HWDONieuws

Freddy de Geus wint 6e HWDO Ranking 🏆 Jordy Kaptein Runner-up.

Daniel Horta wint in Verliezersronde.
Zaterdag 4 maart werd de 6e HWDO ranking van dit seizoen gespeeld. Ditmaal waren er 31 deelnemers die hun weg naar café Effe Om in Oud-Beijerland hadden gevonden.
Verdeeld over 7 poules werd gestart aan de voorrondes, waarna de nummers 1 en 2 zich automatisch plaatsten voor de winnaarsronde, aangevuld met de 2 beste nummers 3.
Na een goede 2 uur spelen leverde dit de volgende poulewinnaars op: Freddy de Geus, Dennis van Genderen, Geert Oorbeek, Alex Ton, Gijs de Vos, Glenn Krijger en Mike Fiere..

In een aantal poules eindigden twee spelers gelijk en bracht het onderlinge resultaat uitsluitsel voor de stand. In Poule F eindigde er zelfs 3 personen gelijk, en het onderlinge winst gelijk was, moest er een rekenmachine aan te pas komen om het legsaldo uit te rekenen om zo de eindstand te bepalen. Mike Fiere werd met +3 de poulewinnaar, Davy Silvius 2e en met een legsaldo van +1 mocht Ricardo de Vries zich met 2 gewonnen wedstrijden één van de twee beste nummers noemen van de avond en stroomde ook hij de Winnaarsronde in.

In Poule G, waren ook 3 personen gelijk geëindigd, met naast ieder 1 overwinning ook een exact gelijk legsaldo. Dus moest er dit seizoen voor het eerst een kamppartij worden gespeeld, waarvan degene die als eerste uitgooide als nummer 2 naar de Winnaarsronde mocht.
Dit werd Nick Buyks. Robert Vermaat en Daniel Horta waren hierdoor veroordeeld tot het spelen in de Verliezers ronde.

In de pauze was onze gastheer Lin de persoon die 9 pijlen naar het bord gooide voor de Mystery-shot jackpot. Deze was al 2 maal niet gevallen dus zat er vandaag € 60 in de pot.
Erik Bijl was de gelukkige deze avond en ging met een dikke envelop naar huis.
In de Verliezers ronde was Daniel Horta niet bij de pakken neer gaan zitten na zijn verlies in de kamppartij en stoomde door naar de finale. Hij won eerst met 2-0 van Ger Boekee en vervolgens met 2-1 van Jan Snoep en Jeffrey Krijger.
Tegenstander in de finale werd Jos Solleveld, die eerst Tommy Bouma met 2-0 versloeg, daarna Ricardo Kegel met 2-1 en in de halve eindstrijd Erik Bijl met 2-0 naar huis stuurde.

In een best-of-5 was het Daniel die vol gas ging en Jos had moeite om aan te haken. Uiteindelijk stond er een 3-0 eindstand op het bord en bleef de schade qua puntenverlies voor Daniel enigszins beperkt en handhaafde hij z’n positie in de top van het klassement.
In de Winnaarsronde stond er 4 maal een 3-1 eindstand op het bord. Freddy de Geus won van Gijs de Vos. Geert Oorbeek van John Schipper. Dennis van Genderen van Davy Silvius en Jordy Kaptein van Patrick van den Boogaard.
Ook in de halve finales hadden de winnaars relatief weinig moeite met hun tegenstanders. Jordy won met 3-1 van Dennis en bereikte zo voor de 3e keer de finale.
Freddy gunde zijn tegenstander Geert Oorbeek zelfs helemaal geen leg en met 3-0 stond ook hij in de finale.

In verband met ruimtegebrek bij de borden, nam Johnny S het schrijven van de finale alleen voor zijn rekening. Zoals dit seizoen gebruikelijk ook nu weer een best-of-7 in de finale.
Freddy trok gelijk flink van leer en gunde Jordy scorend geen kans om op een finish te komen en pakte zo vrij snel een 2-0 voorsprong door eerst zin eigen leg te houden en daarna direct te breken. In leg 3 ging het gelijk op een leek Jordy en break kans te krijgen maar Freddy stak daar alsnog en stokje voor en kwam op 3-0. Hiermee leek het verzet gebroken en bleef de score bij Jordy wat haperen, maar met een goede inhaalslag probeerde hij toch nog wat druk op de ketel te zetten bij Freddy, maar die liet zich niet gek maken en gooi de eerste mogelijkheid die hij kreeg ook direct uit en pakte dus met 4-0 de winst van de avond.

Er werden deze avond 8 180-scores gegooid. Mike Fiere nam er daar 2 van voor zijn rekening.
Ook 8 keer werd er een hoge finish gegooid. Met 130 had toernooiwinnaar Freddy de Geus de hoogste van de avond.

Deze avond was er 1 dame aanwezig, Cretienne Godschalk, die in de poulefase 40 uit had gegooid, dus ook zij had recht op een bon voor de hoogste finish bij de dames.

Gijs de Vos blijft koploper in de stand, en Jordy Kaptein en Daniel Horta volgen als nummers 2 en 3.
Met nog 2 ranking toernooien te gaan is er nog niets beslist in de top van het klassement en staat de top-16 ook nog lang niet vast.

Volgende Ranking is op Zaterdag 8 april in MFA de Tienvoet in Heinenoord.
Aanmelden kan tot 19.30 aan de wedstrijdtafel.
LET OP !! Ditmaal spelen we weer in KOPPELS !! dus zoek een partner 👫

Jordy en Freddy

Aankomende evenementen