HWDONieuws

Patrick van den Boogaard wint 5e HWDO Ranking

Gert-Jan Resoort Runner-up

Jordy Kaptein wint in de verliezersronde & 170 finish van Daniel Horta

Zaterdag 18 februari werd in de kantine van MFA de Tienvoet de 5e ranking van dit seizoen gehouden. Ondanks het carnaval weekend wisten toch 30 darters hun weg naar Heinenoord te vinden. Een mooi aantal om in 6 poules van 5 te verdelen over net zo veel banen.

Slechts 3 poulewinnaars wisten al hun wedstrijden te winnen en in een aantal poules eindigden meerdere mensen gelijk en was het onderlinge resultaat beslissend. En in sommige gevallen was de rekenmachine en het reglement nodig om de stand te bepalen.
Uiteindelijk leverde het de 6 volgende poulewinnaars op: Jan Snoep, Gert-Jan Resoort, Daniel Horta, Freddy de Geus, Andrew Helsemans en Alex Orgers.

14 deelnemers waren veroordeeld tot de Verliezersronde. Pechvogels Jordy Kaptein en Jeffrey Krijger, die op basis van hun legsaldo als “slechtste” nummers 3 niet door mochten naar de winnaarsronde, lieten zien nu wel de besten te zijn. Want zonder legverlies, bereikten beide de finale. Jordy won met 2-0 van Erik Bijl en Dieter Mourits. Jeffrey deed dat achtereenvolgens tegen Rory Goudswaard en Geert Oorbeek.
In en best-of-5 finale lieten beiden goed spel zien, en bleek dat ze aan elkaar gewaagd waren, want pas in de vijfde leg viel de beslissing. Het was Jordy die met 3-2 aan het langste eind trok.
Hiermee sleepte hij nog 9 ranking punten binnen en bleef de schade ietwat beperkt voor hem.

In de winnaarsronde 16 man die verder streden voor de winst van de avond.
Alle vier de kwartfinalisten wisten een redelijk eenvoudig overwinning te behalen. Gert-Jan Resoort won met 3-0 van Alex Orgers. Freddy de Geus deed dat met de zelfde cijfers tegen Dennis van Genderen. Patrick van den Boogaard gunde ook Gijs de Vos geen leg. Alleen Andrew Helsemans moest een leg afstaan tegen Jan Snoep, maar met 3-1 stond ook hij in de halve finale.

Patrick liet er geen misverstand over verstaan dat hij de finale wilde halen door meerdere 180-ers te gooien en snel te finishen, waardoor hij Andrew amper kans gaf en op een 3-0 nederlaag trakteerde.
Gert-Jan Resoort, tot dan toe nog zonder legverlies, moest alle zeilen bijzetten te gen Freddy de Geus. Pas in de vijfde leg kreeg hij hem op z’n knieën en met 3-2 was de finale binnen.

In die finale, onder leiding van John Schipper en Dennis van Genderen, die over maximaal 7 leg gespeeld zou worden was het Patrick die mocht beginnen aan de partij. Doordat Gert-Jan niet lekker scoorde kon Patrick vrij makkelijk de eerste leg op zijn naam schrijven. Gelukkig begon Gert-Jan goed aan de 2e leg al bleef Patrick goed in het spoor. Gert-Jan greep gelijk de eerste kans op een dubbel aan en maakte zo gelijk.
Patrick bleef goede scores gooien, terwijl er bij Gert-Jan wat zand in de motor kwam, waar Patrick vrij eenvoudig de 3e en ook de 4e leg kon binnen halen, waardoor het 3-1 werd. In de vijfde leg, die Patrick mocht beginnen, kon Gert-Jan redelijk in het spoor blijven, al werd de achterstand in punten per beurt wel telkens iets groter. Hierdoor kon Patrick ook nu ietwat onbedreigd aanleggen voor een finish, hetgeen hij dan ook direct deed, en dus met 4-1 de winst van de avond pakte.

Deze avond werden er 15 180-scores gegooid, waarvan Patrick van den Boogaard er met 5 stuks de meeste op zijn naam had.

Slechts 5 maal werd er een 100+ finish gegooid. Maar de hoogste van de avond was daarentegen wel de fraaiste die er bestaat, namelijk 170 !! van Daniel Horta, die hij al in de poulefase wist te gooien. Proficiat !!
Gijs de Vos blijft de leider in de stand. Zijn naaste belagers Daniel Horta en Jordy Kaptein wisselden van plek maar blijven wel nummers 2 en 3.

Doordat de helft van de top-20 niet aanwezig was, hebben er in de subtop flink wat verschuivingen plaatsgevonden en zijn de onderlinge verschillen soms nihil.

Volgende Ranking is op zaterdag 4 maart. Dan zijn we te gast bij café Effe Om in Oud-Beijerland.
Inschrijven kan dan weer tot 19.30 .

Aankomende evenementen