest Michel van Ruiven met 3-2 het onderspit delven, waarna Robin Verhoeven met 3-1 werd verslagen. In de halve finale kreeg Freddy de Geus het ook net niet voor elkaar en zag Danny met 3-2 winnen.

In de best-of-7 finale wat het Patrick die aan de partij mocht beginnen en met goede scores ook de eerste leg binnenhaalde. Danny deed echter hetzelfde waar door het weer 1-1 stond. Nadat beide heren nogmaals hun eigen leg wisten te behouden was het Danny die de eerste break van de wedstrijd maakte en een 3-2 voorsprong pakte. Patrick kreeg het scorend niet voor elkaar om Danny onder druk te houden en zodoende kon Danny de winst pakken deze avond 4-2.

Er werden deze avond 15 keer een 180-score gegooid, door 9 verschillende personen. Danny van Trijp nam er met 4 stuks de meeste voor zijn rekening.
Voor zover bekend werden er bij de heren slechts 2 hoge finishes gegooid. Michel van Ruiven wist 117 uit te gooien, maar zijn neef Ronald van Ruiven ging er met 120 net overheen.

Door afwezigheid van de winnaar van de eerste editie, hebben we na het tweede toernooi een 2-tal nieuwe koplopers, namelijk Ronald van Ruiven en Freddy de Geus.

Volgende ranking is op zaterdag 2 december in café Effe Om in Oud-Beijerland. Aanmelden kan dan weer tot 19.30 .

Aankomende evenementen