HWDONieuws

Mike Fiere wint 1e HWDO Ranking 2023-2024

Ronald van Ruiven Runner-up.

Zaterdag 7 oktober stond de eerste ranking van dit seizoen gepland in café Het Krijgertje in Oud-Beijerland.

Met 25 deelnemers werd in 5 poules gestart aan de voorronde, wat uiteindelijk de volgende 5 poulewinnaars opleverde: Sander van Oostenbrugge, Ronald van Ruiven, Leen van Weelie, Simon Overkleeft en Freddy de Geus.

Met de nummers 1, 2 en 3 door naar de Winnaarsronde, bleven er 10 spelers over voor de Verliezersronde., waaronder ook de enige dame van de avond Melissa Arendse.
Hierin kwamen Jermaine Krijger en Jean-Paul Benard in de finale terecht.
Jermaine was hierin met 3-1 de winnaar van de Verliezersronde.

In de Winnaarsronde dus 15 spelers die voor de winst van de avond gingen spelen waarin 2 teamgenoten elkaar in de finale troffen, namelijk Mike Fiere en Ronald van Ruiven.
Mike wist op weg naar de finale te winnen van Brian van Galen (3-0) Sander van Oostenbrugge (3-2) en Freddy de Geus (3-1). Ronald verloor onderweg naar de finale slechts één leg met winst op Dion Hoegen (3-0) en Ger Boekee (3-0) en Glenn Krijger (3-1).
De Finale werd gespeeld in een best-of-7 waarin Mike mocht beginnen. Mike wist zijn eigen leg behouden, waarna Ronald dat ook deed om zo een 1-1 tussenstand op het bord te zetten.
Nadat Mike wederom zijn leg wist te behouden, plaatst hij daarna de eerste break van de wedstrijd en pakte zo een 3-1 voorsprong. Ronald probeerde nog wel aan te klampen, maar mede door een 180-score van Mike raakte hij verder uit zicht en kon Mike gaan aanleggen voor de winst.
Deze kans liet hij niet onbenut, en won de partij met 4-1.

Door deze overwinning mag Mike zich voor in ieder geval 3 weken lang de koploper in het klassement noemen.

Op deze avond werd er slechts eenmaal een hoge finish gemeld. Deze kwam uit handen van Leen van Weelie die in de poulefase 130 uitgooide.
180-ers werden er wel meerdere malen gegooid deze avond namelijk 18 stuks.
Met 5 stuks namen Freddy de Geus en Mike Fiere beide het merendeel voor hun rekening.

Na afloop van het toernooi werd nog de 9-dart mystery shot gedaan door barvrouw Marina. Zij gooide 52 punten, welke onder het door Sem Reedijk en Jaco Boekee gekozen vak stond. Zij winnen hierdoor beide 10 Euro.

Volgende ranking is op zaterdag 28 oktober, in Den Boer Hoeve in Oud-Beijerland.
Inloop vanaf 19.00 en kan men zich inschrijven bij de wedstrijdtafel. Loting vindt plaats iets na 19.30.

Aankomende evenementen