HWDONieuws

Danny van Trijp wint finaletoernooi HWDO ranking 2022-2023

Freddy de Geus runner-up

Zaterdag 10 juni werd in café den Boer Hoeve het finale toernooi van de HWDO ranking van dit seizoen gespeeld. Van de 30 geplaatste spelers, konden er 4 helaas niet bij zijn, waardoor met 26 man aan de poulefase werd gestart.  De top 12 genoot een beschermde status, waardoor zij speelden voor een plek in ronde 2 of 3 van de knock-out fase. De overige deelnemers speelden voor een plek in ronde 1 of 2 van de eindfase van de avond.

Na afloop van de poulewedstrijden was het tijd voor een pauze, waarin iedereen kon genieten van de door uitbater Ruud klaargemaakte kippenpootjes. Nadat alle schalen waren leeggegeten en een ieder z’n handen vetvrij had gemaakt, kon verder worden gegaan met de knock-out fase.

Hierin kon de strijd losbarsten om de prijzenpot ter waarde van € 1750,- te verdelen onder alle deelnemers van de avond, met een hoofdprijs van € 250,- voor de winnaar.
Nummer 1 van de reguliere ranking, Gijs de Vos, kon er deze avond niet bij zijn om mee te doen om de prijzen. Dit gold ook voor de top van het klassement. Zij strandden allen al in de kwartfinales, of sommigen zelfs al daarvoor.

Uiteindelijk ging de finale tussen de nummer 8 en 10 van de eindstand, Danny van Trijp en Freddy de Geus.  In een best of 9, met aan het schrijfbord Geert Oorbeek en John Schipper, gingen zij onderling uitmaken wie de winnaar van de avond zou worden.
Freddy mocht aan de partij beginnen, maar het was Danny die uit de startblokken schoot. Desondanks was het Freddy die er, mede door het missen van dubbels door Danny, er 1-0 van maakte. Danny liet zich niet van de wijs brengen, ging scorend goed door en wist nu wel snel te finishen, waardoor hij naar een 3-1 voorsprong uitliep.

Dit leek het moment  waarop een gemakkelijke overwinning kon worden binnengehaald, maar niets was minder waar. Freddy ging steeds beter scoren en mede door twee 180-ers kwam hij weer terug tot 3-3 .
in de zevende leg maakte beide heren er een mooi gevecht van en vielen er vele pijlen in de triple 20. Beide heren kregen de kans om uit te gooien, maar het was Danny die wederom een break plaatste en zo op 4-3 voor kwam. Ook in de achtste leg kon het beide kanten op gaan, maar ook nu bleek Danny de eerste te zijn om uit te gooien en die zodoende met 5-3 de winst pakte.

Daarna was het tijd om de bekers uit te gaan reiken.
Allereerst kregen de nummers 1 tot en met 3 van de reguliere ranking, voorzien met hun naam erop.
Ook voor de hoogste finish van het seizoen was een beker. Bij de dames was deze voor Cretienne Godschalk (60). Bij de heren was deze beker voor Daniel Horta, die eerder de “Big Fish” gooide , oftewel 170 !!

Op deze avond was de hoogste finish 118 van Danny van Trijp.

Voor alle deelnemers aan de avond was er een doosje met een herinnering en een gevulde envelop.
Daarnaast ontvingen de eerste 8 ieder een beker.

Bij deze dank aan de locaties waar we dit seizoen terecht konden:
Den Boer Hoeve, Effe Om, ’t Krijgertje en De Tienvoet.
Magic Darts, voor het verzorgen van de mooie bekers en prijs voor de hoogste finish per toernooi

En uiteraard aan alle deelnemers die weer hebben meegedaan.
Eindstand Finale Toernooi HWDO ranking 2022-2023
1. Danny van Trijp
2. Freddy de Geus
3. Gertjan Resoort /  Mike Fiere

5. Jordy Kaptein / Patrick van den Boogaard / Glenn Krijger /Jeffrey Krijger

9. Geert Oorbeek / Daniel Horta / John Schipper / Ger Boekee / Dennis van Genderen / Davy Silvius / Erik Bijl / Jean Paul Benard

17. Rory Goudswaard / Ronald van Ruiven / Jos Solleveld / Ricardo de Vries / Jan Snoep / Tommy Bouma / Niels van de Wetering / Jaco Boekee

25. Jaap van Tiggelen / Remco de Zwart

Aankomende evenementen