HWDONieuws

Freddy de Geus & Patrick van en Boogaard winnen 7e HWDO Ranking.

Rory Goudswaard & Jeffrey Krijger runners-up.
Robin Verhoeven en Ricardo Kegel winnen de verliezersronde.


Zaterdag 8 april werd in MFA de Tienvoet in Heinenoord de 7e HWDO ranking van dit seizoen gespeeld. Het voorlaatste toernooi in deze cyclus werd gespeeld in koppel formaat.
21 koppels hadden hun weg gevonden naar Heinenoord, sommige met enige vertraging, maar rond de klok van 8 uur werd in 5 poules aan de voorronde begonnen, wat na zo’n kleine 2uur spelen de volgende poulewinnaars opleverde:
Shaties & Ricardo, Ronald & Ger, Danny & Glenn, Dennis & Zereso en Freddy & Patrick.

Van alles poules gingen de beste 3 koppels door, dus bleven er maar 6 koppels over voor de verliezersronde.
2 koppels kregen een bye naar de halve finales, waarna Robin Verhoeven en Ricardo Kegel met 2-0 wisten te winnen van Jelle & Ryan. In de ander halve finale wisten Robert Vermaat & Vincent met 2-0 te winnen van Eric & Niels.
De finale ging om 3 gewonnen legs. Hierin lieten Robin & Ricardo hun tegenstanders Robert & Vincent weinig ruimte toe en wisten de partij met 3-1 te winnen,

In de Winnaarsronde dus 15 koppels, die de strijd aan gingen voor de hoofdprijs van € 100,- .
In de halve finales lieten Freddy de Geus & Patrick van den Boogaard er geen gras over groeien en gunden hun tegenstanders Gert-Jan Resoort en Wesley Plaisier geen enkele leg.
In de andere halve finale was het een stuk spannender tussen Jeffrey Krijger & Rory Goudswaard tegen Gijs de Vos en Erik Bijl. In deze partij was een vijfde leg nodig om de winnaars aan te wijzen. Dit werden Jeffrey en Rory.

De finale stond ditmaal onder leiding van John Schipper en Alex Ton, die de mannen begeleiden in hun best-of-7 partij.
Freddy & Patrick mochten aan de partij beginnen en kwamen goed uit de startblokken. En pakte vrij gemakkelijk de eerste leg. Jeffrey en Rory kwamen in de 2e leg wat beter in hun spel en maakte dan ook gelijk. Nadat Freddy en Patrick hun eigen leg hadden gehouden werd in de vierde leg, mede door een 180 van Freddy, de eerste break van de wedstrijd geplaatst, dus 3-1.
Dit leek de genadeklap te zijn, want de scores in de vierde leg van Rory en Jeff waren niet super. Maar niets bleek minder waar. Met 2 180 scores van de beide heren braken ze direct terug naar 3-2 en met een schitterende 124 finish maakt Rory er zelfs weer 3-3 van.
In de 7e en beslissende leg knalden beide koppels er meerdere tripples in, maar wilde het even niet lukken op de dubbels, wat de spanning alleen maar vergrootte. Freddy liet zich echter niet van de wijs brengen en gooide de winnende dubbel van de avond.

Er werd 14x een 180-er gegooid, door 12 verschillende personen. Alleen Zereso wist er als enige meer dan één te gooien, namelijk 3 stuks.
De hoogste finish stond tot aan de finale op 122, maar de gemelde 124 van Rory Goudswaard was net iets beter, dus ging hij met deze prijs naar huis.

Er was deze avond ook een dames koppel aanwezig. Melissa van Puffelen gooide in de poulefase een mooie 53 finish dus kreeg ook zij een prijs .

Door de winst in de finale treed Patrick va den Boogaarde de top-3 binnen. Jordy Kaptein blijft nummer 2 en koploper blijft Gijs de Vos.

Volgende ranking is op zaterdag 13 mei in café t Krijgertje in Oud-Beijerland. Aanmelden kan dan ook weer tot 19.30 .

Dit is dus de laatste mogelijkheid om punten te scoren en een plaats voor het finale toernooi te bemachtigen, welke op zaterdag 10 juni wordt gespeeld.
De top-16 plaats zich automatisch voor het eindtoernooi. Daarnaast de beste 16 spelers die aan minimaal 4 toernooien hebben deelgenomen.Aankomende evenementen