HWDO

Danny van Trijp wint 4e HWDO ranking.

Daniel Horta runner-up. Jeffrey Krijger wint in de Verliezersronde.

Zaterdag 4 februari werd in café t’ Krijgertje de 4e HWDO ranking van dit seizoen gehouden. Ondanks de afwezigheid van een aantal vaste deelnemers, waren er deze avond 35 deelnemers aanwezig, mede door een aantal nieuwelingen die hun weg naar Oud-Beijerland hadden gevonden. Zoals gebruikelijk werd gestart met een poulefase op de 6 aanwezige banen, waarna de 24 beste doorgingen nar de Winnaarsronde en de overgebleven deelnemers verder konden in de Verliezersronde.

De volgende 8 poulewinnaars kwamen uit de bus: Mike Fiere, Michel van Ruiven, Gijs de Vos, Glenn Krijger, Dion Hoegen, Ronald van Ruiven, Danny van Trijp en Patrick van den Bogaard. De 8 poulewinnaars werden beloond met een bye en gingen automatisch door naar de laatste 16.

In de pauze na de poulewedstrijden mocht kroegbaas Peter de Reus 9 pijlen gooien voor de Mystery-pot. Zijn gegooide score viel helaas onder een niet gekozen vakje, dus konden we niemand blij maken met een met € 20,- gevulde envelop. Volgende keer weer een poging.

In de verliezerronde bleven 11 spelers over die voor de troostpunten konden gaan strijden.
De finale werd gehaald door Jeffrey Krijger en Art van der Jagt.
Jeffrey wist na een bye te winnen van Sem Reedijk en John Schipper zonder legverlies (2-0 en 3-0). Ook Art had op weg naar de finale eerst een bye en won met de zelfde cijfers van achtereenvolgens Robert Vermaat en Geert Oorbeek. In een leuke partij met soms spannende legs, wist Jeffrey dan toch met 3-1 de winst te behalen en kon met 9 ranking punten nog redelijk tevreden zijn.

Danny van Trijp en Daniel HortaAan de linkerkant van het schema in de Winnaarsronde trokken de poulewinnaars hun goede vorm door en vonden twee hele spannende kwartfinales plaats welke beide over de volle 5 legs gingen.
Dion Hoegen troefde Mike Fiere af, terwijl Danny van Trijp met moeite Gijs de Vos versloeg.
Aan de rechterkant van het schema verloren 3 van de 4 poulewinnaars hun wedstrijd.
Alleen Patrick van den Boogaard bereikte de laatste 8, maar daarin moest hij met 3-2 zijn meerdere erkennen in Berry Herks. Daniel Horta wist qua score een eenvoudige 3-0 overwinning op Jan Snoep te behalen.

Daniel leek het op zijn heupen te hebben, want ook in de halve finale tegen Berry, gunde hij zijn tegenstander geen enkele leg en behaalde zo met wederom een 3-0 winst een finaleplek.
Zijn tegenstander kwam voort ui de partij tussen Dion en Danny. In een zinderende wedstrijd wist Danny een 2-0 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning, waarmee hij zijn 2e finale plaats van het seizoen haalde.

In de finale, onder leiding van Geert Oorbeek en John Schipper, werd in een best-of-7 om de winst van de avond gespeeld.
WK-ganger Danny trapte in een hard tempo af, en pakte mede wegens wisselvallige scores van Daniel, snel een 1-0 voorsprong. In de 2e leg ging Daniel wel beter scoren, maar Danny wist net een triple extra te gooien om zo eerder op een finish te komen, welke kans hij niet onbenut liet en dus direct naar een 2-0 voorsprong brak. Ook in de 3e leg ging Danny lekker door met tripels rammen, en mede door een 180-er kon Daniel moeilijk in het spoor blijven en liep hij tegen een 3-0 achterstand aan. Daniel liet de moed niet zakken en bleef goed scoren, maar Danny deed dat ook nu net weer iets beter en leek op een 4-0 winst af te stevenen, door een goede finish over te laten. Maar Daniel was niet van plan om met een whitewash naar huis te gaan en met een knappe 130-finish op de Bull knokte hij zich terug in de wedstrijd naar 3-1.

Danny raakte echter niet van de kook en ging door met waar hij mee bezig was in deze partij, namelijk hoge scores gooien. Een ondanks dat Daniel goed tegenstand bleef bieden wist Danny op voorsprong te blijven en met een 76 uitgooi besliste hij de wedstrijd en pakte Danny van Trijp met 4-1 de winst deze avond.

De hoogste finish van de avond was de 130 van Daniel in de finale. Daarnaast waren er nog 9 100+ finishes.

Maar liefst 28x werd een 180 score gegooid. Dion Hoegen en Daniel Horta namen er met 4 stuks de meesten voor hun rekening.

Na 4 toernooien is Gijs de Vos de leider in de stand gevolgd door Jordy Kaptein en Daniel Horta.

Volgende Ranking is op zaterdag 18 Februari. Dan zijn we te vinden in Heinenoord en MFA de Tienvoet en spelen we weer in singels. Inschrijven kan op de avond zelf tot 19.30

Aankomende evenementen