Nieuws

Jelle Kooistra schrijft Oranjetoernooi Heerjansdam op zijn naam.

Afgelopen dinsdag werd in Heerjansdam het jaarlijkse Oranje dartstoernooi gespeeld. Ditmaal melden zich 34 dames en heren zich tijdig aan de wedstrijdtafel voor deelname, welke verdeelt over 9 poules om half acht de strijd aangingen.

In de poulewedstrijden toonden Davey Baan, Ron Kars, Donny den Exter, Arie Legerstee, Marco Los, Patrick Sonneveld, Wesley Meuldijk Dennis Groeneweg en Martijn Bos in vorm te zijn en zij gingen als poulewinnaar de winnaarsronde in.

Dat vorm op de vroege avond echter niet alles zegt liet Jelle Kooistra zien. Jelle eindigde als 2e in zijn poule, maar verloor vervolgens geen wedstrijd meer. Winst op Ron Kars, Patrick Sonneveld en Leon Blokker bracht hem in de finale waarin Wesley Meuldijk wachtte. Wesley had op weg naar de finale achtereenvolgens Piet v. Vark, Donny den Exter en Martijn Bos uitgeschakeld.

In deze finale ging de strijd gelijk op en er moest dan ook een beslissende vijfde leg aan te pas komen. Het was Wesley die mocht beginnen maar die Jelle als eerste op een dubbel zag komen. Met Wesley ook op 40 staand verzaakte Jelle echter niet en hij trok dan ook met 3-2 aan het langste eind en daarmee de toernooizege naar zich toe.

Vicky den Exter, de enige dame in het deelnemersveld liet menig heer verbleken. Zij moest in de poule alleen buigen voor Wesley Meuldijk (2-1) om vervolgens in de winnaarsronde Dennis Spruijt, Dennis Groeneweg het nakijken te geven. Tegen Leon Blokker werd echter een dubbel te veel gemist en moest zij in Leon haar meerdere erkennen.

In de verliezerronde waren het Pepijn Verpoorte en Bart Geefshijsen die de lakens uitdeelden. Bart versloeg op weg naar de finale Thomas van Kralingen, Marco de Graaf en Hans v.d. Giessen terwijl Pepijn op zijn pad Arvid Blaaser, Rob v.d. Eynden en Aalbert Kreak uitschakelde. In deze finale was het Bart die de lakens uitdeelde en met 3-0 de wedstrijd en daarmee de verliezerronde op zijn naam schreef.

Tim Huisman liet met 116 de hoogste finish aantekenen terwijl Rob Baan, Davey Baan, Ron Kars, Marco Los, Patrick Sonneveld en Wesley Meuldijk een 180 score lieten noteren.

De organisatie stond ook dit maal weer goed en Agnes Gouman en Wil Dijksman worden dan ook weer hartelijk bedankt voor hun inzet en het in goede banen leiden van het toernooi. Hopelijk zien wij iedereen volgend jaar weer terug op het Oranje darttoernooi van 2024.

Aankomende evenementen